Memahami Jenis Pesanan Masa Depan Crypto - Apa itu dan kapan menggunakannya?

Memahami Jenis Pesanan Masa Depan Crypto - Apa itu dan kapan menggunakannya?

Pengambilan utama:

  • Pesanan pasaran dapat digunakan ketika pedagang harus segera memenuhi pesanan, terutama ketika mengisi pesanan menjadi lebih penting daripada membeli / menjual pada harga tertentu. Walau bagaimanapun, pesanan pasaran sering menyebabkan bayaran yang lebih tinggi dan, dalam beberapa kes, boleh menyebabkan penurunan.

  • Peniaga menggunakan pesanan had sekiranya mereka ingin membeli / menjual dengan harga tertentu. Sekumpulan pesanan had besar (beli / jual) dapat membantu peniaga menentukan tahap sokongan dan rintangan yang berpotensi dan menentukan arah aliran pasaran seterusnya.

  • Pesanan berhenti mempunyai dua harga, harga berhenti dan had / harga pasaran. Harga berhenti menukar pesanan menjadi pesanan beli atau jual, sementara had / harga pasar menetapkan minimum, atau maksimum yang rela pedagang membeli atau menjual pada masing-masing.

Sama ada anda baru mula membuat perdagangan niaga hadapan crypto atau anda sudah menjadi veteran perdagangan selama bertahun-tahun, anda harus memahami beberapa komponen penting yang tersedia untuk anda laksanakan. Untuk menjalankan perdagangan dengan cekap dan meminimumkan kerugian, ada beberapa alat penting yang ada di setiap pedagang.

Pedagang niaga hadapan Crypto di Binance dapat menggunakan alat seperti pesanan pasaran, pesanan had, dan pesanan berhenti, antara lain. Memahami ketiga-tiga ini akan membantu sesiapa sahaja memahami jenis pesanan niaga hadapan crypto yang berbeza.

Apakah pesanan pasaran?

The first type of order anyone should learn about when futures trading is a market order. Market orders are a form of order that should be reserved for pertinent situations. They allow traders to purchase or sell instantly and at the best available price. These orders require liquidity to be filled, and are executed based on the limit orders placed ahead of time.

Kerana pesanan pasaran segera dilaksanakan, pedagang dikenakan biaya pengambil. Di Binance, peniaga mempunyai pilihan untuk membuat pesanan pasaran dengan harga pasaran selain pesanan had dan had had. Pesanan belian pasaran akan sesuai dengan pesanan had jual paling murah pada buku pesanan yang ada, selagi pesanan dapat diisi. Sekiranya pesanan beli dibuat dengan jumlah yang melebihi pesanan had-jual termurah, pesanan beli yang selebihnya akan diisi pada pesanan had-tersedia yang tersedia seterusnya yang dijumpai untuk memudahkan perdagangan. Kesan ini dikenali sebagai slippage.

Bilakah untuk menggunakan pesanan pasaran?

Pesanan pasaran dapat digunakan untuk keuntungan pedagang ketika mengisi pesanan menjadi lebih penting daripada membeli / menjual pada harga tertentu. Contohnya, apabila peniaga perlu segera memenuhi pesanan, slippage tidak diendahkan dan dapat membantu peniaga mencapai apa yang mereka perlukan. Kemungkinan lain yang memerlukan pesanan pasar adalah jika pesanan berhenti-batas tidak dipenuhi, dan pedagang perlu membayar ganti rugi dengan membeli atau menjual segera.

Perintah ini harus digunakan terutamanya dalam keadaan yang ketat ketika penurunan yuran, slippage yang lebih tinggi, dan dengan kata lain, kerugian yang dapat dielakkan pada perdagangan kurang penting daripada bertindak atas pesanan itu sendiri.

Kebimbangan dengan pesanan pasaran

Seperti yang disebutkan di atas, membuat pesanan pasaran mempunyai beberapa masalah, dan oleh itu harus dielakkan ketika pertama kali memulai perdagangan. Bayaran pengambil akan dilaksanakan atas pesanan pasaran yang mengakibatkan bayaran yang lebih tinggi dan peniaga membayar lebih banyak daripada yang diperlukan.

Juga, ketika berdagang dengan jumlah yang tinggi, pesanan had penjualan yang dapat dilakukan pesanan pasaran mungkin tidak dapat dipenuhi dengan harga pasar yang sangat rendah, dan dengan demikian penurunan harga yang jauh lebih tinggi dapat menyebabkan pedagang kehilangan sebahagian besar dana mereka yang berpotensi.

Apakah pesanan had?

Pesanan had adalah jenis pesanan yang harus digunakan oleh pedagang untuk menentukan harga yang mereka mahukan pesanan dibuat. Perdagangan hanya akan terjadi jika harga pasar mencapai harga batas, atau berpotensi lebih baik, memungkinkan pembelian terjadi di bawah harga pasaran saat ini dan penjualan terjadi di luar harga pasaran.

