Binance menjamin pendaftaran Pembekal Perkhidmatan Aset Maya di Sepanyol

Binance menjamin pendaftaran Pembekal Perkhidmatan Aset Maya di Sepanyol

Kami sangat teruja untuk mengumumkan bahawa anak syarikat Sepanyol kami, Moon Tech Spain, SL, telah diberikan pendaftaran sebagai Pembekal Perkhidmatan Aset Maya (VASP) oleh Bank of Spain. Pendaftaran ini akan membolehkan Binance menawarkan perkhidmatan pertukaran dan penjagaan aset kripto di Sepanyol selaras dengan keperluan peraturan anti-pengubahan wang haram dan pencegahan keganasan (AML/CTF) bank pusatnya. Moon Tech Spain telah diberikan pendaftaran oleh Bank of Spain pada 7 Julai 2022, setelah memohon pendaftaran pada 28 Januari 2022.

Bank of Spain menyelia dan memastikan pematuhan peraturan AML dan CTF untuk VASP yang menawarkan perkhidmatan pertukaran untuk euro atau mata wang lain untuk aset kripto, serta perkhidmatan jagaan untuk dompet elektronik. Bank of Spain juga mengesahkan pematuhan entiti tempatan dan pengarahnya dengan keperluan kehormatan komersial dan profesional.

Pencapaian ini mengikuti pendaftaran Eropah untuk entiti tempatan Binance di Perancis dan Itali dan seterusnya membuktikan keteguhan kawalan AML dan CTF Binance.

Changpeng Zhao (CZ), pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Binance, mengulas: “Peraturan yang berkesan adalah penting untuk penggunaan mata wang kripto yang meluas. Kami telah melabur dengan ketara dalam pematuhan dan memperkenalkan alat dan dasar yang mematuhi AMLD 5 dan 6 untuk memastikan platform kami kekal paling selamat dan boleh dipercayai dalam industri. Pendaftaran Moon Tech di Sepanyol adalah satu pengiktirafan terhadap kerja keras dan komitmen pasukan kami untuk menyediakan platform yang meletakkan perlindungan pengguna di atas segalanya.”

Quim Giralt, Pengarah Binance Spain, menyatakan: “Berikutan pendaftaran ini, kami akan mengembangkan pasukan dan operasi kami dengan ketara di Sepanyol untuk menjadikan perkhidmatan kami lebih mudah diakses oleh semua orang. Pada tahun-tahun mendatang kami akan mengupah bakat tempatan untuk berkhidmat kepada pasaran berbahasa Sepanyol dan membantu mengembangkan ekosistem crypto tempatan.”

Mengenai Binance

Binance ialah penyedia infrastruktur ekosistem dan mata wang kripto terkemuka di dunia dengan rangkaian produk kewangan yang merangkumi pertukaran aset digital terbesar mengikut volum. Dipercayai oleh berjuta-juta di seluruh dunia, Binance komited untuk meningkatkan kebebasan kewangan untuk pengguna, dan menampilkan portfolio produk dan tawaran crypto yang tiada tandingan, termasuk: perdagangan spot crypto, pendidikan, data dan penyelidikan, desentralisasi dan penyelesaian infrastruktur, dan banyak lagi.

Thank you for rating.
JAWAB KOMEN Batalkan Balasan
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!

Tinggalkan komen

Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!