Binance menandatangani MoU dengan Kementerian Pembangunan Digital Republik Kazakhstan

Binance menandatangani MoU dengan Kementerian Pembangunan Digital Republik Kazakhstan

Binance, penyedia infrastruktur mata wang kripto dan blockchain terkemuka di dunia, hari ini mengumumkan pemeteraian MoU dengan Kementerian Pembangunan Digital, Inovasi dan Industri Aeroangkasa Republik Kazakhstan. Dalam perjanjian itu, kedua-dua pihak menyatakan minat bersama dalam pembangunan pasaran aset maya di negara ini.

Penandatanganan MoU itu berlaku dalam rangka lawatan rasmi СZ ke Kazakhstan. Pada 25 Mei 2022, Ketua Pegawai Eksekutif Binance Changpeng Zhao melawat Kazakhstan dan bertemu dengan Presiden Kazakhstan Kassym-Zhomart Tokayev, Timbalan Ketua Staf Pertama Presiden Kazakhstan, Timur Suleimenov, dan Menteri Pembangunan Digital, Inovasi dan Industri Aeroangkasa Republik dari Kazakhstan, Bagdat Musin.

Binance menandatangani MoU dengan Kementerian Pembangunan Digital Republik Kazakhstan

Langkah itu akan melihat bantuan Binance untuk membangunkan rangka kerja perundangan dan dasar kawal selia untuk aset kripto di Republik Kazakhstan. Di bawah perjanjian kerjasama itu, Kementerian Pembangunan Digital, Inovasi dan Industri Aeroangkasa Republik Kazakhstan dan Binance juga akan mencari peluang untuk mengintegrasikan infrastruktur perbankan dalam pasaran mata wang kripto dan memudahkan pembangunan dan pelaksanaan teknologi lejar yang diedarkan. Kementerian dan Binance akan menyokong Astana Hub dalam kalangan bakat tempatan dan antarabangsa, yang akan membolehkan penciptaan hab blockchain serantau.

Menteri Pembangunan Digital, Inovasi dan Industri Aeroangkasa Republik Kazakhstan Bagdat Musin berkata: “Sebagai peneraju global dalam kalangan pertukaran kripto, Binance bertanggungjawab ke atas keseluruhan ekosistem. Bersama-sama dengan CZ, kami mempertimbangkan peta jalan Binance di Kazakhstan. Kami juga membincangkan potensi mewujudkan dana dan akademi VC yang berorientasikan blockchain untuk membantu bakat tempatan dari Astana Hub untuk pergi ke global. Kami benar-benar percaya Kazakhstan boleh menjadi hab serantau untuk pemain antarabangsa dalam dunia crypto.

“Peningkatan penggunaan kripto di seluruh dunia, untuk memberi kesan positif kepada masyarakat secara keseluruhan, adalah salah satu matlamat utama kami,” - kata Changpeng Zhao (CZ), pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Binance. “Kazakhstan adalah salah satu peneraju dunia dalam industri perlombongan kripto. Negara ini adalah antara yang pertama di dunia yang memperkenalkan pengesahan perlombongan. Kami percaya bahawa, dengan kerjasama penuh dengan pihak berkuasa tempatan, Binance boleh memberi sumbangan besar kepada pembangunan komuniti crypto tempatan dan ekosistem blockchain di Kazakhstan.”

XXX

Mengenai Kementerian Pembangunan Digital, Inovasi dan Industri Aeroangkasa Republik Kazakhstan

Kementerian terlibat dalam pembentukan dan pelaksanaan dasar negeri dalam bidang pembangunan digital negara dalam bidang inovasi, komunikasi, perkhidmatan awam, dan industri elektronik. Kementerian juga terlibat dalam pembangunan e-kerajaan, penyelarasan aktiviti Perbadanan Negeri, Kerajaan untuk Rakyat, keselamatan maklumat, aeroangkasa, geodesi dan kartografi.

Thank you for rating.
JAWAB KOMEN Batalkan Balasan
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!

Tinggalkan komen

Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!