Apakah Pesanan Pasaran?

Apakah Pesanan Pasaran?

Apakah pesanan pasaran?

Pesanan pasaran adalah pesanan untuk membeli atau menjual dengan cepat pada harga semasa yang terbaik. Ia memerlukan likuiditas untuk diisi, yang bermaksud bahawa ia dilaksanakan berdasarkan pesanan had yang sebelumnya ditempatkan di buku pesanan.

Tidak seperti pesanan had, di mana pesanan ditempatkan di buku pesanan, pesanan pasar dilaksanakan dengan serta-merta pada harga pasaran semasa, yang bermaksud bahawa anda membayar yuran sebagai pengambil pasaran .

Bagaimana untuk menggunakannya?

Katakan anda mahu membuat pesanan pasaran untuk membeli 2 BNB . Setelah log masuk ke akaun Binance anda, pilih pasaran BNB yang anda mahukan (contohnya, BNB / USDT ) dan pergi ke halaman perdagangan. Kemudian, cari tab Pesanan pasaran, tetapkan jumlahnya kepada 2 BNB, dan klik butangBeli BNB.

Apakah Pesanan Pasaran?

Selepas itu, anda akan melihat mesej pengesahan di layar, dan pesanan pasaran anda akan dilaksanakan.

Apakah Pesanan Pasaran?

Oleh kerana pesanan pasaran segera dilaksanakan, pesanan beli pasaran anda akan sepadan dengan pesanan jual had termurah yang terdapat di buku pesanan, dalam contoh ini 2 BNB dengan harga 5.2052 USDT setiap satu.

Apakah Pesanan Pasaran?

Tetapi katakan anda mahu membeli 500 BNB dengan harga pasaran semasa. Arahan jual had termurah yang tersedia tidak akan mencukupi untuk memenuhi keseluruhan pesanan beli pasaran anda, jadi pesanan anda secara automatik akan sesuai dengan pesanan jual had berikut, sehingga berjaya mencapai buku pesanan sehingga selesai. Ini dipanggil slippage dan adalah sebab mengapa anda membayar harga yang lebih tinggi dan bayaran yang lebih tinggi (kerana anda bertindak sebagai pengambil pasaran).

Apakah Pesanan Pasaran?

Bilakah anda mesti menggunakannya?
Pesanan pasaran berguna dalam keadaan di mana pesanan anda diisi lebih penting daripada mendapatkan harga tertentu. Ini bermaksud bahawa anda hanya boleh menggunakan pesanan pasaran sekiranya anda sanggup membayar harga dan bayaran yang lebih tinggi yang disebabkan oleh slip tersebut. Dengan kata lain, pesanan pasaran hanya boleh digunakan jika anda terburu-buru.

Kadang-kadang anda mungkin berada dalam situasi di mana anda mempunyai pesanan berhenti-had yang telah dilewatkan, dan anda perlu membeli / menjual secepat mungkin. Oleh itu, jika anda perlu masuk ke dalam perdagangan dengan segera atau keluar dari masalah, itu adalah ketika pesanan pasaran berguna.

Namun, jika anda baru memasuki crypto untuk pertama kalinya dan anda menggunakan Bitcoin untuk membeli beberapa altcoin, elakkan menggunakan pesanan pasaran kerana anda akan membayar lebih banyak daripada yang sepatutnya. Dalam kes ini, anda harus menggunakan pesanan had .

Thank you for rating.
JAWAB KOMEN Batalkan Balasan
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!
Tinggalkan komen
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!