Cara Menggunakan Had Had pada Binance

Cara Menggunakan Had Had pada Binance


Cara menggunakan Stop - Limit pada Binance

Perintah had had akan dilaksanakan pada harga yang ditentukan (atau berpotensi lebih baik), setelah harga berhenti tertentu tercapai. Setelah harga berhenti dicapai, pesanan had-had menjadi perintah had untuk membeli atau menjual pada harga had atau lebih baik.

Penjelasan mekanik SL (had-had):

Harga berhenti: Apabila harga aset semasa mencapai harga berhenti yang ditentukan, perintah had had dilaksanakan untuk membeli atau menjual aset pada harga had yang diberikan atau lebih baik.

Harga had: Harga terpilih (atau berpotensi lebih baik) tempat perintah berhenti had dilaksanakan.
Kuantiti: Kuantiti aset untuk dibeli atau dijual dalam urutan had had.

Contoh:

Harga terakhir yang diperdagangkan BNB ialah 18.4 USDT, dan rintangan sekitar 18.30 USDT. Sekiranya anda berpendapat bahawa harganya akan naik lebih tinggi setelah harganya mencapai tahap rintangan, anda boleh membuat pesanan Stop-Limit untuk membeli lebih banyak BNB secara automatik pada harga 18,32 USDT. Dengan cara ini anda tidak perlu terus memerhatikan pergerakan pasar menunggu harganya mencapai harga sasaran anda.

Pendekatan: Pilih pesanan "Stop-Limit", kemudian tentukan harga berhenti menjadi 18.30 USDT dan harga had menjadi 18.32 USDT. Kemudian klik butang "Confirm" untuk menghantar pesanan.
Cara Menggunakan Had Had pada Binance
Untuk Menanyakan Pesanan yang Ada: Setelah pesanan dikirimkan, pesanan 'had-had' yang ada dapat ditemukan dan ditinjau dalam "pesanan terbuka".
Cara Menggunakan Had Had pada Binance
Apabila pesanan dijalankan atau dibuang, riwayat pesanan had berhenti anda dapat ditemukan di "Sejarah Pesanan 24 Jam Saya".
Cara Menggunakan Had Had pada Binance


Apa maksud "Pembuat" dan "Pengambil" pada Binance

Pengambil:
Apabila anda membuat pesanan yang diperdagangkan dengan segera,dengan mengisi sebahagian atau sepenuhnya, sebelum pergi ke buku pesanan, perdagangan tersebut akan menjadi perdagangan "taker".

Dagangan dari pesanan Market selalu menjadi Pengambil, kerana pesanan Market tidak boleh masuk dalam buku pesanan. Perdagangan ini "mengeluarkan" jumlah buku pesanan, dan oleh itu disebut "pengambil".

Perintah Limit IOC dan Limit FOK (dapat diakses melalui API) juga selalu menjadi Pengambil, dengan alasan yang sama.

Pembuat:
Apabila anda membuat pesanan yang berlaku pada buku pesanan sebagian atau sepenuhnya(seperti pesanan had yang dibuat melalui layar perdagangan di binance.com), setiap perdagangan berikutnya yang datang dari pesanan itu akan menjadi "pembuat".

Pesanan ini menambah jumlah buku pesanan, membantu "membuat pasar", dan oleh itu disebut "pembuat" untuk perdagangan berikutnya.

Catatan: Kemungkinan pesanan Limit GTC (dapat diakses melalui API) diperdagangkan sebagai pengambil dan pembuat.

Cara Menggunakan Jenis Pesanan OCO (Satu-Pembatalan-Yang-Lain) di Binance


One-Cancels-the-Other (OCO) adalah sepasang pesanan yang menggabungkan pesanan had-had dan pesanan pembuat had di sisi yang sama, dengan kuantiti pesanan yang sama. Apabila salah satu pesanan dijalankan (harga berhenti dipicu untuk pesanan had berhenti), yang lain dibatalkan secara automatik. Apabila salah satu pesanan dibatalkan, sebenarnya keseluruhan pasangan pesanan OCO dibatalkan.

Sekatan Harga:

Untuk pesanan jual, harga harus mengikuti peraturan berikut:

Harga had pesanan pembuat had Harga pasaran Harga berhenti pesanan had had.

Untuk pesanan beli, harga harus mengikuti peraturan berikut:

Harga Had pesanan pembuat had
misalnya: Jika harga terakhir adalah 10:

JUAL OCO mesti mempunyai harga had lebih besar daripada 10, dan harga berhenti kurang dari 10.

Seorang BELI OCO mesti mempunyai harga had kurang dari 10, dan harga berhenti lebih besar daripada 10.

Contoh:

Anda mempunyai 300 USDT dalam akaun anda, dan anda fikir trend keseluruhan pasaran BNB / USDT meningkat. Anda mahu memasuki pasaran dengan harga yang berpatutan. Harga terakhir yang diperdagangkan BNB adalah 28.05 USDT, dan rintangan sekitar 29.50 USDT. Anda ingin membeli BNB ketika mencecah 27,00 USDT, tetapi anda juga tidak mahu melepaskan peluang ketika harga menembusi harga rintangan. Oleh itu, anda boleh membuat pesanan OCO dengan kuantiti 10, yang menggabungkan pesanan beli had dan pesanan beli had had. Harga pesanan pembuat had adalah 27.00 USDT. Untuk pesanan had berhenti, harga berhenti adalah 29.50 USDT dan harga beli had adalah 30.00 USDT.

Pendekatan:

Pilih [OCO] di kotak drop-down, kemudian tentukan harga had menjadi 27 USDT dan harga berhenti menjadi 29.5 USDT dan harga had berhenti menjadi 30 USDT, dengan kuantiti sebanyak 10. Kemudian klik butang [Beli BNB ] untuk menghantar pesanan.
Cara Menggunakan Had Had pada Binance
Untuk Menanyakan Pesanan yang Ada:

Setelah pesanan dikirimkan, pesanan yang ada dapat ditemukan dan ditinjau di [Buka pesanan]
Cara Menggunakan Had Had pada Binance
Apabila pesanan dijalankan atau dibuang, sejarah pesanan had had anda boleh didapati di [Sejarah Pesanan Saya 24jam].


Cara Menangani Masalah Pesanan (Pengecualian) pada Binance

1. Sekiranya pesanan anda belum dilaksanakan:
  • Sila periksa harga pesanan yang dipilih di bahagian pesanan terbuka dan sahkan sama ada atau tidak ia sesuai dengan pesanan pihak lawan (bid / ask) dengan tahap dan jumlah harga ini.
  • Sekiranya anda ingin mempercepat pesanan anda, anda boleh mempertimbangkan untuk membatalkannya dari bahagian pesanan terbuka dan mengirimkan pesanan baru dengan harga yang lebih kompetitif. Untuk penyelesaian cepat, anda juga boleh mempertimbangkan untuk menggunakan pesanan pasaran.

2. Sekiranya anda menghadapi masalah lain, seperti ketidakupayaan untuk membatalkan pesanan atau duit syiling anda yang tidak dikreditkan ke akaun anda setelah berjaya melakukan perdagangan, sila hubungi pasukan Sokongan Pelanggan kami dan berikan tangkapan skrin yang akan mendokumentasikan:
  • Perincian pesanan;
  • Kod ralat atau mesej pengecualian
Thank you for rating.
JAWAB KOMEN Batalkan Balasan
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!

Tinggalkan komen

Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!