15 Petua untuk Meningkatkan Keselamatan untuk Akaun Binance Anda

15 Petua untuk Meningkatkan Keselamatan untuk Akaun Binance Anda

Sebagai orang Binancian, kita mesti bekerjasama untuk menjaga SAFU ekosistem kita. Untuk membantu mempermudah ini, kami telah mengumpulkan beberapa tabiat keselamatan yang penting untuk diamalkan dan diingat. (Artikel ini telah dikemas kini pada 22 Jun 2021.)
Keselamatan adalah keutamaan nombor satu di
Binance . Kami telah melabur berjam-jam dan sumber daya untuk memastikan bahawa platform kami selamat dari pelaku buruk, termasuk menggabungkan analisis data besar dan teknologi AI untuk membantu kami dalam mencegah serangan. Kami bahkan telah bekerjasama dengan pelbagai syarikat keselamatan siber dan pematuhan di ruang blockchain. Namun, perkongsian keselamatan terbaik yang dapat kita bina adalah dengan komuniti Binance itu sendiri.

Setiap Binancian mempunyai kekuatan untuk memastikan bahawa komuniti tetap SAFU dari pelaku buruk, bermula dengan menjaga kebiasaan biasa yang membantu menjaga keselamatan akaun. Dengan komitmen organisasi kami untuk mencegah aktiviti yang tidak sah dan rasa aman masyarakat yang meningkat, kami dapat bekerjasama untuk mewujudkan persekitaran yang lebih selamat untuk cryptocurrency.

1. Sentiasa gunakan Pengesahan Dua Faktor (2FA), lebih baik Pengesah Google.

Mengaktifkan 2FA pada akaun Binance anda adalah langkah pertama yang penting untuk mendapatkan dana anda di Binance. Pada masa ini, kami menawarkan dua pilihan untuk 2FA: SMS dan Google Authenticator. Kami mengesyorkan menggunakan Google Authenticator. Walaupun SMS 2FA mungkin lebih mudah, ini meningkatkan vektor serangan yang mungkin digunakan untuk menargetkan akaun anda (misalnya pertukaran SIM ).

Sejak Jun 2019, kami telah menambahkan sokongan untuk kunci keselamatan perkakasan seperti Yubico YubiKey. Peranti ini memberikan akses ke akaun anda dengan selamat apabila dipasang atau dipasangkan secara wayarles. Proses ini serupa dengan kaedah Pengesahan Dua Faktor (2FA) tradisional, seperti SMS (pilihan 2FA paling lemah) dan Pengesah Google, tetapi tidak perlu memasukkan kod secara manual, yang menjadikan akses fizikal ke peranti menjadi keperluan.

2. Periksa senarai peranti yang telah dibenarkan untuk mengakses akaun Binance anda. Sekiranya anda melihat mana-mana peranti yang tidak anda kenali atau tidak lagi digunakan, lepaskan sahaja. Untuk melakukan ini:
a) Log masuk ke akaun Binance anda dan arahkan ke "Akaun Saya" pada penyemak imbas atau aplikasi anda.

b) Tinjau "Pengurusan Peranti" di bahagian bawah halaman Akaun Saya di penyemak imbas anda atau di bawah menu "Keselamatan" pada aplikasi.

c) Tanggalkan sebarang peranti yang tidak dikenali atau tidak digunakan. Setelah peranti dipadamkan, ia tidak akan dapat mengakses akaun anda lagi kecuali anda mengesahkan semula melalui e-mel.

3. Gunakan kata laluan yang kuat untuk akaun Binance anda dan ubahnya dengan kerap.

Sangat disarankan untuk menggunakan kata laluan yang panjangnya sekurang-kurangnya 8 aksara, yang mengandungi sekurang-kurangnya satu huruf besar, satu huruf kecil, satu watak khas, dan satu nombor. Kami juga sangat tidak menggalakkan anda menggunakan semula kata laluan yang sebelumnya dimasukkan untuk laman web lain.

