10 Sebab Mengapa P2P ialah Cara Terbaik untuk Membeli Bitcoin Tempatan Dalam Mata Wang Anda

10 Sebab Mengapa P2P ialah Cara Terbaik untuk Membeli Bitcoin Tempatan Dalam Mata Wang Anda

Pasaran peer-to-peer (P2P) dan pertukaran kripto tradisional ialah kedua-dua platform yang membolehkan pengguna menukar Bitcoin dan mata wang kripto lain mereka untuk mata wang pilihan. Kedua-dua platform menawarkan perkhidmatan yang serupa pada dasarnya, tetapi pengalaman perdagangan mempunyai perbezaan asas. Pertukaran kripto tradisional anda menggunakan enjin automatik untuk menyelesaikan transaksi beli dan jual; walau bagaimanapun, pasaran P2P seperti Binance P2P membolehkan pengguna untuk berdagang secara terus kripto antara satu sama lain menggunakan kaedah pembayaran pilihan mereka dan mata wang tempatan.

Dalam artikel ini, kami telah memberikan sepuluh sebab mengapa pasaran P2P seperti Binance P2P ialah cara terbaik untuk membeli kripto, memberikan lebih kawalan dan ketepatan ke atas kripto anda kepada penukaran fiat dan begitu juga sebaliknya.

1. Sembang Dagangan Langsung

Berbual dengan rakan niaga anda sebelum anda menyelesaikan sebarang transaksi. Jelaskan keperluan pembayaran, buat susulan dengan transaksi tertunda atau kenali dengan siapa anda berdagang. Untuk mendapatkan maklumat lanjut, anda boleh membaca petua berguna kami untuk menggunakan sembang Binance P2P .

2. Peribadikan Tawaran Anda: Penyiaran Iklan

Melalui ciri penyiaran iklan kami , pembeli dan penjual boleh memperibadikan tawaran mereka mengikut harga pilihan mereka, kaedah pembayaran dan mata wang tempatan. Cipta penyiaran iklan yang kukuh dan sediakan syarat dagangan yang sesuai untuk pengguna crypto di seluruh dunia.

3. Keselamatan: Perkhidmatan Escrow

Perdagangan P2P adalah lebih mudah daripada pertukaran kripto tradisional anda, tetapi perdagangan dengan pengguna lain juga datang dengan set risikonya sendiri. Di Binance P2P, kami menyediakan perkhidmatan escrow yang memastikan perdagangan yang selamat dan adil. Sebaik sahaja pembeli menyelesaikan pesanan mereka, kami mengendalikan mata wang kripto penjual dalam deposit sementara sehingga kedua-dua pihak mengesahkan transaksi itu berjaya.

4. Sokongan Pelanggan

Jika anda menghadapi masalah dengan rakan niaga P2P anda, anda boleh mendapatkan bantuan dengan cepat daripada pasukan sokongan pelanggan Binance, yang akan menghubungi anda melalui e-mel. Pasukan perkhidmatan pelanggan kami akan datang untuk menjadi pengantara antara kedua-dua pihak dan menyelesaikan isu tersebut. Anda boleh membaca artikel ini untuk mengetahui lebih lanjut tentang proses rayuan .

5. Sifar Yuran

Pertukaran crypto tradisional berfungsi sebagai perantara dan akan mengutip sedikit bayaran daripada semua transaksi crypto. Di pasaran P2P seperti Binance P2P, anda boleh membeli atau menjual Bitcoin dan mata wang kripto popular lain daripada pengguna lain dengan sifar bayaran.

6. Lebih Banyak Cara untuk Membayar

Binance P2P menawarkan lebih daripada 300 kaedah pembayaran yang berbeza, termasuk pindahan bank tempatan , Pindahan SEPA , pindahan antarabangsa, dompet dalam talian, tunai dan banyak lagi.

7. Pasaran Tempatan dan Global

Walaupun banyak platform P2P lain menyasarkan pasaran tertentu, Binance P2P menyediakan pengalaman dagangan yang benar-benar global dengan sokongan untuk lebih daripada 70 mata wang tempatan. Walaupun penekanan antarabangsa kami, kami juga berusaha untuk memenuhi keperluan pasaran tempatan melalui sokongan pelanggan berbilang bahasa dan sokongan untuk penyedia pembayaran serantau.

8. Sekatan Luaran

Sekatan kawal selia secara sejarah telah campur tangan dengan pertukaran crypto tradisional. Urus niaga difasilitasi secara interpersonal di pasaran P2P, yang bermaksud pengguna tidak terjejas oleh sekatan ini.

9. Kelajuan Transaksi yang Pantas

Urus niaga P2P boleh berlangsung dari 20 minit hingga satu hingga tiga hari bekerja, bergantung pada kaedah pembayaran yang anda gunakan. Biasanya, transaksi dompet dalam talian adalah cepat dan mudah; walau bagaimanapun, sesetengah bank tempatan mungkin mengambil masa satu hari untuk memproses pemindahan, dan dalam kes pemindahan Swift Antarabangsa, anda mungkin perlu menunggu sehingga tiga hari.

10. Jumlah yang fleksibel

Mulakan kecil dengan kripto bernilai $3 atau buat perdagangan blok yang besar . Jika anda ingin membuat pesanan kripto yang besar, anda boleh mencari pedagang blok berpengalaman di Binance P2P untuk membeli atau menjual kripto anda.

Thank you for rating.
JAWAB KOMEN Batalkan Balasan
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!

Tinggalkan komen

Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!