Bekas Ejen Khas IRS-CI Tigran Gambaryan bergabung dengan Binance sebagai VP Perisikan dan Penyiasatan Global

Bekas Ejen Khas IRS-CI Tigran Gambaryan bergabung dengan Binance sebagai VP Perisikan dan Penyiasatan Global

Kami sangat gembira untuk mengumumkan pelantikan Tigran Gambaryan, bekas ejen khas Perkhidmatan Hasil Dalam Negeri - Unit Jenayah Siber (IRS-CI) di Washington, DC

Tigran bergabung dengan Binance sebagai VP Perisikan dan Penyiasatan Global setelah satu dekad di IRS-CI. Sebagai Ejen Khas, Tigran menyiasat kes-kes yang melibatkan keselamatan negara, pembiayaan terorisme, pencurian identiti, pengedaran pornografi kanak-kanak, pengelakan cukai, dan pelanggaran tindakan kerahsiaan bank semasa kerjayanya yang memenangi anugerah. Tigran mengetuai beberapa penyiasatan siber bernilai berbilion dolar, termasuk siasatan rasuah Jalan Sutera, pertukaran bitcoin BTC-e, dan penggodaman Gunung Gox.

Diketuai oleh Ketua Pegawai Keselamatan Binance Jimmy Su dan Tigran, pasukan audit dan penyiasatan akan menumpukan pada penyiasatan dalaman dan luaran untuk mencegah ancaman dan kerugian kewangan sambil terus bekerjasama rapat dengan agensi dan penguatkuasa undang-undang di seluruh dunia.

"Pematuhan adalah barisan pertahanan pertama," kata Tigran. "Kami akan bekerjasama rapat dengan rakan sekerja kami untuk mengenal pasti penjenayah dan merujuk mereka untuk didakwa. Industri crypto yang terus berkembang memerlukan kerjasama yang kuat antara industri, penguatkuasaan undang-undang, dan pengawal selia. Matlamat kami adalah untuk meningkatkan kepercayaan terhadap cryptocurrency dengan menjadikan Binance sebagai penyumbang utama dalam memerangi pemerdagangan manusia, ransomware dan pembiayaan keganasan. "

"Saya ingin mendidik komuniti penguatkuasaan undang-undang di seluruh dunia tentang bagaimana Binance adalah rakan dalam memerangi penggunaan cryptocurrency secara haram, menjaga ekosistem lebih selamat dan menggerakkannya ke hadapan secara berterusan," tambah Tigran.

Thank you for rating.
JAWAB KOMEN Batalkan Balasan
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!

Tinggalkan komen

Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!