Walau bagaimanapun, kata laluan yang kuat sahaja tidak mencukupi, kerana terdapat pelbagai cara kata laluan anda dapat diperoleh oleh penyerang. Dengan ini, adalah kebiasaan untuk menukar kata laluan anda secara berkala. Amalan ini tidak boleh terhad pada akaun Binance anda, tetapi juga digunakan untuk akaun e-mel anda (terutamanya jika digunakan untuk akaun kewangan seperti Binance).

Untuk keselamatan anda sendiri, bila-bila masa anda menukar kata laluan yang berkaitan dengan akaun Binance anda, pengeluaran anda akan ditangguhkan buat sementara waktu selama 24 jam selepas perubahan tersebut. Pertimbangkan perkara ini semasa merancang perubahan kata laluan.

4. Benarkan pengeluaran hanya ke alamat yang anda percayai dan periksa senarai putih secara berkala. Binance mempunyai ciri, "Pengurusan Alamat Pengeluaran", yang membolehkan anda mengehadkan alamat dompet yang mana anda boleh mengeluarkan dana anda. Oleh kerana setiap penambahan memerlukan pengesahan e-mel, ciri ini dapat melindungi anda dalam kes khas dari akses yang tidak dibenarkan. Cukup aktifkan pilihan "Daftar Putih" di bahagian Pengurusan Alamat Pengeluaran.

5 . Sekiranya boleh, lengkapkan Identifikasi Pengesahan untuk akaun Binance anda . Menyelesaikan pengesahan Identifikasi memberi anda had pengeluaran yang lebih tinggi, sambil melindungi anda dari penyerang yang menuntut pemilikan akaun anda. Dalam situasi di mana anda telah melakukan kesalahan, ini juga membolehkan pasukan sokongan pelanggan kami menyelesaikan masalah anda dengan cara yang lebih mudah.

Pengesahan identiti, atau proses " kenali pelanggan anda" (KYC) , adalah aspek yang semakin penting dalam menangani cryptocurrency, terutama dalam pertukaran utama seperti Binance. Melengkapkan pengesahan identiti membuka akses penuh anda ke perkhidmatan Binance dan meningkatkan had deposit dan pengeluaran anda.

6. Pertimbangkan untuk menguruskan sejumlah dana di dompet anda sendiri (contohnya Trust Wallet ), tetapi berhati-hati. Tidak kira seberapa selamat platform pertukaran, sering dikatakan bahawa dana anda paling selamat dalam simpanan anda sendiri. Trust Wallet, aplikasi dompet crypto rasmi Binance, memberi anda kaedah mudah untuk menyimpan dana anda dengan selamat dari pihak ketiga, dengan sokongan untuk kebanyakan cryptocurrency utama dan semua token ERC20. Anda boleh memuat turun aplikasi Trust Wallet untuk Android atau iOS . Petua bonus: Anda juga boleh menggabungkan Dompet Amanah anda dengan Binance DEX dan berdagang di bursa terdesentralisasi.

Walau bagaimanapun, kami ingin menunjukkan beberapa perkara mengenai menguruskan dana anda sendiri di dompet di luar Binance. Yang pertama, anda tidak boleh memberikan ungkapan benih / pemulihan atau kunci peribadi yang anda hasilkan dari Trust Wallet anda kepada sesiapa sahaja. Apabila anda berkongsi maklumat ini dengan orang lain, anda akan memberikan kawalan penuh ke atas dompet dan dana anda kepada mereka. Satu perkara lagi, anda juga harus memastikan bahawa anda menggunakan aplikasi rasmi, kerana aplikasi palsu sering digunakan untuk mencuri maklumat ini.

7. Lakukan langkah-langkah yang diperlukan untuk mengamankan akaun anda semasa menggunakan API. Sebilangan besar komuniti Binance menggunakan API kami, antara muka pengaturcaraan terdokumentasi kami yang membolehkan data Binance dikongsi dengan aplikasi lain. Menggunakan API memberikan pengalaman perdagangan yang lebih disesuaikan kepada pedagang, tetapi jika tidak digunakan dengan selamat, ini mungkin menimbulkan masalah. Semasa menggunakan API, anda mungkin mempertimbangkan hal-hal seperti menyekat akses dengan alamat IP, mengelakkan penyediaan kunci API anda ke perkhidmatan pihak ketiga, menukar kunci anda secara berkala, dan / atau menggunakan senarai putih alamat pengeluaran yang disebutkan di atas.

