Binance Soalan Lazim mengenai Deposit dan Pengeluaran Crypto

Binance Soalan Lazim mengenai Deposit dan Pengeluaran Crypto


Mengenai Segregated Witness (SegWit)

Binance mengumumkan menambah sokongan SegWit, bertujuan untuk meningkatkan kecekapan transaksi Bitcoin. Dan ini akan membolehkan penggunanya menarik diri atau menghantar pegangan Bitcoin mereka ke alamat SegWit (bech32).

Istilah SegWit adalah singkatan dari "Segregated Witness". SegWit adalah peningkatan berbanding blockchain bitcoin semasa yang mengurangkan ukuran yang diperlukan untuk menyimpan transaksi dalam blok dan ia dilaksanakan sebagai garpu lembut di rangkaian Bitcoin. Dengan memisahkan tandatangan transaksi dari transaksi bitcoin, ia membolehkan lebih banyak transaksi masuk dalam satu blok. Ini akan menghasilkan transaksi Bitcoin yang lancar dan pantas.
Binance Soalan Lazim mengenai Deposit dan Pengeluaran Crypto
Penting untuk diperhatikan semasa anda memilih rangkaian Bitcoin SegWituntuk menarik balik BTC anda, pastikan platform atau dompet yang sesuai menyokong SegWit. Sekiranya anda memilih rangkaian yang tidak disokong atau aset yang tidak serasi, dana anda tidak akan dapat dipulihkan.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai cara deposit atau pengeluaran dana, anda boleh merujuk tutorial.

Perhatikan untuk memilih rangkaian yang betul semasa anda memindahkan dana. Tidak semua dompet dan pertukaran menyokong ketiga-tiga alamat.

Alamat Bitcoin Legacy (P2pKH): Setelah SegWit diperkenalkan kepada masyarakat, alamat Bitcoin yang asli disebut "Legacy". Alamat ini bermula dengan “1”.

SegWit atau alamat SegWit bersarang (P2SH): Ini adalah alamat pelbagai guna yang menyokong transaksi bukan SegWit dan SegWit. Alamat ini bermula dengan “3”.

Segwit Asli (bech32): Alamat Segwit asli bermula dengan "bc1". Alamat ini hanya merangkumi huruf kecil untuk pembacaan yang lebih baik.

Soalan Lazim:

Bolehkah saya menggunakan alamat SegWit mengirim BTC dari Binance ke alamat Bitcoin asal?
Ya. SegWit serasi dengan alamat Bitcoin sebelumnya. Anda boleh menghantar transaksi ke alamat atau dompet Bitcoin luaran dengan selamat. Walau bagaimanapun, pastikan pertukaran atau dompet yang sesuai menyokong SegWit (bech32). Sekiranya anda memilih rangkaian yang tidak disokong atau aset yang tidak serasi, dana anda akan hilang.

Adakah SegWit membenarkan saya menghantar aset lain selain Bitcoin ke alamat BTC SegWit saya?
Tidak. Aset digital yang dihantar ke alamat mata wang yang salah akan mengakibatkan kehilangan aset tersebut secara kekal.


Mengapa deposit saya belum dikreditkan?


Mengapa deposit saya belum dikreditkan?

Memindahkan dana dari platform luaran ke Binance merangkumi tiga langkah:
 • pengeluaran dari platform luaran
 • Pengesahan rangkaian blockchain
 • Binance mengreditkan dana ke akaun anda

Penarikan aset ditandai sebagai "selesai" atau "kejayaan" di platform anda menarik balik kripto anda dengan cara bahawa transaksi berjaya disiarkan ke rangkaian blockchain. Walau bagaimanapun, mungkin masih memerlukan sedikit masa untuk transaksi tersebut disahkan sepenuhnya dan dikreditkan ke platform tempat anda menarik balik kripto anda. Jumlah "pengesahan rangkaian" yang diperlukan berbeza untuk rangkaian blok yang berbeza.

