Binance P2P: Cara Membeli Bitcoin dengan Akaun Bank Anda

Binance P2P: Cara Membeli Bitcoin dengan Akaun Bank Anda

Bawa Pulang Utama

  • Binance P2P membolehkan pengguna membeli Bitcoin dengan mudah dengan memautkan akaun bank mereka sebagai kaedah pembayaran.

  • Dalam artikel ini, kami akan membimbing anda melalui tiga kaedah berbeza yang membolehkan anda membeli kripto dengan cepat menggunakan akaun bank anda: pindahan bank konvensional, SWIFT (atau pindahan wang antarabangsa) dan pindahan bank SEPA untuk transaksi EUR antarabangsa.

  • Pemindahan SEPA dan SWIFT biasanya lebih cepat diselesaikan daripada pindahan bank konvensional. Walau bagaimanapun, SEPA hanya tersedia kepada pengguna di negara dan wilayah Eropah terpilih.

Jika anda sedang mencari cara yang cepat dan mudah untuk membeli Bitcoin dan mata wang kripto lain, cuba pautkan akaun bank anda. Walaupun Binance P2P menyokong lebih daripada 300 kaedah pembayaran, termasuk kad debit, kad kredit dan pembayaran tunai secara peribadi, pindahan bank kekal sebagai salah satu kaedah pembayaran paling popular di platform.

Lebih ramai orang memilih Binance P2P daripada mana-mana platform peer to peer kripto yang lain, berkat yuran yang rendah, pelbagai pilihan mata wang kripto dan kaedah pembayaran yang fleksibel. Selain itu, Binance P2P menyokong lebih daripada 70 mata wang tempatan, jadi kemungkinan besar, bank tempatan anda dan mata wang pilihan disokong. Terdapat tiga cara berbeza anda boleh membeli kripto di Binance P2P menggunakan akaun bank anda: Pindahan Bank konvensional atau SWIFT dan SEPA untuk pemindahan wang antarabangsa. Teruskan membaca untuk memahami cara ketiga-tiga kaedah pembayaran ini berbeza, dan ketahui kaedah pembayaran yang mana satu harus anda pilih.

Bagaimana Saya Membeli Kripto dengan Pindahan Bank?

Pindahan bank ialah salah satu kaedah pembayaran paling popular pada Binance P2P, yang membolehkan pengguna menghantar wang dengan cepat antara satu sama lain. Dengan pindahan bank konvensional, pengguna memautkan akaun bank mereka ke Binance P2P untuk menghantar dan menerima wang. Ini membolehkan pengguna membeli dan menjual mata wang kripto seperti Bitcoin, Ethereum, BNB, Dogecoin dan banyak lagi.

Oleh kerana platform crypto peer to peer menghubungkan pembeli dan penjual, dan sebaliknya, dengan menggunakan pindahan bank, dana dalam akaun bank anda akan dipindahkan terus ke akaun bank rakan niaga. Ikuti langkah mudah ini untuk membeli kripto serta-merta menggunakan pindahan bank .

Binance P2P: Cara Membeli Bitcoin dengan Akaun Bank Anda

Langkah 1: Ketik [ Beli ] di bahagian atas sebelah kiri, pilih mata wang fiat yang anda mahu bayar dan kemudian pilih [ BTC ], atau mata wang kripto yang anda ingin beli.

Langkah 2: Ketik butang di bahagian atas sebelah kanan. Tapis iklan dengan memilih " Pindahan Bank " dalam menu lungsur turun. Selepas itu, pilih iklan P2P yang sesuai dengan keperluan anda.

Langkah 3: Masukkan amaun yang anda ingin beli, ketik [ Beli BTC ] dan kemudian tekan [ Ke Halaman Pembayaran ] .

Langkah 4: Pilih [ Pindahan Bank ] , salin dan tampal butiran yang diperlukan daripada apl perbankan mudah alih anda dan kemudian pindahkan dana. Butiran ini mungkin termasuk nombor akaun bank, nama bank, maklumat cawangan atau banyak lagi. Sebaik sahaja penjual menerima dana anda, mereka kemudiannya akan mengeluarkan aset kripto.

Bagaimana Saya Membeli Kripto dengan pemindahan wang SEPA dan SWIFT?

Jika anda sedang mencari penyelesaian pembayaran yang lebih pantas, SEPA dan SWIFT ialah dua kaedah paling popular untuk menerima dan menghantar dana. Sebelum anda meneruskan, pastikan bank anda menyokong pindahan kawat SEPA dan SWIFT.

  • SEPA ialah inisiatif penyepaduan pembayaran Kesatuan Eropah untuk pemindahan bank euro rentas sempadan pantas. Jika anda tidak pasti sama ada bank tempatan anda menyokong pemindahan wang SEPA, baca panduan Soalan Lazim kami tentang negara yang disokong SEPA .

  • Jika anda berada di luar EU, SWIFT ialah penyelesaian pembayaran antarabangsa yang digunakan oleh lebih 100,000 institusi perbankan dan berjuta-juta pelanggan di seluruh dunia. Selalunya dirujuk sebagai "pindahan kawat antarabangsa", SWIFT disokong oleh puluhan ribu institusi kewangan, menjadikannya salah satu pilihan utama untuk pengguna yang ingin menghantar wang ke luar negara.

