Cara Menggunakan Binance Earn Untuk Mendapat Faedah Terkompaun dan Memaksimumkan Keuntungan Kripto Anda

Cara Menggunakan Binance Earn Untuk Mendapat Faedah Terkompaun dan Memaksimumkan Keuntungan Kripto Anda

Ambilan Utama:

  • Untuk memperoleh faedah kompaun, pengguna mesti terus melabur semula pulangan daripada produk berfaedah seperti simpanan kripto, pinjaman dan pertaruhan.

  • Tanpa pengkompaunan, pengguna boleh kehilangan jumlah pulangan eksponen dari semasa ke semasa.

  • Ciri Auto-Langganan pada Binance Earn akan secara automatik mengkompaun hasil Simpanan dan Staking anda setiap hari kepada Simpanan Fleksibel.

  • Untuk mengkompaun pulangan daripada Binance Staking dan Fixed Savings kembali ke dalam produk tersebut, langgan semula sebaik sahaja masa langganan tamat.

Jika anda sudah meletakkan wang anda untuk bekerja memperoleh pendapatan pasif, ia juga merupakan idea yang bagus untuk mula menambahkan pulangan anda. Gunakan ciri Auto-Langganan pada Binance Earn untuk melanggan faedah terakru anda secara automatik, untuk memperoleh faedah kompaun. Anda boleh membenarkan Binance Savings menguruskan proses untuk anda, atau memilih produk yang mudah untuk dikompaun, seperti Binance Staking dan Fixed Savings.

Idea pengkompaunan bukanlah perkara baru. Anda mungkin masih ingat membincangkannya dalam matematik di sekolah. Faedah kompaun, atau memperoleh faedah atas minat anda, ialah konsep kewangan bertingkat yang telah membantu ramai orang mencapai matlamat kewangan mereka. Tetapi walaupun dengan reputasinya yang terkenal, adalah mengejutkan betapa sedikit orang yang menggunakannya. Sebaik sahaja anda melihat contoh asas, anda tidak akan lupa untuk mencari peluang untuk memperoleh faedah kompaun lagi.

Bagi anda yang tidak pasti apa itu pengkompaunan, jangan takut. Ia satu konsep yang mudah untuk difahami. Bayangkan bola salji di puncak bukit. Jika anda menolaknya dan ia mula berguling ke bawah, saiz bola salji mula membesar pada kadar yang semakin meningkat. Apabila ia sampai ke bahagian bawah, bola salji boleh menjadi dua kali ganda, tiga kali ganda, atau bahkan empat kali ganda dalam saiz. Apabila ia semakin besar, keuntungan yang diperolehinya menjadi lebih besar. Apa yang diperlukan untuk mendapatkan faedah kompaun adalah masa dan kesabaran.

Mari lihat matematik untuk benar-benar memahami cara pengkompaunan boleh membantu mengembangkan pelaburan anda. Kami juga akan menunjukkan kepada anda cara memperoleh faedah kompaun dengan mudah dengan Binance Earn.

Menghancurkan Nombor Faedah Kompaun

Bayangkan anda melabur $10,000 dalam akaun simpanan crypto faedah tinggi yang menyediakan 5% APY. Anda boleh meninggalkan deposit anda selama yang anda suka, tetapi pulangan anda tidak dilaburkan semula secara automatik. Tempoh kunci masuk minimum ialah satu tahun.

Anda mendepositkan wang anda, dan pada akhir satu tahun, anda mendapat $500 (5% daripada $10,000). Pada penghujung tahun kedua, anda mendapat $500 lagi. Selepas lima tahun, anda mengeluarkan deposit anda dan membawa pulang $12,500, memberikan anda keuntungan 25%.

