bitcoin bitcoin

Cara Menggunakan Awan Ichimoku dalam Perdagangan Binance
Strategi

Cara Menggunakan Awan Ichimoku dalam Perdagangan Binance

Awan Ichimoku adalah kaedah untuk analisis teknikal yang menggabungkan pelbagai petunjuk dalam satu carta. Ini digunakan pada carta candlestick sebagai alat perdagangan yang memberikan pandangan mengenai potensi zon sokongan dan rintangan. Alat ini juga digunakan sebagai alat peramalan, dan banyak pedagang menggunakannya ketika berusaha menentukan arah aliran masa depan dan momentum pasaran. Awan Ichimoku dikonseptualisasikan pada akhir 1930-an oleh seorang wartawan Jepun bernama Goichi Hosada. Namun, strategi perdagangannya yang inovatif hanya diterbitkan pada tahun 1969, setelah puluhan tahun melakukan kajian dan peningkatan teknikal. Hosada menyebutnya Ichimoku Kinko Hyo, yang diterjemahkan dari bahasa Jepun sebagai "carta keseimbangan sekilas."
Cara Penunjuk Perbezaan Purata Pergerakan (MACD) berfungsi pada Binance
Strategi

Cara Penunjuk Perbezaan Purata Pergerakan (MACD) berfungsi pada Binance

The Moving Average Convergence Divergence (MACD) adalah penunjuk jenis osilator yang banyak digunakan oleh pedagang untuk analisis teknikal (TA). MACD adalah alat mengikut arah aliran yang menggunakan purata bergerak untuk menentukan momentum saham, cryptocurrency, atau aset lain yang boleh diperdagangkan. Dibangunkan oleh Gerald Appel pada akhir 1970-an, penunjuk Pergerakan Purata Konvergensi Moving mengesan peristiwa harga yang telah berlaku dan, dengan itu, termasuk dalam kategori penunjuk ketinggalan (yang memberikan isyarat berdasarkan tindakan atau data harga masa lalu). MACD mungkin berguna untuk mengukur momentum pasaran dan kemungkinan trend harga dan digunakan oleh banyak pedagang untuk melihat titik masuk dan keluar yang berpotensi. Sebelum menyelami mekanisme MACD, penting untuk memahami konsep purata bergerak. Purata bergerak (MA) hanyalah garis yang mewakili nilai rata-rata data sebelumnya dalam tempoh yang telah ditentukan. Dalam konteks pasaran kewangan, purata bergerak adalah antara petunjuk yang paling popular untuk analisis teknikal (TA) dan ia boleh dibahagikan kepada dua jenis yang berbeza: purata bergerak sederhana (SMA) dan purata bergerak eksponensial (EMA). Walaupun SMA menimbang semua input data secara sama, EMA memberikan lebih banyak kepentingan kepada nilai data terbaru (titik harga yang lebih baru).
Menguasai Strategi Perdagangan Fibonacci Retracement Binance
Strategi

Menguasai Strategi Perdagangan Fibonacci Retracement Binance

Terdapat pelbagai alat dan petunjuk analisis teknikal (TA) yang mungkin digunakan oleh peniaga untuk mencuba dan meramalkan tindakan harga di masa hadapan. Ini mungkin merangkumi kerangka analisis pasaran yang lengkap, seperti Kaedah Wyckoff, Teori Elliott Wave, atau Teori Dow. Mereka juga boleh menjadi petunjuk, seperti Purata Pergerakan, Indeks Kekuatan Relatif (RSI), Roch Stochastic, Bollinger Bands, Ichimoku Clouds, Parabolic SAR, atau MACD. Alat Fibonacci retracement adalah petunjuk popular yang digunakan oleh ribuan pedagang di pasaran saham, forex, dan cryptocurrency. Menariknya, ia berdasarkan urutan Fibonacci yang ditemui lebih dari 700 tahun yang lalu. Artikel ini akan membahas apa itu alat retracement Fibonacci dan bagaimana anda boleh menggunakannya untuk mencari tahap penting pada carta.
Bagaimana Menguji Strategi Perdagangan di Binance
Strategi

Bagaimana Menguji Strategi Perdagangan di Binance

Adakah anda fikir anda mempunyai idea hebat tentang pasaran tetapi tidak tahu bagaimana menguji mereka tanpa mempertaruhkan dana anda? Belajar bagaimana menguji idea perdagangan adalah roti dan mentega peniaga sistematik yang baik. Premis pengujian semula yang mendasari adalah bahawa apa yang dilakukan pada masa lalu mungkin berfungsi pada masa akan datang. Tetapi bagaimana anda melakukannya sendiri? Dan bagaimana anda harus menilai hasilnya? Mari melalui proses pengujian semula yang mudah.
7 Sebab mengapa Perniagaan Anda Perlu mempertimbangkan Menerima Pembayaran Cryptocurrency dengan Binance
Blog