8. Periksa mesej rasmi dari Binance secara berkala untuk kemas kini keselamatan. Di Binance, kami menjadikannya titik untuk menyampaikan sebarang kemas kini berkaitan keselamatan kepada semua orang yang menggunakan pertukaran. Ini boleh datang dalam bentuk e-mel, siaran Soalan Lazim seperti ini , atau kemas kini blog seperti artikel ini yang anda baca. Kami juga menyiarkan kemas kini ini di saluran media sosial rasmi kami. Dari pihak anda, pastikan sumber maklumat yang anda dapatkan dari Binance adalah rasmi, kerana ada penyamar yang berpura-pura berasal dari Binance. Kami akan membincangkan kejuruteraan sosial dan kemungkinan ancaman keselamatan lain di bawah dalam artikel ini.

Langkah seterusnya melangkaui akaun Binance anda dan menangani prosedur keselamatan umum. Ikuti langkah-langkah ini juga.

9. Pastikan sambungan Internet anda selamat. Memeriksa keselamatan sambungan anda meliputi banyak bidang, dari penyedia perkhidmatan Internet anda dan bagaimana anda dihubungkan dengan mereka, ke perisian dan / atau perkhidmatan di antara keduanya. Elakkan menyambung ke rangkaian Wi-Fi awam dan sambungan bersama yang lain, kerana ini menimbulkan risiko bagi penyerang yang mungkin ingin memintas data yang anda hantar.

10. Pasang perisian antivirus dan percayai hanya aplikasi / program yang selamat. Perlu memastikan bahawa aplikasi yang anda gunakan dan fail yang anda akses atau muat turun tidak dijangkiti virus, malware, atau apa pun yang boleh membahayakan maklumat anda. Pastikan semua peranti anda dilindungi dengan versi terbaru perisian antivirus pilihan anda dan imbasan tetap dijadualkan. Sentiasa memuat turun aplikasi / program dari sumber rasmi yang dipercayai, dan elakkan daripada mengakses pautan atau perisian yang dikongsi oleh seseorang yang tidak anda kenal dan percayai. Untuk keselamatan tambahan, anda mungkin mempertimbangkan peranti khusus untuk akaun sensitif anda. Binance FAQ juga mempunyai senarai panduan yang secara khusus membincangkan mengenai antivirus .

11. Letakkan kunci pada telefon anda. Ada kemungkinan besar anda menggunakan telefon anda untuk 2FA dan aktiviti sensitif yang lain. Mengetahui perkara ini, anda perlu memastikan telefon anda dilindungi. Sama ada melalui kata laluan atau cap jari, lapisan keselamatan tambahan sangat berguna.

12. Gunakan pengurus kata laluan yang selamat. Pelbagai kata laluan selamat dan berbeza, malangnya, tidak mudah diingat. Pengurus kata laluan mempermudah anda untuk melacak kata laluan rumit ini di beberapa akaun, dan banyak perkhidmatan ini mempunyai mekanisme penyulitan canggih yang menjadikan penyimpanan kata laluan lebih selamat. Sudah tentu, kata laluan yang anda pilih untuk pengurus kata laluan anda semestinya semudah mungkin.

13. Seboleh-bolehnya, gunakan e-mel unik untuk setiap akaun anda, termasuk akaun Binance anda. Kebanyakan orang menggunakan satu atau dua e-mel untuk semua akaun mereka. Ini boleh mewujudkan banyak peluang untuk maklumat anda dikongsi di pelbagai laman web dan / atau perkhidmatan. Serangan canggih dapat memanfaatkan maklumat anda yang dicuri dari satu perkhidmatan untuk cuba mengakses akaun anda di perkhidmatan lain. Gunakan e-mel unik untuk setiap akaun anda untuk mengelakkan perkongsian maklumat yang tidak diingini berlaku.