Sekarang, bayangkan anda mengalih keluar dana dan faedah tahunan anda dan melabur semula kedua-duanya. Selepas tahun satu, anda mengambil $1050 anda dan melabur semula ke dalam akaun. Selepas tahun dua, anda akan mendapat $1102.50. Mari lihat jadual untuk membandingkan dua senario:

tahun

Tanpa Pengkompaunan

Pengkompaunan

% Peningkatan dengan Pengkompaunan

0

$10,000

$10,000

0%

1

$10,500

$10,500

0%

2

$11,000

$11,025

0.23%

3

$11,500

$11,576.25

0.66%

4

$12,000

$12,155.06

1.29%

5

$12,500

$12,762.81

2.10%

50

$35,000

$114,674

228%

Pada penghujung lima tahun, anda akan mendapat tambahan $262.81 di tangan anda terima kasih kepada faedah kompaun. Ini adalah keuntungan yang sederhana, tetapi jika kami mengambil contoh ini lebih jauh hingga 50 tahun, pulangan anda akan melebihi empat kali ganda jumlah yang anda miliki tanpa melabur semula. Masa ialah faktor paling penting untuk memperoleh faedah kompaun—malah APY yang sederhana boleh dikompaun dari semasa ke semasa untuk menjadi kedudukan yang besar.

Mengapa Pengkompaunan Berfungsi dengan Baik dalam Kripto?

Walaupun contoh akaun simpanan kami mempunyai 5% faedah yang dikompaun setiap tahun, anda boleh dengan mudah mempertaruhkan dan memperoleh kompaun pada syiling terpilih untuk sehingga 100% hasil tahunan.

Walau bagaimanapun, anda tidak boleh lupa bahawa crypto, seperti mana-mana pelaburan, datang dengan risiko. APY boleh dan melakukan perubahan. Lebih penting lagi, anda tidak boleh menjamin bahawa nilai dolar syiling anda tidak akan jatuh. Walaupun dengan mata wang tempatan, anda perlu berdepan dengan inflasi: APY 0.50% yang anda perolehi dengan akaun simpanan tradisional kadar tinggi tidak akan membawa anda ke mana-mana jika kadar inflasi berlegar sekitar ~2–3% (di kebanyakan wilayah, kadar inflasi lebih tinggi lagi).

Cara Mengkompaun Kripto Anda dengan Mudah

Anda tidak perlu meninggalkan Binance untuk mula memperoleh faedah kompaun. Terdapat pelbagai cara untuk memastikan minat anda tidak hanya mengumpul habuk. Kami mempunyai pilihan automatik dan manual untuk dipilih oleh mana-mana pelabur.

1. Gunakan ciri Auto-Langganan untuk Penjimatan Binance

Jika anda telah melanggan Simpanan Fleksibel atau malah Binance Staking , Binance menghantar minat anda kepada Spot Wallet anda setiap hari. Walaupun anda boleh melabur semula secara manual, anda juga boleh mengautomasikan pengkompaunan dengan ciri Auto-Langganan. Dengan menghidupkan ciri Auto-Langganan, Binance akan mengambil faedah yang diperoleh dan melanggannya ke Simpanan Fleksibel .

2. Langgan semula produk Binance Staking dan Locked Saving apabila kempen telah tamat

Jika anda telah melabur dalam produk Binance Staking atau Simpanan Berkunci , anda perlu menunggu sehingga tempoh langganan tamat sebelum melanggan kembali faedah yang anda perolehi ke dalam salah satu daripada dua produk tersebut. Satu cara untuk memaksimumkan keuntungan anda ialah melabur semula prinsipal dan pendapatan anda sebaik sahaja kempen tamat. Contohnya, dengan tempoh langganan 90 hari, anda hanya perlu kompaun empat kali setahun. Bagaimana itu untuk kecekapan?

Peroleh Pendapatan Pasif dan Faedah Kompaun dengan Binance Earn

Walaupun pengkompaunan ialah alat yang berguna untuk mana-mana pengguna, ia bukan satu-satunya cara untuk mula memperoleh lebih banyak dengan crypto anda. Binance Earn mempunyai pelbagai jenis produk yang boleh anda gunakan dengan dana yang anda HODLing. Jika anda ingin mula memperoleh faedah kompaun, mempertaruhkan dan malah hanya menyimpan, anda perlu mendaftar terlebih dahulu dan melengkapkan Pengesahan Identiti . Setelah itu selesai, pergi ke Binance Earn dan mula membuat kemajuan ke arah matlamat crypto anda.

Thank you for rating.
JAWAB KOMEN Batalkan Balasan
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!

Tinggalkan komen

Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!