Apakah Pesanan OCO?

Apakah Pesanan OCO?

Catatan: Kami sangat mengesyorkan membaca panduan kami mengenai pesanan had dan had had sebelum meneruskan.

OCO, atau One Membatalkan pesanan Lain membolehkan anda membuat dua pesanan pada masa yang sama. Ini menggabungkan perintah had, dengan perintah had-had, tetapi hanya satu dari dua yang dapat dilaksanakan.

Dengan kata lain, sebaik sahaja salah satu pesanan diisi sebahagian atau sepenuhnya, selebihnya pesanan akan dibatalkan secara automatik. Perhatikan bahawa membatalkan salah satu pesanan juga akan membatalkan pesanan yang lain.

Semasa berdagang di Binance Exchange, anda boleh menggunakan pesanan OCO sebagai bentuk automasi perdagangan asas. Ciri ini memberi anda pilihan untuk membuat dua pesanan had secara serentak, yang mungkin berguna untuk mengambil keuntungan dan meminimumkan potensi kerugian.

Bagaimana menggunakan pesanan OCO?

Setelah log masuk ke akaun Binance anda, pergi ke antara muka Basic Exchange dan cari kawasan perdagangan seperti yang digambarkan di bawah. Klik perintah Stop-limit untuk membuka menu dropdown dan pilih OCO.

Apakah Pesanan OCO?

Pada Binance, pesanan OCO boleh dibuat sebagai pasangan pesanan beli atau jual. Anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai pesanan OCO dengan mengklik tanda tanya.

Apakah Pesanan OCO?

Setelah memilih pilihan OCO, antara muka perdagangan baru akan dimuat, seperti gambar di bawah. Antara muka ini membolehkan anda menetapkan had dan pesanan had-had secara serentak.

Had had

  • Harga: Harga pesanan had anda . Pesanan ini akan dapat dilihat pada buku pesanan.

Had-Had

  • Berhenti: Harga di mana pesanan had had anda akan dicetuskan (mis., 0.0024950 BTC).
    Had: Harga sebenar pesanan had anda setelah berhenti dicetuskan (mis., 0.0024900 BTC).
  • Jumlah: Ukuran pesanan anda (mis. 5 BNB).
  • Jumlah: Nilai keseluruhan pesanan anda.

Apakah Pesanan OCO?

Setelah membuat pesanan OCO, anda boleh menatal ke bawah untuk memvisualisasikan perincian kedua pesanan di bahagian Buka Pesanan.

Sebagai contoh, anggap anda baru membeli 5 BNB pada harga 0,0026837 BTC kerana anda yakin harganya hampir dengan zon sokongan utama dan mungkin akan naik.

Dalam kes ini, anda boleh menggunakan ciri OCO untuk membuat pesanan pengambilan untung pada 0,0030 BTC bersamaan dengan pesanan had-had pada 0,0024900 BTC.

Apakah Pesanan OCO?

Sekiranya ramalan anda betul dan harga naik ke atau melebihi 0,0030 BTC, pesanan jual anda akan dilaksanakan, dan pesanan had had akan dibatalkan secara automatik.

Sebaliknya, jika anda akhirnya salah dan harganya turun menjadi 0,0024950 BTC, pesanan had berhenti anda akan dicetuskan. Ini berpotensi mengurangkan kerugian anda, sekiranya harganya turun lebih tinggi.

Perhatikan bahawa dalam contoh ini, Harga Berhenti 0,0024950 (harga pencetus) dan Harga Had 0,0024900 (harga perdagangan pesanan anda). Ini bermaksud bahawa pesanan had had anda akan dipicu pada saat tanda 0,0024950 tercapai. Tetapi, harga dagangan sebenar pesanan anda adalah 0.0024900. Dengan cara lain, jika BNB / BTC turun ke atau di bawah 0.0024950, pesanan jual had pada 0.0024900 akan dilakukan.

Ciri OCO adalah alat yang mudah tetapi kuat, yang membolehkan anda dan pengguna Binance lain berdagang dengan cara yang lebih selamat dan serba boleh. Jenis pesanan khas ini boleh berguna untuk mengunci keuntungan, mengehadkan risiko, dan bahkan untuk memasuki dan keluar dari kedudukan. Namun, penting untuk mempunyai pemahaman yang baik mengenai pesanan had dan had had sebelum menggunakan pesanan OCO.

Thank you for rating.
JAWAB KOMEN Batalkan Balasan
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!

Tinggalkan komen

Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!