Cara Membeli Bitcoin (BTC) dengan Pindahan Bank SEPA (EU).

Cara Membeli Bitcoin (BTC) dengan Pindahan Bank SEPA (EU).

Bawa Pulang Utama

  • Binance P2P menyediakan platform yang mudah digunakan untuk membeli dan menjual Bitcoin menggunakan pemindahan SEPA dengan sifar bayaran.

  • SEPA (Kawasan Pembayaran Euro Tunggal) ialah kaedah pembayaran yang digunakan secara meluas untuk pembayaran serta pemindahan yang cepat dan mudah dengan Euro.

  • Dalam artikel ini, kami akan membimbing anda melalui tiga jenis Pemindahan SEPA berbeza yang membolehkan anda membeli dan menjual kripto: Debit Langsung, Kredit dan Kredit Segera.

Di Binance P2P , kami percaya bahawa kelajuan, kos dan keselamatan adalah tiga komponen paling penting semasa membeli kripto. Itulah sebabnya kami berusaha untuk menawarkan pelbagai pilihan kaedah pembayaran. Sehingga berita ini ditulis, kami menyokong lebih daripada 300 kaedah pembayaran, termasuk pindahan SEPA, pembayaran tunai secara peribadi dan pindahan bank.

Pengguna memilih Binance P2P kerana yuran yang rendah dan pelbagai pilihan mata wang kripto serta kaedah pembayaran yang fleksibel. Selain itu, Binance P2P menyokong lebih daripada 70 mata wang tempatan, jadi kemungkinan besar, bank dan mata wang tempatan anda disokong. Terdapat tiga cara berbeza anda boleh membeli kripto pada Binance P2P menggunakan pindahan bank SEPA: Debit Terus, Kredit dan Kredit Segera. Teruskan membaca untuk mengetahui perbezaan antara tiga kaedah pembayaran dan kaedah pembayaran yang harus anda gunakan.

Apakah Pemindahan Bank SEPA?

Jika anda berpangkalan di Eropah, anda mungkin mengetahui SEPA (Kawasan Pembayaran Euro Tunggal), kaedah pembayaran yang digunakan secara meluas untuk pembayaran serta pemindahan yang cepat dan mudah dengan Euro.

Siapa Boleh Dapatkan Akaun Bank SEPA?

Akaun bank tradisional anda harus menyokong pindahan bank SEPA jika anda berpindah di kawasan zon Euro. Jika anda berpangkalan di negara bukan zon Euro, anda boleh menyemak dengan mudah bank mana yang menawarkan SEPA jika anda ingin membuat pemindahan jenis ini.

Negara manakah yang menyokong SEPA?

Sesetengah negara anggota SEPA tidak menggunakan mata wang Euro. Walau bagaimanapun, mereka mempunyai perjanjian khas dengan Kesatuan Eropah supaya rakyat mereka boleh mendapat manfaat daripada kaedah pembayaran ini. Anda boleh mendapatkan senarai lengkap negara yang menyokong pembayaran SEPA di bawah :

Andorra, Austria, Belgium, United Kingdom, Bulgaria, Cyprus, Croatia, Republik Czech, Denmark, Estonia, Finland, Perancis, Jerman, Greece, Hungary, Republik Ireland, Itali, Latvia, Lithuania, Luxembourg, Malta, Belanda, Poland, Portugal, Romania, San Marino, Slovenia, Slovakia, Sepanyol dan Sweden, Switzerland, Monaco, Norway, Liechtenstein, Iceland dan Vatican City.

Tiga Jenis Pindahan Bank SEPA

1. Debit Terus

Debit Langsung ialah jenis pemindahan yang paling biasa dan biasanya digunakan untuk pembayaran berulang seperti bil utiliti bulanan. Penerima (syarikat) akan meminta dana daripada pembayar (pelanggan), yang kemudiannya akan menandatangani mandat (kontrak) yang membolehkan wang dikeluarkan dari akaun mereka dengan kerap. Perlu diingat, terdapat dua jenis Debit Langsung: Debit Langsung Teras, yang boleh digunakan oleh sesiapa sahaja dan Debit Langsung B2B, yang hanya tersedia untuk perniagaan.

SEPA Direct biasanya mengambil masa dua atau tiga hari perniagaan untuk diproses. Ia mungkin mengambil masa yang lebih lama semasa hujung minggu dan cuti kebangsaan.

2. Kredit

Kredit SEPA adalah serupa dengan pemindahan kredit biasa, tetapi anda perlu menambah IBAN anda dan, untuk beberapa transaksi, BIC (Kod Pengecam Bank) kedua-dua pembayar dan penerima. Nombor-nombor ini digunakan untuk mengesahkan pembayaran dan memastikan wang itu sampai ke akaun bank yang betul.

