Binance Melantik Bekas Ejen Khas IRS AS Amjad Qaqish sebagai Pengarah Pelaporan SAR Global

Binance Melantik Bekas Ejen Khas IRS AS Amjad Qaqish sebagai Pengarah Pelaporan SAR Global

Binance dengan sukacitanya mengumumkan pelantikan Amjad Qaqish, bekas veteran Siasatan Jenayah (IRS CI) di Perkhidmatan Hasil Dalam Negeri AS, yang menyertai jabatan pematuhan organisasi sebagai Pengarah Pelaporan Global Suspicious Activity Report (SAR).

Encik Qaqish mempunyai lebih 30 tahun perkhidmatan dengan IRS, di mana lebih 23 daripadanya telah dibelanjakan sebagai Ejen Khas dengan agensi Penyiasatan Jenayah IRS. Semasa menjadi Ejen di unit Teknik Penyiasatan Khas (SIT) IRS CI, Pasukan Petugas SAR dan Unit Jenayah Siber (CCU), beliau bekerja dalam kes berkaitan kripto yang melibatkan penipuan, pengelakan cukai, pengubahan wang haram dan pembiayaan keganasan.

Beliau kini menyelia pasukan SAR Global di Binance, yang memantau aktiviti yang mencurigakan dan luar biasa untuk menghalang pelakon jahat daripada menyalahgunakan pasaran mata wang kripto. Operasi SAR Global juga memastikan akaun dan dana pengguna selamat, melalui pemantauan dan penyiasatan penipuan dan pengubahan wang haram.

Encik Qaqish mengulas, “Minat saya dalam industri mata wang kripto dan aset digital bermula bertahun-tahun yang lalu apabila saya mula-mula menyokong penyiasatan IRS kes-kes yang melibatkan crypto. Saya melanjutkan minat saya dalam bidang ini apabila saya kemudiannya menyertai Unit Jenayah Siber IRS CI. Kami terpaksa mempelajari industri kripto untuk menyiasat kes-kes ini dengan berkesan dan itu membawa kepada tipu daya dan daya tarikan yang menular dengan semua perkara kripto.”

“Kepantasan bagaimana pasaran kripto berkembang bermakna pencegahan pelakon jahat adalah penting untuk kejayaan jangka panjang industri kami. Binance ialah peneraju pasaran dan komuniti global akan memandang tinggi kepada kami. Saya berbesar hati mengetuai pasukan yang berdedikasi dan profesional untuk membantu menetapkan piawaian untuk amalan pematuhan.”

Tauliah Encik Qaqish termasuk Akauntan Awam Bertauliah (CPA), Pemeriksa Penipuan Bertauliah (CFE), dan pensijilan Persatuan Industri Teknologi Pengkomputeran A+ (CompTIA A+).

Thank you for rating.
JAWAB KOMEN Batalkan Balasan
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!

Tinggalkan komen

Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!