4 Sebab Mengapa Kebanyakan Pedagang Gagal, Dan Bagaimana Anda Dapat Mengelakkannya

4 Sebab Mengapa Kebanyakan Pedagang Gagal, Dan Bagaimana Anda Dapat Mengelakkannya

Pengambilan Utama:

  • Melebih-lebihkan keuntungan sering kali merupakan akibat daripada terlalu percaya diri peniaga terhadap hasil perdagangan. Ini sama dengan mensasarkan larian rumah di setiap buaian. Masalah dengan pendekatan ini adalah bahawa ia sangat tidak berkelanjutan.

  • Melindungi dana dengan pesanan stop-loss dan meminimumkan risiko kerugian adalah penting bagi semua peniaga.

  • Semasa memulakan, setiap unit dana sangat penting. Oleh itu, anda harus mematuhi peraturan pengurusan wang yang ketat untuk melindungi modal anda.

  • Amalan yang tidak disiplin dan tidak bertanggungjawab adalah kitaran yang sering berlaku di mana peniaga baru jatuh, menyebabkan mereka gagal.

Berniaga adalah usaha yang mencabar bagi sesiapa sahaja. Namun, ketika berdagang di pasaran kripto, perdagangan niaga hadapan atau margin menjadi lebih sukar kerana turun naik yang melampau di pasaran ini

Untuk menavigasi pasaran crypto dengan selamat, peniaga mesti tahu bagaimana menguruskan risiko dan mengelakkan kesilapan mahal yang akan membahayakan pelaburan mereka. Oleh itu, sangat penting untuk memahami semua perangkap umum yang menyebabkan peniaga gagal sehingga anda dapat mengelakkannya dan menjadi peniaga yang lebih berjaya.

Lebih Bermanfaat

Salah satu sebab umum peniaga gagal adalah kerana terlalu banyak memanfaatkan. Over-leveraging adalah akibat daripada terlalu yakinnya pedagang terhadap hasil perdagangan. Ini serupa dengan menargetkan larian rumah di setiap pusingan. Masalah dengan pendekatan ini adalah bahawa ia sangat tidak berkelanjutan.

Menggunakan leverage yang tinggi dapat memberikan dua hasil kepada peniaga. Hasil yang paling diharapkan ialah perdagangan berjaya, membawa kepada keuntungan yang besar. Walau bagaimanapun, kedudukan leverage tinggi juga dapat menangani jumlah kerugian yang sama jika kedudukan berjalan tidak baik.

Dengan perdagangan kripto sangat tidak stabil dan tidak dapat diramalkan, hasil yang lebih mungkin adalah mengalami kerugian sama berbahayanya dengan yang menguntungkan. Selain itu, kerugian tersebut dapat melikuidasi seluruh dana pedagang dan berpotensi menjadi lebih besar lagi jika pasar sangat tidak stabil.

Pedagang yang berjaya tidak pernah melakukan perdagangan yang dimanfaatkan melebihi kemampuan mereka atau bahkan di luar strategi mereka. Oleh yang demikian, peniaga pemula seharusnya paling mementingkan pemeliharaan modal dan bertujuan untuk kemenangan kecil dan konsisten, yang bertambah dari masa ke masa. Pertumbuhan kenaikan per agregat perdagangan lebih penting sebagai strategi. Pertumbuhan yang kecil tetapi stabil membolehkan para peniaga mengumpulkan pelaburan mereka dalam jangka masa panjang.

Pengurusan Risiko yang lemah

Sebab lain peniaga gagal adalah kerana pengurusan risiko yang buruk. Strategi pengurusan risiko harus sangat merugikan jumlah kerugian. Bursa, seperti Binance, menawarkan alat perdagangan seperti pesanan stop-loss yang meminimumkan kerugian pada perdagangan. Perintah stop-loss membolehkan peniaga keluar dari kedudukan mereka jika mereka tidak melakukan seperti yang diharapkan.

Apabila peniaga tidak menggunakan alat perdagangan yang membantu dan melindunginya, ini akan menyebabkan modal pelaburan mereka menjadi risiko yang tidak semestinya. Alat seperti pesanan berhenti tidak hanya membantu peniaga melindungi dana mereka, tetapi mereka juga tetap aktif ketika pengguna tidak, seperti pasaran kripto. Pertimbangkan satu contoh yang menggambarkan kepentingan pesanan berhenti-rugi. Katakan Bitcoin jatuh lebih dari 10% dalam semalam, mencetuskan panggilan margin yang tidak mungkin anda temui ketika anda berada di luar pasaran. Hasilnya, keseluruhan pelaburan anda dibubarkan sepenuhnya. Perintah stop-loss dapat mencegahnya sama sekali. Oleh itu, melindungi dana anda dengan semua alat yang ada dan meminimumkan risiko kerugian adalah wajar bagi semua peniaga.