SEPA Credit mengambil masa satu hari perniagaan untuk diproses dan diselesaikan. Jika anda memindahkan wang ke negara SEPA yang lain, ia akan mengambil masa satu hari untuk tiba di akaun bank penerima. Cuti bank negara dan hujung minggu mungkin menjejaskan masa menunggu.

3. Kredit Segera

Kredit Segera ialah kaedah pemindahan SEPA terpantas yang tersedia. Sebelum anda meminta pembayaran Kredit Segera SEPA, pastikan akaun bank anda dan akaun bank penerima menerima bentuk pembayaran ini.

Kredit Segera SEPA mengambil laluan terus dari bank pengeluar ke bank penerima, jadi pemindahan hanya perlu mengambil masa beberapa saat. Tidak seperti kaedah SEPA yang lain, Kredit Segera tersedia 24/7 dan tidak terjejas oleh hujung minggu dan cuti umum.

Bagaimana Saya Membeli Kripto dengan SEPA?

Langkah 1: Pilih [Perdagangan P2P] pada halaman utama. Tekan [Beli] di bahagian atas sebelah kiri, pilih mata wang [EUR] dan kemudian pilih [BTC] atau mata wang kripto lain yang anda ingin beli.

Langkah 2: Tekan butang Penapis di bahagian atas sebelah kanan. Tapis iklan dengan memilih [pindahan bank SEPA (EU)] dalam menu lungsur. Selepas itu, pilih iklan P2P yang paling sesuai dengan keperluan anda.

Langkah 3: Masukkan jumlah yang anda ingin beli, tekan [Beli BTC] dan kemudian tekan [Ke Halaman Pembayaran] .

Langkah 4: Pilih [pindahan bank SEPA (EU)] , salin dan tampal butiran bank anda dan kemudian pindahkan dana. Butiran bank yang diperlukan berbeza-beza mengikut wilayah dan institusi kewangan, dan mungkin termasuk nama penuh, IBAN, nama bank dan banyak lagi. Sebaik sahaja penjual menerima dana anda, mereka akan melepaskan aset kripto ke dompet anda. .

Petua: Jika anda ingin berkomunikasi dengan rakan niaga anda sebelum anda menghantar sebarang dana, anda boleh membuka tetingkap sembang di bahagian atas sebelah kanan

Bagaimana Saya Menjual Kripto dengan SEPA?

Langkah 1: Pilih [Perdagangan P2P] pada halaman utama. Pilih [tambah kaedah pembayaran baharu] di bawah [Kaedah Pembayaran] dan kemudian tambah [pindahan bank SEPA (EU)]. Anda perlu memasukkan nama sebenar, nama bank dan nombor IBAN anda.

Langkah 2: Sekarang anda sudah bersedia untuk menjual BTC untuk EUR. Tekan [Jual] di bahagian atas sebelah kiri, pilih [BTC] atau mata wang kripto lain yang anda ingin jual dan kemudian pilih mata wang [EUR] .

Langkah 3: Tekan butang di bahagian atas sebelah kanan. Tapis iklan dengan memilih [pindahan bank SEPA (EU)] dalam menu lungsur. Selepas itu, pilih iklan P2P yang sesuai dengan keperluan anda.

Langkah 3: Masukkan jumlah yang anda ingin jual, tekan [Jual BTC] dan semak akaun bank anda sebaik sahaja pemasa tamat tempoh. Semasa anda menunggu, anda boleh berbual dengan rakan niaga untuk membuat susulan status.

Langkah 4: Setelah anda menerima bayaran penuh, tekan [Payment received] dan [Confirm Release] . Jika anda tidak menerimanya, klik pada [Rayuan] . Pastikan anda telah menerima dana dalam akaun bank anda sebelum anda mengeluarkan sebarang aset kripto.

Mulakan dengan Pemindahan SEPA

Pemindahan SEPA adalah serupa dengan pemindahan wang domestik, kecuali ia berfungsi untuk institusi kewangan di mana-mana negara yang menawarkan sokongan SEPA. Jika anda pemilik perniagaan, pemindahan SEPA membolehkan anda mengembangkan perkhidmatan anda ke negara lain dan menjangkau lebih ramai pelanggan. Selain itu, ia percuma dan sangat selamat. Walau bagaimanapun, satu-satunya kelemahan ialah ia hanya tersedia di 36 negara ahli dalam Eropah, yang bermaksud anda tidak boleh menerima pembayaran atau membuat pembayaran ke dan dari negara bukan SEPA.

Thank you for rating.
JAWAB KOMEN Batalkan Balasan
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!

Tinggalkan komen

Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!