Bekas Ketua Pegawai Eksekutif Pasaran Global Abu Dhabi Richard Teng Bergabung dengan Binance Singapore sebagai Ketua Eksekutif

Bekas Ketua Pegawai Eksekutif Pasaran Global Abu Dhabi Richard Teng Bergabung dengan Binance Singapore sebagai Ketua Eksekutif

Binance Singapore , platform fiat-to-crypto terkemuka untuk perdagangan mata wang kripto dalam Dolar Singapura (SGD) , hari ini mengumumkan pelantikan Richard Teng, mantan Ketua Pegawai Eksekutif Pengawalseliaan Perkhidmatan Kewangan di Pasar Global Abu Dhabi (ADGM), sebagai Ketua Pegawai Eksekutif (CE O).

Teng memainkan peranan penting dalam memungkinkan ADGM memperoleh pengakuan antarabangsa oleh pengawal selia global dan badan industri, dengan artikel Forbes yang melabelnya sebagai " salah satu pengawal selia inovatif terkemuka di dunia ". Di bawah kepimpinannya, ADGM berkembang dari menjadi pusat kewangan yang baru ditubuhkan menjadi hampir 2,700 lesen berdaftar dan lebih daripada 150 institusi kewangan yang diluluskan dalam masa kurang dari lima tahun.

Sebelum bergabung dengan ADGM, Mr. Teng adalah Ketua Pegawai Pengawal Selia Singapura (SGX). Dia memimpin kelompok regulasi yang bertanggung jawab untuk perumusan kebijakan, kerangka dan peraturan dalam bidang penyenaraian, perdagangan dan penjelasan serta penyelesaian peraturan untuk produk dan perkhidmatan baru. Sebelum bergabung dengan SGX, Teng menghabiskan 13 tahun dengan Monetary Authority of Singapore (MAS), di mana dia bangkit untuk menjadi Pengarah Kewangan Korporat.

"Saya gembira dapat bergabung dengan Binance Singapore pada masa yang sangat penting ini untuk industri blockchain dan crypto," kata Teng. "Saya berharap dapat bekerjasama dengan pasukan berbakat di Binance Singapore dalam memajukan pertumbuhan perniagaan kami secara responsif dan lestari dengan memenuhi keperluan para pelabur, mematuhi amalan terbaik dan mematuhi standard peraturan. Kami menyaksikan penggunaan arus perdana yang cepat dari teknologi blockchain dan crypto, yang membawa kepada keperluan untuk pemahaman dan penghargaan yang lebih besar di kalangan individu, institusi dan kerajaan. Kami berusaha untuk bekerjasama dengan pemimpin industri dan pembuat dasar untuk meningkatkan pemahaman mengenai industri yang berkembang pesat ini dan menyokong pertumbuhannya yang mampan. "

Binance Singapore menawarkan pasangan dan warganegara Singapura pasangan perdagangan untuk Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) dan Binance Coin (BNB). Platform ini menyediakan fungsi deposit dan pengeluaran SGD melalui Xfers Direct . Dilancarkan pada tahun 2019 dengan sokongan Vertex Ventures China serta Vertex Ventures Asia Tenggara dan India ("Vertex"), Binance Singapore telah membina hubungan strategik untuk membantu mendorong lebih banyak inovasi produk. Terkini, Binance Singapore mengumumkan Memorandum Persefahaman dengan CapBridge firma berlesen tempatan.

Changpeng Zhao (CZ), Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Binance, berkata: “Richard adalah pemimpin Lembaga dan C-level berpengalaman dengan tiga dekad perkhidmatan kewangan dan pengalaman pengawalseliaan. Kami gembira kerana Richard memimpin pasukan Binance Singapore dalam mendapatkan lebih banyak kerjasama strategik, memupuk inovasi dan memajukan ekosistem cryptocurrency tempatan di Singapura. "

"Binance bukan hanya peneraju inovasi teknologi - kami juga akan menjadi pemimpin dalam pematuhan peraturan. Mempunyai Richard menyertai kami adalah langkah besar ke arah itu. "

Mengenai Binance Singapore

Binance.SG adalah platform fiat-to-cryptocurrency yang direka untuk memenuhi keperluan pengguna Singapura yang membeli dan menjual cryptocurrency dengan Dolar Singapura (SGD). Platform ini menawarkan fungsi deposit dan pengeluaran SGD 24/7 masa nyata, bersama dengan fokus kritikal terhadap keselamatan dan pematuhan peraturan. Binance Singapore menawarkan yuran perdagangan, deposit, dan pengeluaran paling rendah di pasaran Singapura, seterusnya menurunkan halangan untuk masuk sambil mendorong penggunaan crypto tempatan.

Thank you for rating.
JAWAB KOMEN Batalkan Balasan
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!
Tinggalkan komen
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!