Mengambil Posisi Besar dan Berisiko

Pedagang pemula sering menjadi mangsa idea 'pergi besar atau pulang', menjana banyak kewangan mereka dalam satu perdagangan. Ini bukan sahaja melulu dan berbahaya, tetapi logiknya juga sepenuhnya cacat. Semasa memulakan, setiap unit dana sangat penting. Oleh itu, anda harus mematuhi peraturan pengurusan wang yang ketat untuk melindungi modal anda. Sebenarnya, peniaga yang paling berjaya mengikuti peraturan dan sekatan yang sama pada setiap perdagangan.

Perdagangan bernilai 10% akan dianggap sebagai perdagangan berisiko tinggi bagi kebanyakan pelabur. Sebagai contoh, jika anda mempunyai $ 1000 untuk berdagang, perdagangan 10% bernilai $ 100 akan menjadi perdagangan berisiko tinggi hanya kerana jika anda kehilangan $ 100 (tidak termasuk yuran dan kos pendanaan), anda hanya dapat membuat 10 lagi perdagangan tersebut sebelum anda kehabisan dana. Sebaliknya, lebih bijak untuk berdagang pada 1% atau lebih rendah lagi. Dengan cara ini, anda dapat mengetahui bagaimana pasaran berfungsi dan menanggung kerugian tanpa melanggar bank. Apabila lebih banyak kemenangan terkumpul, anda akhirnya akan mempunyai lebih banyak dana untuk bekerjasama. Pada ketika itu, anda mungkin berdagang dengan jumlah nilai yang lebih tinggi, tetapi peratusan pembiayaan anda tidak akan goyah, menjadikan anda pedagang yang berpengalaman.

Tidak Berniaga Secara Bertanggungjawab

Psikologi dan emosi mempunyai pengaruh yang besar terhadap cara peniaga berdagang. Atas sebab ini, amalan yang tidak disiplin dan tidak bertanggungjawab adalah kitaran lazim yang dilalui oleh peniaga pemula, menyebabkan mereka gagal. Begitu juga, perdagangan dan perjudian kompulsif adalah cara yang pasti akan kalah dalam jangka masa panjang. Apabila peniaga menghadapi kekalahan, mungkin sukar untuk mengubah arus dan menghentikan pendarahan. Dalam situasi seperti ini, kadang-kadang, perdagangan terbaik adalah perdagangan sama sekali.

Binance telah mencipta mekanisme untuk membantu pedagang dalam mengelakkan tingkah laku ini, yang disebut fungsi Cooling-off Period . Ia melumpuhkan aktiviti perdagangan niaga hadapan untuk jangka masa tertentu.

Satu lagi bentuk perdagangan yang tidak bertanggungjawab berlaku apabila peniaga pemula tidak mempunyai pemahaman yang jelas mengenai produk yang mereka jual. Dengan kata lain, mereka berniaga secara membuta tuli. Mengambil masa untuk belajar mengenai produk yang anda jual dan asas-asas di belakangnya akan memberi anda kelebihan daya saing yang lebih tajam dan membantu anda merasa lebih terkawal terhadap tindakan anda.

Ketahui lebih lanjut mengenai perdagangan yang bertanggungjawab di Binance !

Kesimpulannya

Peniaga sering gagal kerana mereka tidak memandang serius perdagangan. Sebilangan besar peniaga yang tidak berpengalaman mencari kaedah cepat kaya dan tidak cukup mempersiapkan cara mereka mendekati pasaran. Pada hakikatnya, sebilangan peniaga yang tidak berpengalaman berjudi tanpa menyedarinya. Pedagang yang berjaya, sebaliknya, bukan penjudi. Mereka menerima tanggungjawab atas tindakan mereka. Perdagangan harus dirancang dengan baik dan teliti. Sekiranya anda ingin menjana keuntungan secara konsisten, anda mesti berniaga secara bertanggungjawab.

Ketika berdagang secara bertanggungjawab, setiap perdagangan harus memiliki tujuan dan dilindungi sebaik mungkin — menggunakan alat untuk meminimumkan risiko. Apabila berjaya dilakukan, peniaga akan mendapat hasil yang lebih baik, seterusnya mendorong mereka untuk melaksanakan amalan terbaik.

Sekiranya anda ingin memulakan tetapi tidak mahu belajar dengan cara yang sukar bagaimana perdagangan yang keras, Binance adalah pilihan yang bagus.

Baca item sokongan berikut untuk maklumat lebih lanjut:

  • (Sokongan) Cara Membuat Pesanan Berhenti Kerugian dan Mengambil Pesanan Keuntungan

  • (Blog) Bagaimana Binance Mengambil Dagangan Yang Bertanggungjawab dengan serius, dan Anda Harus Terlalu

  • (Blog) Crypto Spot vs. Crypto Futures Trading - Apa Perbezaannya?

  • Dan banyak lagi topik Soalan Lazim Binance Futures ...

Thank you for rating.
JAWAB KOMEN Batalkan Balasan
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!

Tinggalkan komen

Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!