Dengarkan dari CZ: Pendekatan Kami Untuk Perlindungan Pengguna dan Pematuhan Proaktif

Dengarkan dari CZ: Pendekatan Kami Untuk Perlindungan Pengguna dan Pematuhan Proaktif

Empat tahun yang lalu, kami melancarkan Binance dengan visi yang sederhana namun bertahan: untuk meningkatkan kebebasan wang untuk orang di seluruh dunia. Pendekatan kami adalah mudah: untuk memberi tumpuan kepada pengguna kami dan sentiasa bertindak demi kepentingan terbaik mereka. Pendekatan berfokus pengguna ini bergema dengan khalayak yang beragam dan global, memberi kami peluang untuk membangun salah satu komuniti crypto terbesar dan paling bersemangat dalam industri.

Banyak yang telah berubah sejak pertama kali memulakan perjalanan. Industri kripto hari ini bukan lagi bidang baru yang terutama menarik minat pengguna pertama dan peserta spekulatif yang mahir berteknologi. Institusi tradisional dan penahanan lama kini meneroka atau menawarkan perkhidmatan kripto sendiri. Adopsi sedang meningkat di seluruh dunia, didukung oleh gabungan pasar bull dan inovasi. Walaupun terdapat perkembangan ini, matlamat kami di Binance tetap sama: Kami ingin membantu membawa crypto kepada lebih ramai orang di seluruh dunia.

Lanskap pematuhan dan peraturan hari ini menandakan detik bersejarah bagi industri blockchain dan crypto. Seperti semua industri inovatif yang pernah ada sebelumnya, dari pembuatan dan farmaseutikal hingga Big Tech dan ridesharing, industri blockchain dan crypto kini mencapai tahap perkembangan baru yang kritikal.

Kami melihat proses pengawalseliaan sebagai peluang luar biasa bagi syarikat proaktif seperti Binance untuk membuka jalan ke hadapan untuk industri ini. Kami yakin bahawa dengan bekerjasama dengan pengawal selia dan pembuat dasar untuk mengembangkan kerangka peraturan dan undang-undang yang jelas, terlibat dalam peraturan diri yang aktif dan meletakkan pengguna kami terlebih dahulu dengan melindungi kepentingan mereka, kami dapat membantu mengalu-alukan bilion pengguna seterusnya ke dunia crypto.

Saya ingin mengambil kesempatan ini untuk berkongsi beberapa langkah aktif yang kami ambil untuk membentuk program pematuhan kami yang kuat dan melindungi pengguna kami.

Menguasai Pematuhan Crypto

Pematuhan dan kerjasama saling berkaitan. Dalam banyak cara, mereka menyerupai dua sisi duit syiling yang sama: anda tidak boleh memiliki satu tanpa yang lain.

Proses pematuhan memerlukan pemain proaktif dalam industri untuk bersatu dengan pengawal selia dan pembuat kebijakan untuk membangun peraturan dan kerangka operasi, mengatur nilai-nilai industri dan membuat landasan untuk pertumbuhan yang mapan.

Dalam hal ini, kami telah berkomitmen untuk hal-hal berikut:

 • Menambah Pasukan Pematuhan Kami: Untuk membantu menjaga kepatuhan dalam bidang kuasa operasi di seluruh dunia, kami telah mengembangkan pasukan pematuhan kami sebanyak 500% pada tahun 2021, dan merancang untuk menggandakan ukuran pasukan pada akhir

 • Membawa Penasihat Strategik: Kami mengikuti penasihat pematuhan utama, termasuk melantik Rick McDonell dan Josée Nadeau , bekas Setiausaha Eksekutif FATF dan Ketua perwakilan Kanada masing-masing. Sebagai tambahan, kami meminta Max Baucus , mantan Senator Amerika Syarikat dan duta besar ke China, untuk memberikan panduan peraturan tinggi.

 • Mempraktikkan Peraturan Sendiri: Kami berpegang pada standard tertinggi sejajar dengan komitmen kami untuk pematuhan. Bulan ini, kami secara proaktif menghadkan penawaran produk derivatif kepada pengguna Hong Kong untuk membantu mewujudkan ekosistem blockchain yang lebih mampan.

 • Menyetempatkan Perniagaan Operasi: Kami berhasrat untuk dikawal selia dan memohon lesen operasi yang berkaitan dengan pertukaran kripto di lebih banyak wilayah tempatan daripada ekosistem blockchain lain. Dari Binance.US hingga Binance Singapore, kami berusaha untuk mengekalkan entiti yang dikawal selia sepenuhnya menggunakan jenama Binance.

