Martin Bruncko Menyertai Binance sebagai Naib Presiden Eksekutif untuk Eropah

Martin Bruncko Menyertai Binance sebagai Naib Presiden Eksekutif untuk Eropah

Martin membawakan kepada Binance gabungan unik latar belakang kerajaan dan teknologi, dengan kepakaran yang luas dalam membina syarikat teknologi transformasi, serta pengalaman dalam pembikinan dasar nasional dan antarabangsa dalam bidang kewangan dan inovasi.

“Saya sangat teruja untuk menyertai Binance dalam fasa pertumbuhan baharunya, kerana ia mula memberi tumpuan utama pada pematuhan dan pengembangan ke dalam bidang teknologi kewangan yang lebih tradisional. Komuniti luar biasa yang Binance telah berjaya bina selama bertahun-tahun, teknologi canggihnya, dan peralihan ke arah bekerja lebih rapat dengan pengawal selia memberi Binance peluang yang hampir tidak terhad. Saya tidak sabar untuk merealisasikan potensi ini di Eropah dan seterusnya,” kata Martin Bruncko.

Martin telah menjadi pengasas, eksekutif dan ahli lembaga dalam beberapa syarikat teknologi mendalam dan fintech Eropah, termasuk AeroMobil, Stasis, GA Drilling dan Neulogy (diperolehi oleh Civitta). Beliau juga pernah menjadi ahli jawatankuasa pelaburan Dana Majlis Inovasi Eropah, yang merupakan dana pelaburan teknologi dalam terbesar di Eropah.

Sebelum ini, Martin memegang beberapa jawatan kanan kerajaan, termasuk sebagai menteri muda bagi inovasi dan timbalan bagi hal ehwal Eropah menteri kewangan Slovakia. Beliau adalah ahli Jawatankuasa Ekonomi dan Kewangan EU, Ahli Lembaga dalam Mekanisme Kestabilan Eropah (sebelum ini EFSF), Pengarah Kanan dan Ketua Eropah di Forum Ekonomi Dunia, dan penasihat kanan kepada Pesuruhjaya Penyelidikan dan Inovasi Eropah dan kepada Kerajaan Dubai.

Martin memegang Ijazah Sarjana Muda dari Stanford University dan MPA dari Harvard Kennedy School. Pada tahun 2012, beliau telah diberi penghormatan sebagai Pemimpin Global Muda Forum Ekonomi Dunia.

Thank you for rating.
JAWAB KOMEN Batalkan Balasan
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!

Tinggalkan komen

Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!