Sebagai contoh:
 • Urus niaga Bitcoin disahkan bahawa BTC anda dimasukkan ke dalam akaun yang sesuai setelah mencapai 1 pengesahan rangkaian.
 • Semua aset anda akan dibekukan sementara sehingga transaksi deposit yang mendasari mencapai 2 pengesahan rangkaian.

Oleh kerana kesesakan rangkaian mungkin berlaku, mungkin terdapat kelewatan yang signifikan dalam memproses transaksi anda. Anda boleh menggunakan TxID (Transaction ID) untuk mencari status pemindahan aset anda dengan menggunakan blockchain explorer.
 • Sekiranya transaksi belum disahkan sepenuhnya oleh nod rangkaian blockchain, sila tunggu dan cuba lagi kemudian.
 • Sekiranya transaksi tidak disahkan oleh rangkaian blockchain, tetapi ia juga telah mencapai jumlah minimum pengesahan rangkaian yang ditentukan oleh sistem kami, sila hubungi pasukan Sokongan kami dan buat tiket dengan TxID, nama koin / token, jumlah deposit dan waktu transfer. Pastikan anda telah memberikan maklumat terperinci di atas supaya ejen Perkhidmatan Pelanggan dapat membantu anda tepat pada masanya.
 • Sekiranya transaksi disahkan oleh blockchain tetapi tidak dikreditkan ke akaun Binance anda, sila berikan TxID, nama token, jumlah deposit, dan masa kepada kami.


Bagaimana saya menyemak status transaksi di blockchain?

Log masuk ke Binance.com, klik pada [Wallet] - [Gambaran Keseluruhan] - [Sejarah transaksi] untuk mencari rekod deposit cryptocurrency anda.
Binance Soalan Lazim mengenai Deposit dan Pengeluaran Crypto
Kemudian klik pada [TxID] untuk memeriksa perincian transaksi.
Binance Soalan Lazim mengenai Deposit dan Pengeluaran Crypto

Ringkasan Deposit yang Tidak Betul

TAG hilang atau salah:

Sekiranya anda terlupa menggunakan Tag, Memo atau ID pembayaran (mis. BNB, XLM, XRP, dll) atau menggunakan yang salah, deposit anda tidak akan dikreditkan.

Pada masa ini, anda boleh memohon untuk mendapatkan kembali aset anda melalui layan diri secara dalam talian:
Deposit dibuat ke alamat penerimaan / deposit yang salah atau token tidak tersenarai yang disimpan:

Binance umumnya tidak menawarkan perkhidmatan pemulihan token / duit syiling. Walau bagaimanapun, jika anda mengalami kerugian yang besar akibat dari token / syiling yang disimpan dengan tidak betul, Binance mungkin, mengikut budi bicara kami, membantu anda mendapatkan semula token / syiling anda. Binance mempunyai prosedur yang komprehensif untuk membantu pengguna kami memulihkan kerugian kewangan mereka. Harap maklum bahawa pemulihan token yang berjaya tidak dijamin. Sekiranya anda menghadapi situasi seperti ini, ingatlah untuk memberikan maklumat berikut kepada kami untuk bantuan cepat:
 • Alamat e-mel akaun Binance anda
 • Nama token
 • Jumlah deposit
 • TxID yang sepadan

Deposit ke alamat yang salah yang bukan milik Binance:

Sekiranya anda telah menghantar token anda ke alamat yang salah yang bukan milik Binance. Kami tidak dapat memberikan pertolongan lebih lanjut kepada anda. Anda disarankan untuk menghubungi pihak-pihak yang berkenaan (pemilik alamat atau pertukaran / platform tempat alamat tersebut).


Mengapa pengeluaran saya sekarang tiba?

Saya telah membuat pengeluaran dari Binance ke pertukaran / dompet lain, tetapi saya belum menerima dana saya. Kenapa?