 • Menyebarkan Alat RegTech Terkemuka Industri: Untuk memastikan pematuhan terhadap peraturan "peraturan perjalanan" global, Binance adalah salah satu pertukaran pertama yang menggunakan CipherTrace Traveler , alat teknologi pengawalseliaan yang dirancang untuk, "membantu Binance terus memenuhi standard tertinggi untuk Pengubahan Wang Haram global. pematuhan ”, menurut Ketua Pegawai Eksekutif CiperTrace, Dave Jevans. CipherTrace Traveler bergabung dengan beberapa penyelesaian KYC dan RegTech lain di gudang pematuhan kami.

 • Mengekalkan Pematuhan Tahu-Pelanggan-Pelanggan (KYC): Kami secara proaktif telah melancarkan usaha KYC yang terkemuka di industri dengan memperluas keperluan KYC global untuk melindungi pengguna lebih jauh dan menyediakan persekitaran crypto yang selamat.

 • Melancarkan Sistem Permintaan Penguatkuasaan Undang-Undang: Kami melancarkan Sistem Permintaan Penguatkuasaan Undang-Undang (LERS) untuk membantu kami berkolaborasi dengan lebih baik dengan pemerintah dan badan-badan penegak hukum untuk meninjau setiap kasus dan bekerjasama berdasarkan kes demi kes untuk mengungkapkan informasi sebagaimana diperlukan secara hukum, di sesuai dengan Syarat Penggunaan kami dan undang-undang yang berlaku.

Mencari Kaedah Baru untuk Melindungi Pengguna

Di samping inisiatif pematuhan ketat kami, kami mencari cara tambahan untuk melindungi pengguna untuk memastikan mereka mempunyai pengalaman crypto yang mereka layak. Saya dengan bangga mengatakan bahawa sejak awal, kami sentiasa mengambil tanggungjawab kami sebagai penyedia ekosistem dengan serius untuk menjaga kepentingan pengguna kami.

 • Memerangi Jenayah Siber di Seluruh Dunia: Binance mengambil tindakan sepihak untuk mencegah pelaku jahat menggunakan platform kami, termasuk bekerjasama dengan penguatkuasaan undang-undang tempatan untuk menjatuhkan kumpulan jenayah siber . Di samping itu, kami bekerjasama dengan syarikat analitik rantaian sektor swasta untuk secara proaktif mengenal pasti dan melengkapkan akaun yang mencurigakan.

 • Melabur dalam Pendidikan Pengguna: Kami mendedikasikan sumber untuk membuat kandungan pendidikan percuma untuk meningkatkan akses dan literasi kripto bagi pengguna di dalam dan di luar ekosistem kami, dari Pusat Sokongan komprehensif kami yang mengandungi beratus-ratus tutorial ke Binance Academy , platform pendidikan percuma kami.

 • Melancarkan Program Perdagangan Bertanggungjawab Pertama Industri: Binance adalah pertukaran pertama dan satu-satunya untuk melaksanakan langkah-langkah teknikal dan pendidikan untuk mendorong pengguna berniaga secara bertanggungjawab . Dari pemberitahuan anti-ketagihan hingga ciri penggantungan "penyejukan", kami secara aktif mengingatkan pengguna untuk berhati-hati ketika berdagang.

 • Melaksanakan Dana Insurans Kecemasan SAFU: Kami memperuntukkan 10% dari semua yuran perdagangan yang diterima ke dalam Dana Aset Selamat untuk Pengguna (SAFU) untuk melindungi pengguna dan dana mereka dalam senario kecemasan.

 • Menyediakan Alat Keselamatan Pengguna Pertama: Untuk mewujudkan persekitaran yang selamat dan selamat untuk pengguna, kami melindungi platform kami dengan alat keselamatan yang dapat diakses pengguna seperti perkakasan, berasaskan aplikasi, SMS dan e-mel Kaedah Pengesahan Dua Faktor, syarat kata laluan yang ketat, pengurusan alamat pengeluaran alat, amaran keselamatan sekiranya terdapat aktiviti yang mencurigakan dan banyak lagi.

Ini adalah beberapa inisiatif berterusan yang sedang kami jalankan, kerana kami menjunjung tinggi komitmen kami terhadap pematuhan peraturan dan perlindungan pengguna. Seperti yang telah saya katakan dalam surat terbuka saya sebelumnya , kami di Binance berharap dapat membantu menjana pertumbuhan yang berterusan untuk industri ini. Dengan meneruskan kerja kami dengan pengawal selia dan pembuat dasar, dan berusaha sedaya upaya untuk melindungi pengguna kami dan mengutamakan minat mereka, saya yakin kita akan memanfaatkan majlis ini dan memenuhi masa ini, membantu meningkatkan kebebasan wang untuk lebih banyak orang di seluruh dunia .

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai komitmen kami terhadap perlindungan pengguna, termasuk usaha keselamatan dan pematuhan terbaru kami, kunjungi halaman Perlindungan Pengguna kami.

Thank you for rating.
JAWAB KOMEN Batalkan Balasan
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!

Tinggalkan komen

Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!