Binance kini merupakan penyedia perkhidmatan aset digital yang dikawal sepenuhnya di Perancis

Binance kini merupakan penyedia perkhidmatan aset digital yang dikawal sepenuhnya di Perancis

Kami teruja untuk mengumumkan bahawa Binance France telah diberikan pendaftaran Pembekal Perkhidmatan Aset Digital (DASP) oleh Autorité des marchés financiers (AMF) dengan kelulusan Autorité de Contrôle Prudentiel et de Résolution (ACPR).

Pencapaian penting ini mewakili DASP pertama Binance di Eropah dan menunjukkan komitmen kami untuk menjadi pertukaran yang mengutamakan pematuhan.

AMF mengawal selia dan melindungi pasaran kewangan Perancis dan memastikan celik kewangan di kalangan pelabur. ACPR ialah pihak berkuasa bebas yang memantau bank dan syarikat insurans di Perancis. Dengan kelulusan dan di bawah pengawasan AMF dan ACPR, pendaftaran DASP ini akan membolehkan Binance France beroperasi di Perancis.

Pematuhan dan kawal selia adalah faktor kritikal untuk kejayaan industri crypto dan blockchain. Selama bertahun-tahun, Binance telah mengambil langkah untuk memastikan pematuhan , termasuk mengembangkan pasukan pematuhan antarabangsa dan lembaga penasihat kami, serta secara aktif membantu memerangi penipuan dan perisian tebusan . Kami gembira kerana usaha kami telah membuahkan hasil, dan memenuhi piawaian pematuhan Perancis yang ketat untuk berjaya mendapatkan pendaftaran DASP.

Changpeng Zhao (CZ), pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Binance, berkata: “ Peraturan yang berkesan adalah penting untuk penggunaan mata wang kripto arus perdana. Peraturan DASP dan AML/CFT Perancis menetapkan anti-pengubahan wang haram yang ketat dan keperluan yang sesuai dan wajar untuk memenuhi piawaian tinggi yang perlu dikawal di Perancis.

Kami berterima kasih kepada AMF dan ACPR, yang menunjukkan komitmen terhadap inovasi yang membolehkan Binance menavigasi keseluruhan proses permohonan. Sejak hari pertama, Binance sentiasa mengutamakan penggunanya, dan kini komuniti kripto boleh lebih yakin dengan Binance France sebagai DASP dipercayai yang berdaftar di Perancis.”

Sebagai pertukaran kripto global utama pertama yang mendaftar di Perancis, kami akan dapat membawa perkhidmatan dan pendidikan mata wang kripto kepada jutaan orang.

David Princay, Ketua Pegawai Eksekutif Binance France, mengulas: “Pendaftaran Binance France sebagai DASP adalah peristiwa penting untuk crypto di Eropah. Khususnya, tahap perlindungan baharu untuk AML akan membantu mengembangkan penggunaan kripto di Perancis dan Eropah. Penggunaan yang lebih baik akan membantu membawa kecairan yang lebih baik kepada pasaran, yang akan dialu-alukan oleh pengguna dan masyarakat khususnya.”

Apa yang akan datang?

Binance akan meningkatkan operasi kami dengan ketara di Perancis untuk menjadikan kripto dan perkhidmatan kami lebih mudah diakses oleh semua. Selaras dengan misi kami untuk menjadi penyedia perkhidmatan infrastruktur bagi ekosistem blockchain, kami mempunyai rancangan untuk mengembangkan pasukan kami untuk meneruskan pembangunan infrastruktur selanjutnya.

Thank you for rating.
JAWAB KOMEN Batalkan Balasan
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!

Tinggalkan komen

Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!