Binance Mempekerjakan Bekas Penyiasat Penguatkuasaan Undang-undang Persekutuan AS, Greg Monahan sebagai Pegawai Pelapor Pengubahan Wang Haram Global

Binance Mempekerjakan Bekas Penyiasat Penguatkuasaan Undang-undang Persekutuan AS, Greg Monahan sebagai Pegawai Pelapor Pengubahan Wang Haram Global

Binance , penyedia infrastruktur cryptocurrency ekosistem dan cryptocurrency terkemuka di dunia, hari ini telah mengumumkan pelantikan Greg Monahan, bekas Penyiasat Jenayah Perbendaharaan AS, yang bergabung dengan organisasi tersebut sebagai Pegawai Pelapor Pengubahan Wang Haram Global (GMLRO).

Monahan mempunyai hampir 30 tahun perkhidmatan kerajaan yang dikreditkan, yang kebanyakannya sebagai Penyiasat Jenayah Perbendaharaan AS, bertanggungjawab untuk cukai, pengubahan wang haram dan penyiasatan jenayah kewangan yang berkaitan. Dia telah memimpin penyiasatan antarabangsa yang rumit yang mengakibatkan penghapusan beberapa penjenayah siber yang paling produktif, pelaku negara bangsa dan organisasi pengganas.

"Binance mempunyai budaya yang kuat untuk mengutamakan pengguna mereka, dari menyediakan produk terkemuka di pasaran hingga menyokong penyelidikan berprofil tinggi yang membantu menjadikan industri kripto menjadi tempat yang lebih selamat," kata Mr. Monahan. "Usaha saya akan difokuskan pada pengembangan program penyiasatan dan pengubahan wang haram antarabangsa (AML) Binance, serta memperkuat hubungan organisasi dengan badan pengawas dan penguatkuasaan undang-undang di seluruh dunia."

Ketua Pegawai Eksekutif Binance Changpeng Zhao (CZ) berkata: "Kami selalu memegang Binance dengan standard tertinggi untuk melindungi kepentingan pengguna kami, dan untuk itu kami selalu mengembangkan kemampuan kami untuk menjadikan Binance dan industri yang lebih luas sebagai tempat yang selamat untuk semua peserta. "

“Sebagai bekas Penyiasat Penguatkuasaan Undang-Undang Persekutuan AS, Greg Monahan membawa banyak pengalaman AML dan penyiasatan kepada Binance. Kami gembira dapat menyambutnya ke pasukan kami sebagai GMLRO dan kami mengharapkan sumbangannya. "

Karen Leong, yang memegang jawatan GMLRO sejak 2018, kekal di Binance sebagai Pengarah Pematuhan dan terus mempromosikan usaha pematuhan dalam organisasi.

Binance telah mengembangkan pasukan pematuhan antarabangsa dan lembaga penasihatnya sebanyak 500% sejak tahun 2020. Pelantikan terkenal termasuk Jonathan Farnell sebagai Pengarah Pematuhan, bekas eksekutif FATF Rick McDonell dan Josée Nadeau sebagai penasihat pematuhan dan pengawalseliaan dan bekas Senator AS Max Baucus sebagai dasar dan hubungan kerajaan penasihat.

Thank you for rating.
JAWAB KOMEN Batalkan Balasan
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!

Tinggalkan komen

Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!