3 Cara Menerangkan Bitcoin kepada Ibu Anda pada Hari Ibu

3 Cara Menerangkan Bitcoin kepada Ibu Anda pada Hari Ibu

Sama ada anda merancang hadiah yang bijaksana atau menghabiskan masa yang berkualiti pada hujung minggu ini dengan "Ibu Terbaik Dunia", topik Bitcoin mungkin muncul apabila anda tidak menjangkakannya. Lagipun, itulah yang berlaku semasa anda memeriksa harga Bitcoin semasa makan tengah hari. Anda boleh membuka aplikasi Binance anda. Kami tidak akan menilai (tetapi ibu anda mungkin).

Perlu diingat, tidak ada penjelasan yang sesuai untuk Bitcoin. Ini kerana tidak ada dua ibu yang sama. Sebelum anda menjelaskan apa-apa, pastikan anda mengetahui khalayak anda . Untuk Hari Ibu, berikut adalah 3 cara berbeza untuk menerangkan Bitcoin kepada ibu.

Untuk ibu skeptik crypto: Semuanya menjadi digital. Mengapa tidak wang?

"Saya telah banyak mendengar mengenai perkara ini yang disebut Bitcoin ..." Sekiranya soalan ini muncul semasa makan siang, jangan panik - mulakan dengan asas-asasnya. Tidak perlu menyelami topik seperti “ apa itu teknologi blockchain? "Atau" siapa 'Satoshi Nakamoto yang sebenarnya? "

Sebagai gantinya, mengapa tidak bermula dengan, "Bitcoin adalah seperti bentuk wang tunai digital. Tetapi daripada mendapatkan wang tunai dari bank, anda boleh membelinya di platform dalam talian seperti Binance. " Malah skeptis crypto boleh bersetuju bahawa orang menghabiskan lebih banyak masa dalam talian daripada sebelumnya. Transformasi digital yang berlaku sejak beberapa dekad kebelakangan ini juga berlaku untuk wang dan kewangan.

Sama seperti kad kredit mula menjadi popular pada tahun 1970-an dan 1980-an, diikuti oleh revolusi perbankan dalam talian pada tahun 1990-an dan 2000-an, masyarakat hari ini telah bersedia untuk bentuk wang baru yang inovatif.

Untuk ibu yang ingin tahu crypto: Itu bukan wang sihir internet. Ini adalah salah satu aset berprestasi terbaik dalam dekad yang lalu.

"Baiklah, Bitcoin terdengar menarik. Tetapi apa yang membuatnya begitu berharga? " Sekiranya ibu anda ingin tahu tentang crypto, mungkin sudah tiba masanya untuk memperluas rancangan makan tengah hari anda. Mungkin memesan mimosa kedua itu - tetapi pertama, periksa harga Bitcoin untuk melihat apakah anda mampu membayar secara berlebihan.

Seperti wang tunai, Bitcoin adalah sesuatu yang boleh anda hantar dan terima. Atau, anda boleh menggunakannya untuk membeli barang. Seperti Tesla , sebagai contoh. Anda juga boleh menyimpan Bitcoin untuk hari hujan. Tidak seperti kebanyakan bentuk wang tunai, yang dapat dikeluarkan oleh bank pusat (sehingga meningkatkan penawaran wang), hanya akan ada sejumlah Bitcoin yang tersedia. Itulah sebabnya ada yang percaya ia membayar untuk "memegang" Bitcoin, kerana bekalan yang terhad menjadikannya berharga.

Sangat berharga, sebenarnya, sebagai simpanan nilai , Bitcoin kekal sebagai kelas aset berprestasi terbaik setakat ini. Dengan platform dalam talian seperti Binance, anda boleh membeli Bitcoin dalam beberapa minit dengan memautkan akaun bank atau kad debit / kredit. Anda tidak perlu memberitahu ibu bahawa bahagian terakhir (hanya hantarkan kepadanya artikel " Cara membeli Bitcoin " ini).

Untuk ibu yang pandai menggunakan crypto: Bagaimana rasanya menjadi ikan paus Bitcoin?

Kadang kala, ibu tahu satu atau dua perkara mengenai… tokenomik dan analisis teknikal. Jangan mengira ibu dalam soal kripto — anda mungkin mempelajari sesuatu yang baru dalam prosesnya!

Nasihat terakhir: Selamat Hari Ibu dari kita semua di Binance. Sekiranya anda mencari idea hadiah pada saat-saat terakhir, mengapa tidak menolong ibu menyiapkan akaun Binance? Untuk masa yang terhad sahaja, "Ibu Terbaik di Dunia" dapat menikmati potongan 10% untuk biaya perdagangan.

Buat Akaun Binance untuk Ibu - Jimat 10% untuk Bayaran Dagangan

Thank you for rating.
JAWAB KOMEN Batalkan Balasan
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!

Tinggalkan komen

Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!