Langkah 1: Ketik [ Beli] di bahagian atas sebelah kiri, pilih mata wang fiat yang ingin anda gunakan untuk membayar dan kemudian pilih [ BTC ] .

Langkah 2: Ketik butang di bahagian atas sebelah kanan. Tapis iklan mengikut " SEPA " atau " SWIFT " dan kemudian pilih siaran iklan P2P yang sesuai dengan keperluan anda.

Langkah 3: Masukkan amaun yang anda ingin beli, ketik [ Beli BTC ] dan kemudian tekan [ Ke Halaman Pembayaran ] .

Langkah 4: Pilih [ SEPA ] atau [ SWIFT ] , salin dan tampal butiran pada apl perbankan mudah alih anda dan kemudian pindahkan dana. Penjual hanya akan melepaskan aset kripto sebaik sahaja mereka menerima dana anda.

Pilihan Pindahan Wang Mana Yang Harus Anda Pilih Apabila Membeli BTC Dengan Pindahan Bank?

Tidak pasti apakah perbezaan antara semua pilihan pindahan bank yang berbeza? Teruskan membaca untuk perbandingan antara jenis pindahan bank yang paling popular: pindahan domestik, pindahan bank yang sama dan pilihan pindahan wang antarabangsa seperti SEPA dan SWIFT. Ketahui pilihan mana yang paling sesuai dengan keperluan anda.

Binance P2P: Cara Membeli Bitcoin dengan Akaun Bank Anda

Pindahan Bank (negara)

Apabila anda memilih "pindahan bank (negara)" sebagai kaedah pembayaran, anda memilih untuk melakukan pindahan bank domestik. Pindahan domestik, yang melibatkan pindahan kawat di mana institusi kewangan pengirim dan penerima berada di negara yang sama. Oleh itu, istilah ini merujuk kepada mana-mana rantaian pemindahan wayar yang berlaku sepenuhnya dalam sempadan sesebuah negara. Pindahan kawat domestik selalunya diproses dalam masa 24 jam, tetapi masa pemprosesan mungkin juga bergantung pada negara atau bank pilihan anda.

Binance P2P: Cara Membeli Bitcoin dengan Akaun Bank Anda

Pindahan dengan bank tertentu

Jika anda melakukan transaksi dengan rakan niaga yang menggunakan bank yang sama, pilih pilihan "Pindahkan dengan bank tertentu" untuk memindahkan dana kepada pelanggan lain dengan bank yang sama yang telah anda pilih. Pada Binance P2P, anda akan melihat senarai besar bank yang boleh anda gunakan untuk memindahkan dalam mata wang tempatan anda. Walau bagaimanapun, sekiranya anda tidak menemui nama bank anda, pilihan ini membolehkan anda menambah maklumat akaun bank anda.

Binance P2P: Cara Membeli Bitcoin dengan Akaun Bank Anda

Pemindahan SEPA (EU).

Pindahan kawat SEPA, atau Kawasan Pembayaran Euro Tunggal (SEPA), ialah pilihan pemindahan wang rentas sempadan yang paling biasa untuk pengguna di EU dan negara lain dengan sokongan SEPA . Pemindahan SEPA hanya menyokong pemindahan wang rentas sempadan yang melibatkan Euro (EUR). Kedua-dua pengirim dan penerima mesti berbank dengan institusi kewangan yang disokong SEPA agar pilihan ini disokong sebagai kaedah pembayaran pada Binance P2P. Pemindahan SEPA berbeza dalam kelajuan. Bergantung pada institusi kewangan tempatan anda, pemindahan ini boleh mengambil masa dari sekelip mata hingga dua hari perniagaan atau lebih.

Pengguna di luar EU atau negara yang mempunyai sokongan SEPA perlu memilih kaedah pemindahan wang antarabangsa yang lain. Teruskan membaca untuk mengetahui cara membeli Bitcoin menggunakan pemindahan wang antarabangsa SWIFT.

Binance P2P: Cara Membeli Bitcoin dengan Akaun Bank Anda

Pemindahan SWIFT

SWIFT, atau Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunications, ialah pemindahan wang antarabangsa yang diproses melalui rangkaian SWIFT. Ia adalah format pemindahan wang antarabangsa yang paling banyak digunakan, dengan sokongan untuk kebanyakan mata wang yang paling kerap digunakan di dunia. Pembayaran boleh terdiri daripada deposit terus kepada pindahan bank antarabangsa.

Pemindahan SWIFT biasanya mengambil masa antara 1-5 hari bekerja. Selain itu, bank yang memproses pembayaran mungkin mengenakan caj sekitar 3 hingga 4% sebagai sebahagian daripada perkhidmatan mereka.

Kesimpulan

Walaupun Binance P2P membenarkan pembeli dan penjual memilih daripada lebih 300 kaedah pembayaran yang berbeza, pindahan bank kekal sebagai salah satu pilihan pembayaran yang paling popular dan diingini pada platform.

Pindahan bank adalah pantas dan selamat, dengan kedua-dua pilihan percuma dan yuran rendah untuk dipilih. Tidak kira di mana anda berada di dunia, kemungkinan institusi kewangan pilihan anda membolehkan anda memindahkan wang melalui pindahan bank.

Jika anda sudah bersedia untuk membeli Bitcoin, daftar untuk akaun Binance, pautkan akaun bank anda dan mula membeli crypto.

Thank you for rating.
JAWAB KOMEN Batalkan Balasan
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!

Tinggalkan komen

Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!