Oleh kerana harga pasaran mungkin tidak pernah mencapai harga yang ditetapkan dari pesanan had, perdagangan ini tidak dilaksanakan dengan segera dan mungkin tidak pernah dilaksanakan (jika entah bagaimana diletakkan pada harga yang tidak realistis). Tambahan pula, bayaran pesanan had tidak akan menyusahkan peniaga dengan cara pesanan pasaran yang sama, dan ia dikenakan sebagai bayaran pembuat.

Bilakah untuk menggunakan pesanan had?

Pesanan had dapat membantu dalam beberapa situasi, termasuk ketika membuat spekulasi bahawa pasaran akan naik atau turun suatu saat nanti. Sekumpulan pesanan had besar (beli / jual) dapat membantu peniaga menentukan tahap sokongan dan rintangan yang berpotensi dan menentukan arah aliran pasaran seterusnya.

Melihat di mana garis rintangan ini dapat memberi manfaat kepada peniaga niaga hadapan kerana mereka dapat membantu menentukan kapan dan di mana untuk membuat pesanan pendek atau panjang. Binance juga menawarkan kepada peniaga kemampuan untuk membuat pesanan had pada peratusan baki mereka yang ditentukan.

Kebimbangan dengan pesanan had

Kekurangan volume boleh menjadi masalah untuk pesanan had dan boleh menyebabkannya tidak dilaksanakan. Ini berlaku apabila pesanan had diletakkan ke buku lama setelah beberapa pesanan had lain diletakkan. Perintah had berlaku mengikut urutan kronologi, dan ini adalah asas pertama datang, pertama. Sekiranya pesanan had yang cukup telah dipenuhi pada harga tertentu, mungkin masih ada pesanan had lain pada buku yang tidak dapat dilaksanakan sebelum harga pasar berubah.

Juga, jika harga pesanan had tidak pernah dipenuhi dan dengan demikian tidak dilaksanakan, pesanan anda tidak akan pernah terjadi tetapi akan tetap terbuka, yang berpotensi membahayakan strategi perdagangan yang anda rencanakan untuk dilaksanakan. Daripada berpotensi kehilangan peluang dengan pesanan had, ada pilihan ketiga yang tersedia untuk pedagang yang membolehkan mereka menetapkan batas perdagangan.

Apakah pesanan berhenti?

Stop order adalah pesanan yang dipicu ketika pasar bergerak melewati titik harga tertentu. Perintah berhenti selanjutnya dikategorikan kepada pesanan had-had dan pesanan berhenti-pasaran. Pesanan ini mempunyai dua harga, harga berhenti dan had / harga pasaran. Harga berhenti mengubah pesanan menjadi pesanan beli atau jual, sementara had / harga pasaran menetapkan minimum, atau maksimum yang sanggup dibeli atau dijual oleh peniaga.

Perintah berhenti ini diaktifkan ketika harga berhenti dipenuhi atau dilampaui, dan pada saat itu pesanan ditempatkan ke buku dengan had / harga pasar mulai dimainkan. Sebagai contoh, jika peniaga melindungi akaun mereka dengan membuat pesanan had-had untuk menjual 1 ETH mereka pada $ 1600, mereka boleh menetapkan harga berhenti sekitar $ 1650. Sekiranya dan ketika harga 1 ETH jatuh ke $ 1650, pesanan had akan muncul di buku, dan jika harganya memenuhi $ 1600, pesanan akan dijual.

Bilakah untuk menggunakan pesanan berhenti?

Mungkin masa yang paling tepat untuk menggunakan perintah berhenti adalah melindungi daripada kerugian besar dalam perdagangan. Di pasaran perdagangan crypto, turun naik sangat tinggi. Oleh itu, apabila berlaku perubahan, perubahan, perubahan modal, dan sebagainya yang tidak dijangka, adalah mustahak para pedagang niaga hadapan untuk membuat senario seperti itu. Cara terbaik untuk melakukannya, dan tanpa menunjukkan tangan, adalah melalui perintah berhenti.

Pesanan ini bukan sahaja dapat melindungi pedagang dari kerugian yang lebih besar pada saat-saat penyerahan wang, tetapi juga dapat membantu pedagang dalam mengesan julat harga crypto. Menetapkan pesanan berhenti dapat membantu menentukan kapan strategi keluar akan dilaksanakan dan menghilangkan tekanan dari emosi pedagang. Sekiranya mereka membuat pesanan berhenti dengan harga yang mereka anggap cukup mahal, mereka tahu mereka tidak akan kehilangan dana lagi melebihi had tersebut.

Mana-mana kaedah perdagangan yang anda pilih, pastikan untuk memahami halaju setiap jenis perdagangan. Masing-masing harus digunakan untuk tujuan logiknya sendiri.

Baca item sokongan berikut untuk maklumat lebih lanjut:

  • (Sokongan) Jenis Pesanan yang Disokong oleh Binance Futures

  • (Blog) Cara Membuat Pesanan Berhenti Kerugian dan Mengambil Pesanan Keuntungan

  • (Blog) Dagangan Niaga Hadapan Crypto: Berapa Kosnya?

  • Dan banyak lagi topik Soalan Lazim Binance Futures ...

Thank you for rating.
JAWAB KOMEN Batalkan Balasan
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!
Tinggalkan komen
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!