Minggu Ini di Binance: 6 - 13 Ogos 2022

Minggu Ini di Binance: 6 - 13 Ogos 2022

Dalam edisi Minggu Ini di Binance hari ini (6 - 13 Ogos 2021): Kami mengumumkan siri webinar Kem Musim Panas Perdagangan Bertanggungjawab kami, Binance P2P mengembangkan pelan hala tuju pengurusan risiko mereka sebagai sebahagian daripada inisiatif perlindungan pengguna mereka dan Binance Smart Chain melancarkan pusingan ketiga Program Inkubasi Pembina Paling Bernilai mereka. Selain itu, ketahui cara anda boleh membeli kripto dengan kad atau melalui deposit fiat.

Rakan-rakan Binancian,

Salam Jumaat ke-13! Nasib baik, bagi mereka yang melampaui batas, pasaran kripto telah menyaksikan beberapa pertumbuhan positif sepanjang minggu lalu, dengan jumlah had pasaran kripto berlegar semula di sekitar tanda $2T. Mari selami beberapa kemas kini pasaran sebelum mengikuti semua berita Binance dari minggu ini.

Minggu Ini di Binance: 6 - 13 Ogos 2021

Rekap Pasaran Mingguan

Minggu ini kami melihat jumlah had pasaran crypto meningkat 16%, daripada $1.68T pada 6 Ogos kepada $1.95T pada masa penulisan.

Bitcoin (BTC) melonjak ke paras tertinggi mingguan ~$46,704 pada 11 Ogos. BTC kini didagangkan pada ~$46,461 setakat penulisan.

Dalam tempoh yang sama, Ethereum (ETH) meningkat daripada ~$2,779 pada 6 Ogos kepada paras tertinggi mingguan ~$3,265. ETH kini berdagang pada ~$3,226 sehingga berita ini ditulis.

Minggu Ini di Binance: 6 - 13 Ogos 2021

1. Kem Musim Panas Perdagangan Bertanggungjawab Dibuka Minggu Depan

RSVP

Anda dijemput ke siri webinar tiga bahagian khas di mana anda akan belajar cara berdagang Bitcoin dan mata wang kripto lain secara bertanggungjawab—sama seperti profesional. Klik pautan di bawah untuk ke acara itu, yang bermula Khamis depan, 20 Ogos pada 4 petang UTC. Peserta yang berdaftar akan mendapat peluang untuk memenangi hadiah BNB dan BUSD, Binance swag dan banyak lagi.

Minggu Ini di Binance: 6 - 13 Ogos 2021

2. Bagaimana BUSD Memudahkan Penerimaan Kripto Global

Tahukah anda hari ini, terdapat lebih 300 juta pengguna crypto di seluruh dunia? Namun, terdapat hanya lima negara yang telah mencapai pencapaian 16% penggunaan. Salah satu faktor utama yang mendorong penggunaan yang lebih tinggi ialah populariti stablecoin yang semakin meningkat, seperti BUSD, yang bertindak sebagai jambatan antara kewangan tradisional dan dunia crypto.

Minggu Ini di Binance: 6 - 13 Ogos 2021

3. Binance P2P Memperluas Pelan Hala Tuju Risiko

Keutamaan utama Binance P2P adalah untuk menyediakan pengalaman perdagangan crypto yang selamat dan terjamin untuk pengguna. Sebagai sebahagian daripada komitmen berterusan kami terhadap perlindungan pengguna, kami mengembangkan langkah pengurusan risiko dan ciri keselamatan kami yang teguh.

Minggu Ini di Binance: 6 - 13 Ogos 2021

4. Binance Smart Chain Mengumumkan Program “Pembina Paling Bernilai” Baharu

Dalam berita di luar Binance, Binance Smart Chain mengumumkan pelancaran program inkubasi terbaharunya, bertajuk MVB III: Beyond the Big Bang. Dengan tumpuan untuk mengenal pasti infrastruktur berprestasi tinggi, NFT dan GamingFi, dan Advanced DeFi lego, projek terbaik yang mengambil bahagian–The Monthly Stars–akan dipilih setiap bulan dari Ogos hingga Oktober. Setiap projek akan menerima akses kepada Program Inkubasi MVB, yang disesuaikan dengan projek bootstrap di Binance Smart Chain.

Minggu Ini di Binance: 6 - 13 Ogos 2021

5. Beli Kripto Dengan Kad atau Melalui Deposit Fiat

Mencari cara yang cepat dan cekap untuk membuat pembelian mata wang kripto anda? Pertimbangkan untuk menggunakan kad debit/kredit. Dalam artikel ini, anda akan mempelajari cara membeli kripto dengan kad dan cara ia berbeza daripada membiayai dompet fiat anda menggunakan deposit kad.

Penyenaraian Baharu Minggu Ini:

Alpaca (ALPACA): Platform pertanian hasil berleveraj yang berjalan pada Binance Smart Chain.

Harvest (FARM): Agregator hasil DeFi berbilang rantaian dan platform pengoptimuman hasil.

Mina (MINA): Protokol blockchain Layer-1 dibina untuk dApps

Raydium (RAY): Pembuat pasaran automatik dan pertukaran terdesentralisasi yang dibina pada rantaian Solana.

Thank you for rating.
JAWAB KOMEN Batalkan Balasan
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!

Tinggalkan komen

Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!