7 Sebab mengapa Perniagaan Anda Perlu mempertimbangkan Menerima Pembayaran Cryptocurrency dengan Binance

7 Sebab mengapa Perniagaan Anda Perlu mempertimbangkan Menerima Pembayaran Cryptocurrency dengan Binance
Dunia tidak dapat dipertikaikan bergerak menuju ekosistem digital. Cryptocurrency adalah tambahan yang menjanjikan untuk ekosistem yang memberikan faedah yang tiada tandingannya kepada pengguna dan peniaga.

Malah orang yang tidak mahir berteknologi sekurang-kurangnya telah mendengar istilah seperti Bitcoin atau blockchain. Walaupun banyak orang mungkin tidak memahami teknikal di sebalik blockchain, Bitcoin, Ethereum, dan Litecoin telah menjadi nama rumah tangga.

Populariti yang semakin meningkat seharusnya bukan satu-satunya alasan untuk mula menerima pembayaran crypto. Dalam artikel ini, Binance membincangkan beberapa sebab mengapa syarikat harus menerima pembayaran crypto.

1 Keselamatan

Cryptocurrency seperti Bitcoin didasarkan pada blockchain, lejar digital yang diedarkan, terdesentralisasi. Urus niaga yang dibuat adalah kekal. Mereka tidak boleh diubah atau dihapuskan. Jadi, kemungkinan penipuan dikurangkan dengan banyak. Bergantung pada pemproses pembayaran yang ingin anda pilih untuk perniagaan anda, mereka mungkin menawarkan langkah keselamatan tambahan seperti KYC / AML atau perkhidmatan pemantauan blockchain.

Walaupun tidak ada ciri tambahan, idea utama di sebalik blockchain dan cryptocurrency akan memberi anda dan pelanggan anda ketenangan semasa menerima dan membuat pembayaran. Pada pendapat kami, apabila anda mula menerima pembayaran crypto, anda meletakkan batu bata lain di jalan kepercayaan.


2 Privasi

Tanpa Nama adalah salah satu faedah tanda dagangan pembayaran cryptocurrency. Oleh itu, apabila anda membenarkan pengguna membayar perkhidmatan atau produk anda menggunakan cryptocurrency yang popular, anda juga memberi mereka kebebasan untuk tidak dikenali. Ini bermaksud anda sangat menghormati privasi pelanggan ketika anda melakukan ini. Bergantung pada pemproses pembayaran, anda mungkin masih perlu melalui KYC dan memberikan maklumat anda. Walau bagaimanapun, jumlah data yang diperlukan oleh pemproses pembayaran biasanya lebih sedikit daripada yang diminta oleh bank tradisional.

Sama seperti blockchain memastikan setiap kesahan transaksi, ia menggunakan teknologi terkemuka untuk menyulitkan maklumat sensitif semasa setiap transaksi. Anda tidak perlu membuat kompromi untuk privasi tambahan ini.


3 Bayaran Transaksi

Bergantung pada pintu masuk pembayaran dan cryptocurrency serasi yang anda pilih, pembayaran crypto berpotensi memberi anda beberapa yuran transaksi yang paling rendah. Sekiranya anda menawarkan produk bernilai tinggi dan bervolume, anda mungkin membayar sejumlah besar wang kepada bank konvensional dan pintu masuk pembayaran anda.

Oleh itu, dari segi keuntungan, penerimaan Bitcoin dan cryptocurrency lain berpotensi menjimatkan sejumlah wang untuk yuran transaksi.


4 Tiada Bayaran Balik Caj

Perniagaan harus menanggung banyak kerugian kerana caj balik. Caj balik adalah caj yang dikembalikan ke kad pembayaran setelah pelanggan berjaya mempertikaikan item pada penyata akaun atau laporan transaksi mereka. Kadang-kadang ia digunakan dalam penipuan sehala di mana pelanggan menggunakan produk dan perkhidmatan secara percuma dengan melaporkan caj palsu terhadap perniagaan tersebut kepada syarikat kad kredit mereka. Walaupun tidak mustahil untuk melawan tuduhan tersebut, syarikat memerlukan banyak masa dan usaha untuk akhirnya memutuskan untuk menanggung kerugian tersebut.

Baiklah, pembayaran crypto boleh membantu di sini juga. Urus niaga yang berlaku tidak dapat diubah. Ia dirakam pada lejar umum yang tidak berubah. Oleh itu, perniagaan dapat menghilangkan caj balik yang berpotensi menipu dengan menerima pembayaran crypto.


5 Desentralisasi

Apa yang membuat blockchain luar biasa adalah strukturnya yang terdesentralisasi. Tidak ada satu entiti yang memiliki transaksi yang direkodkan di lejar awam. Kedua-dua pengirim dan penerima pembayaran dapat mengakses maklumat transaksi yang relevan dan mengesahkan kapan dan bagaimana pemindahan kripto diproses.

Selain itu, data diedarkan ke serangkaian simpul, menjadikannya kurang rentan terhadap rasuah atau ubat-ubatan yang tidak sah. Ini juga mengurangkan keperluan perantara atau orang tengah untuk memindahkan maklumat antara pengirim dan penerima.

Berbanding dengan sistem pembayaran lain di seluruh dunia, pembayaran crypto memberi anda kuasa tambahan atas wang tunai anda. Anda tidak perlu risau tentang komisen atau kos penyelenggaraan teknikal. Setelah anda menetapkan dompet crypto anda dan mengatur sistem pembayaran, semua transaksi akan dibawa ke dompet tersebut.


6 Pertumbuhan

Sekiranya anda perhatikan, ekosistem cryptocurrency terus menyaksikan pertumbuhan yang luar biasa seperti sebelumnya. Maknanya, penggunaan cryptocurrency yang utama sebagai bentuk pembayaran yang sah tidak dapat dielakkan.

Ribuan perniagaan di seluruh dunia menerima Bitcoin sebagai kaedah pembayaran. Sebelum ini, Binance menyediakan panduan berguna mengenai cara membelanjakan Bitcoin untuk keperluan seharian anda. Pembekal pembayaran seperti PayPal telah mula menerima beberapa cryptocurrency utama sebagai pembayaran, yang membolehkan berjuta-juta pedagang melakukan perniagaan dengan mudah.


7 Kesederhanaan

Tidak seperti zaman dahulu, anda tidak perlu menjadi pakar teknologi untuk mula menerima pembayaran crypto di perniagaan anda.

Tidakkah anda rasa alasan ini cukup menarik untuk membuat anda mula menerima pembayaran crypto? Kami percaya, tetapi beritahu kami pandangan anda mengenai perkara ini.
Thank you for rating.
JAWAB KOMEN Batalkan Balasan
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!
Tinggalkan komen
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!