14. Sentiasa periksa rangkaian kenalan anda untuk kemungkinan ancaman keselamatan untuk mengelakkan serangan kejuruteraan sosial. Pada masa kini, kebanyakan pelanggaran keselamatan melampaui percubaan penggodaman biasa seperti pancingan data dan kaedah berkaitan teknologi lain. Penyerang lain datang dalam bentuk kenalan dan catatan dalam talian yang anda berinteraksi. Ini disebut kejuruteraan sosial, yang merujuk kepada aktiviti yang cuba memanipulasi orang untuk membuat gerakan buruk seperti melepaskan maklumat peribadi atau sulit yang kemudiannya dapat digunakan untuk menentang mereka.

Dalam konteks crypto, ini bermaksud bahawa terdapat tingkah laku tertentu yang harus anda elakkan. Anda tidak boleh menyiarkan tangkapan skrin mengenai pegangan crypto atau membual mengenai pegangan kepada sesiapa sahaja, terutamanya dalam talian. Semakin besar jumlahnya, semakin besar kemungkinan anda akan menjadi sasaran penggodam dan penipu.

Ini juga bermaksud bahawa anda harus berhati-hati dengan orang yang anda berkomunikasi. Seperti yang disebutkan di atas, ada orang yang berpura-pura berasal dari Binance (biasanya mengaku berasal dari Binance Support) dan berusaha untuk memberitahu anda untuk memberikan perincian akaun anda kepada mereka. Berhati-hati dengan ini penipu dan penyamar .

15. Kenal pasti dan elakkan kempen pancingan data dan perisian hasad. Sentiasa periksa e-mel yang anda terima dan laman web yang anda log masuk. Banyak serangan yang berjaya melibatkan laman web palsu, e-mel, dan bentuk yang menyamar sebagai replika tepat, atau hadiah, untuk laman web yang mempunyai akaun anda.

Sambungan dan aplikasi penyemak imbas yang berniat jahat sering kali disalahkan kerana akaun atau dompet yang disusupi dan kerugian berkaitan. Apabila anda memasang pelanjutan atau aplikasi penyemak imbas, program ini dapat memperoleh akses penuh ke pelbagai aspek penyemak imbas atau peranti anda, yang berpotensi membenarkan akses tidak sah ke akaun dalam talian anda (termasuk akaun pertukaran), dan mungkin juga dompet peribadi. Berhati-hati ketika memilih pelanjutan dan aplikasi penyemak imbas, terutama yang berkaitan dengan kripto atau mengaku menawarkan keselamatan untuk aktiviti kripto. Cuba hadkan penggunaan untuk pilihan terkenal dan tetap mengetahui kemungkinan masalah keselamatan yang mungkin timbul.

Biasakan untuk memeriksa bar alamat laman web yang anda lawati atau sumber e-mel anda untuk ketepatan. Anda boleh membaca panduan komprehensif ini mengenai cara mengelakkan pancingan data dari Binance Academy , yang juga mempunyai lebih banyak pelajaran mengenai keselamatan di ruang crypto . Pertimbangkan juga untuk mengambil Kuiz Phishing untuk mencuba nasib dalam membezakan dan mengelakkan percubaan pancingan data.

15 Petua untuk Meningkatkan Keselamatan untuk Akaun Binance Anda

Berikut adalah lebih banyak artikel berkaitan keselamatan dari Binance, yang dapat membantu anda melindungi akaun dan dana anda dengan lebih baik.

  • 8 Penipuan Bitcoin yang Biasa dan Cara Mengelakkannya

  • Cara Menjamin Cryptocurrency Anda

  • Apa itu Phishing?

  • 5 Penipuan Cryptocurrency biasa dan Cara Mengelakkannya

  • Penipuan Biasa pada Peranti Mudah Alih

  • Simpan Crypto #SAFU Anda (Petua CZs)

  • Dapatkan Akaun Binance Anda dalam 7 Langkah Mudah

  • Binance SAFU: 7 Cara Kami Menjamin Aset Anda 24/7

  • Cara Mengesan Penipuan dalam Desentralized Finance (DeFi)

Thank you for rating.
JAWAB KOMEN Batalkan Balasan
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!

Tinggalkan komen

Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!