Memindahkan dana dari akaun Binance anda ke pertukaran atau dompet lain melibatkan tiga langkah:
 • Permintaan pengeluaran pada Binance
 • Pengesahan rangkaian blockchain
 • Deposit pada platform yang sesuai

Biasanya, TxID (Transaction ID) akan dihasilkan dalam 30-60 minit, menunjukkan bahawa Binance telah berjaya menyiarkan transaksi pengeluaran.

Namun, mungkin masih memerlukan sedikit masa untuk transaksi tersebut dikonfirmasi, dan lebih lama lagi dana dikreditkan ke dompet tujuan. Jumlah pengesahan rangkaian yang diperlukan berbeza untuk rangkaian blok yang berbeza.

Sebagai contoh:
 • Urus niaga Bitcoin disahkan bahawa BTC anda dimasukkan ke dalam akaun yang sesuai setelah mencapai 1 pengesahan rangkaian.
 • Aset anda dibekukan sementara sehingga transaksi deposit yang mendasari mencapai 2 pengesahan rangkaian.
Oleh kerana kemungkinan kesesakan rangkaian, mungkin terdapat kelewatan yang ketara dalam memproses transaksi anda. Anda boleh menggunakan ID transaksi (TxID) untuk mencari status pemindahan anda dengan menggunakan blockchain explorer.

Nota :
 • Sekiranya penjelajah blockchain menunjukkan bahawa transaksi tidak disahkan, tunggu proses pengesahan selesai. Ini berbeza bergantung pada rangkaian blockchain.
 • Sekiranya penjelajah blockchain menunjukkan bahawa transaksi sudah disahkan, ini bermaksud bahawa dana anda telah berjaya dihantar dan kami tidak dapat memberikan bantuan lebih lanjut mengenai perkara ini. Anda perlu menghubungi pemilik / pasukan sokongan alamat tujuan untuk mendapatkan bantuan lebih lanjut.
 • Sekiranya TxID belum dihasilkan 6 jam setelah mengklik butang pengesahan dari e-mel, sila hubungi Sokongan Pelanggan kami untuk mendapatkan bantuan dan lampirkan tangkapan skrin sejarah pengeluaran transaksi yang berkaitan. Pastikan anda telah memberikan maklumat di atas supaya ejen Perkhidmatan Pelanggan dapat membantu anda tepat pada masanya.
Bagaimana saya menyemak status transaksi di blockchain?

Log masuk ke Binance.com, klik pada [Wallet] - [Gambaran Keseluruhan] - [Sejarah transaksi] untuk mencari rekod pengeluaran cryptocurrency anda.

Sekiranya [Status] menunjukkan bahawa transaksi sedang "diproses", tunggu proses pengesahan selesai.
Binance Soalan Lazim mengenai Deposit dan Pengeluaran Crypto

Sekiranya [Status] menunjukkan bahawa transaksi "Selesai", anda boleh mengklik [TxID] untuk memeriksa perincian transaksi dalam penjelajah blok.
Binance Soalan Lazim mengenai Deposit dan Pengeluaran Crypto
Binance Soalan Lazim mengenai Deposit dan Pengeluaran Crypto


Pengeluaran ke Alamat yang Salah

Sistem kami memulakan proses pengeluaran sebaik sahaja anda mengklik [Kirim] setelah melalui pengesahan keselamatan. E-mel pengesahan pengeluaran boleh dikenal pasti mengikut baris subjeknya bermula dengan: "[Binance] Pengeluaran Diminta Dari ……".
Binance Soalan Lazim mengenai Deposit dan Pengeluaran Crypto
Sekiranya anda salah mengeluarkan dana ke alamat yang salah, kami tidak dapat mencari penerima dana anda dan memberi anda bantuan lebih lanjut. Sekiranya anda telah menghantar duit syiling anda ke alamat yang salah secara tidak sengaja, dan anda mengetahui pemilik alamat ini, kami mengesyorkan anda menghubungi sokongan pelanggan platform tersebut.
Thank you for rating.
JAWAB KOMEN Batalkan Balasan
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!
Tinggalkan komen
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!