Berapa Banyak Kaedah untuk Berdagang Crypto di Binance? Apa perbezaannya

Berapa Banyak Kaedah untuk Berdagang Crypto di Binance? Apa perbezaannya
Membeli bitcoin pertama anda mungkin kelihatan seperti tugas yang sukar, tetapi anda tidak perlu risau; mudah, selamat dan pantas. Tetapi sebelum anda melakukan pembelian pertama, anda perlu memilih platform.

Sebaiknya, mudah digunakan dan dilengkapi dengan pelbagai pilihan pembayaran, aset, dan produk kewangan. Ia mesti mempunyai reputasi yang baik, rekod prestasi keselamatan yang kukuh, dan beberapa yang lain di sana sini. Kami sebelum ini menulis mengenai cara memilih pertukaran yang boleh anda percayai, dan itu mesti dibaca jika anda ingin mengelakkan melakukan kesilapan semasa memilih pertukaran crypto pertama (atau seterusnya) anda.

Terdapat pelbagai cara untuk membeli atau memperdagangkan bitcoin dan cryptos lain, masing-masing mempunyai kelebihan dan kekurangannya. Beberapa yang paling popular adalah pertukaran terpusat tradisional (CEX), platform P2P, ATM bitcoin, dan pertukaran terdesentralisasi (DEX).

Dalam artikel ini, kita akan memberi tumpuan kepada dua yang pertama.

Pertukaran tradisional (CEX)

Dikendalikan oleh syarikat dan institusi kewangan, seperti Binance.com, platform ini membolehkan anda membeli bitcoin dan cryptocurrency lain dengan pelbagai kaedah pembayaran tradisional, seperti kad kredit dan debit, pemindahan bank, atau melalui penyedia pihak ketiga. Anda juga boleh menukar bitcoin dengan aset lain. Anda menyerahkan pesanan beli atau jual ke buku pesanan, dan mesin automatik melaksanakan perdagangan sebaik sahaja keadaan pasaran sesuai dengan pesanan anda. Semua berlaku di sebalik tirai, dan anda tidak tahu siapa yang berada di seberang perdagangan. Pertukaran melakukan segalanya untuk anda.

Tetapi tidak ada yang sempurna, dan pertukaran tradisional datang dengan beberapa pertukaran. Beberapa peraturan setempat, kekurangan infrastruktur, atau tantangan lain mengakibatkan kurangnya metode pembayaran, terbatasnya aset, atau sejumlah produk yang dapat diakses di wilayah tertentu yang lebih kecil. Kemudian terdapat lebih dari 1.7 bilion orang yang tidak memiliki bank di seluruh dunia yang tidak mempunyai akses ke sistem kewangan. Mereka hanya mempunyai wang tunai, mungkin telefon dengan akses ke Weibo, Cashapp, atau PayPal.

Semasa anda membeli atau menjual crypto di bursa tradisional, bank anda dapat melihat bahawa anda bertransaksi dengan pertukaran cryptocurrency. Sebilangan peniaga lebih suka memperdagangkan kripto tanpa berkongsi maklumat ini dengan bank atau penyedia pembayaran mereka.
Berapa Banyak Kaedah untuk Berdagang Crypto di Binance? Apa perbezaannya

Pasar P2P


Pasar peer-to-peer (P2P) biasanya dikendalikan oleh entiti yang lebih kecil daripada bursa tradisional, dan dengan munculnya bursa global utama, model pasar P2P baru muncul. Pasaran P2P adalah antara yang pertama menampung bitcoin untuk perdagangan fiat. Perdagangan P2P adalah kebalikan dari pertukaran tradisional. Daripada menggunakan mesin automatik untuk menyelesaikan transaksi anda, anda secara manual memilih (atau menghantar) tawaran pilihan anda dan berdagang secara langsung dengan rakan niaga.

Ini diberikan dengan kebebasan untuk memilih antara kadar dan kaedah pembayaran yang berbeza dan dengan bayaran yang lebih rendah. Kerana anda berdagang secara langsung dengan rakan niaga, anda dapat melindungi privasi anda dengan lebih baik. Ringkasnya, tidak akan ada nama pertukaran dalam sejarah transaksi bank anda. Pasaran P2P sering membenarkan transaksi tunai, di mana anda dikehendaki berjumpa dengan rakan niaga dan menyelesaikan transaksi tunai secara peribadi. Di beberapa wilayah, perdagangan bitcoin to cash P2P adalah salah satu kaedah yang paling popular kerana privasinya yang tinggi dan tanpa bayaran.

Kelemahan utama pasaran P2P adalah kurangnya penawaran berkualiti tinggi, penurunan keramahan pengguna, dan peningkatan risiko keselamatan untuk transaksi tertentu (terutamanya transaksi tunai secara peribadi). Kerana elemen peer-to-peer, menyelesaikan transaksi juga memerlukan sedikit lebih lama dan dapat memakan masa.

Sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai risiko pasaran P2P, baca 11 petua kami untuk melindungi diri anda daripada penipu.


Cuba Binance P2P

Berapa Banyak Kaedah untuk Berdagang Crypto di Binance? Apa perbezaannya
Masih belum membuat keputusan? Bagaimana jika kami memberitahu anda bahawa pada Binance P2P, anda mendapat akses ke platform P2P global dan pertukaran tradisional?

Binance P2P adalah platform perdagangan peer-to-peer global dengan sifar yuran, sokongan berbilang bahasa 24/7 khusus, standard keselamatan terkini, dan pelbagai pesanan Beli dan Jual. Kami menyokong lebih daripada 50 mata wang negara dengan lebih daripada 100 kaedah pembayaran, termasuk pemindahan bank, pembayaran tunai, dan aplikasi popular seperti Cashapp, Weibo, Alipay, dan banyak lagi. Kami adalah platform P2P yang paling popular di pelbagai wilayah, termasuk Turki, Nigeria, Uganda, Argentina, Venezuela, Vietnam, atau Rusia.

Sistem escrow kami melindungi semua transaksi Binance P2, memastikan bahawa tidak ada yang boleh mengambil wang atau kripto anda dan hilang. Petua bagaimana melindungi aset anda di Binance P2P.

Kami dikendalikan oleh Binance.com, pertukaran cryptocurrency tradisional dan peneraju global dengan ekosistem yang terdiri daripada pelbagai produk yang boleh anda akses hanya dengan satu akaun.

Terokai kaedah termurah untuk membeli bitcoin secara tempatan (selamat dan mudah) atau lewatkan membaca dan daftar di Binance P2P sekarang.
Thank you for rating.
JAWAB KOMEN Batalkan Balasan
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!
Tinggalkan komen
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!