7 Sebab mengapa Perniagaan Anda Perlu mempertimbangkan Menerima Pembayaran Cryptocurrency dengan Binance

Dunia tidak dapat dipertikaikan bergerak menuju ekosistem digital. Cryptocurrency adalah tambahan yang menjanjikan untuk ekosistem yang memberikan faedah yang tiada tandingannya kepada pengguna dan peniaga. Malah orang yang tidak mahir berteknologi sekurang-kurangnya telah mendengar istilah seperti Bitcoin atau blockchain. Walaupun banyak orang mungkin tidak memahami teknikal di sebalik blockchain, Bitcoin, Ethereum, dan Litecoin telah menjadi nama rumah tangga. Populariti yang semakin meningkat seharusnya bukan satu-satunya alasan untuk mula menerima pembayaran crypto. Dalam artikel ini, Binance membincangkan beberapa sebab mengapa syarikat harus menerima pembayaran crypto.
Bagaimana Melindungi Anda Terhadap Penipuan Telefon Bimbit yang Paling Umum dengan Binance
Blog

Bagaimana Melindungi Anda Terhadap Penipuan Telefon Bimbit yang Paling Umum dengan Binance

2017 adalah tahun yang luar biasa bagi industri cryptocurrency kerana peningkatan penilaian mereka yang pesat mendorong mereka menjadi media arus perdana. Tidak menghairankan, ini menarik minat mereka dari masyarakat umum dan juga penjenayah siber. Anonim relatif yang ditawarkan oleh cryptocurrency menjadikannya kegemaran di kalangan penjenayah yang sering menggunakannya untuk memintas sistem perbankan tradisional dan mengelakkan pengawasan kewangan dari pengawal selia. Memandangkan orang menghabiskan lebih banyak masa di telefon pintar mereka daripada desktop, maka tidak menghairankan bahawa penjenayah siber juga mengalihkan perhatian mereka kepada mereka. Perbincangan berikut menunjukkan bagaimana penipu menargetkan pengguna cryptocurrency melalui peranti mudah alih mereka, bersama dengan beberapa langkah yang boleh diambil oleh pengguna untuk melindungi diri mereka sendiri.
Cara Mengelakkan Penipuan Crypto yang paling biasa dengan Binance
Blog

Cara Mengelakkan Penipuan Crypto yang paling biasa dengan Binance

Dalam dunia hari ini, cryptocurrency anda adalah aset yang sangat berharga bagi penjenayah. Cair, mudah dibawa dan, setelah transaksi dibuat, hampir mustahil untuk mengembalikannya. Akibatnya, gelombang penipuan (kedua-duanya klasik berusia puluhan tahun dan penipuan khusus cryptocurrency) telah membanjiri dunia digital. Dalam artikel ini, kami akan mengenal pasti beberapa penipuan cryptocurrency yang paling biasa.
Petua untuk Mengelakkan Penipuan dan Lindungi Bitcoin anda di Binance
Blog

Petua untuk Mengelakkan Penipuan dan Lindungi Bitcoin anda di Binance

Platform peer-to-peer Binance membolehkan anda membeli Bitcoin dan cryptocurrency lain dengan mata wang tempatan anda dengan bayaran 0. Di Binance P2P, anda bebas memilih rakan niaga dan kaedah pembayaran untuk perdagangan anda, dengan aset kripto yang dilindungi oleh Binance. Seperti semua pelaburan, terdapat juga risiko ketika membeli dan menjual cryptocurrency. Dalam artikel ini, kami akan berkongsi beberapa petua mengenai cara melindungi diri daripada penipuan. Sebelum anda mula menjual atau membeli cryptocurrency, lebih baik anda mengenal persekitaran dengan bergabung dengan komuniti crypto tempatan anda dan mengenali pedagang tempatan di Binance. Dalam kumpulan Binance kami di Telegram, anda boleh mengemukakan soalan kepada masyarakat, belajar mengenai perdagangan kripto, dan mendapatkan berita mengenai berita terkini dan sah dari Binance. Sementara itu, di halaman Sokongan Binance kami, anda dapat mengetahui langkah-langkah dalam melakukan transaksi di Binance, mendapatkan bantuan dari pasukan Khidmat Pelanggan kami dan banyak lagi.