Panduan Lengkap mengenai Dagangan Niaga Hadapan Binance untuk Pemula

Panduan Lengkap mengenai Dagangan Niaga Hadapan Binance untuk Pemula


Cara membuka akaun Binance Futures

Sebelum membuka akaun Binance Futures, anda memerlukan akaun Binance biasa. Sekiranya anda tidak memilikinya, anda boleh pergi ke Binance dan klik Daftar di sudut kanan atas skrin anda. Kemudian ikuti langkah berikut:
 • Masukkan alamat e-mel anda dan buat kata laluan yang selamat. Sekiranya anda mempunyai ID rujukan, tampalkannya di kotak ID rujukan. Sekiranya anda tidak memilikinya, anda boleh menggunakan pautan rujukan kami untuk mendapatkan diskaun 10% untuk yuran perdagangan spot / margin.
Panduan Lengkap mengenai Dagangan Niaga Hadapan Binance untuk Pemula
 • Apabila anda sudah bersedia, klik Buat akaun.
 • Anda akan menerima e-mel pengesahan tidak lama lagi. Ikuti arahan dalam e-mel untuk menyelesaikan pendaftaran anda.
Seterusnya, log masuk ke akaun Binance anda, gerakkan tetikus anda ke bar di bahagian atas halaman, dan klik pada Futures USD (S) -M.
Panduan Lengkap mengenai Dagangan Niaga Hadapan Binance untuk Pemula
Klik pada butang Buka sekarang untuk mengaktifkan akaun Binance Futures anda. Dan itu sahaja. Anda sudah bersedia untuk berniaga!
Panduan Lengkap mengenai Dagangan Niaga Hadapan Binance untuk Pemula
Sekiranya anda tidak biasa dengan perdagangan kontrak niaga hadapan, kami mengesyorkan membaca artikel Apa itu Kontrak Hadapan dan Niaga Hadapan ?, dan Apakah Kontrak Niaga Hadapan Kekal? sebelum memulakan.

Anda juga boleh merujuk kepada FAQ Binance Futures untuk mendapatkan gambaran keseluruhan spesifikasi kontrak.

Sekiranya anda ingin menguji platform tanpa mempertaruhkan dana sebenar, anda boleh mencuba Binance Futures testnet.


Cara membiayai akaun Binance Futures anda

Anda boleh memindahkan dana berulang-ulang antara Exchange Wallet anda (dompet yang anda gunakan di Binance) dan Futures Wallet anda (dompet yang anda gunakan di Binance Futures).
Sekiranya anda tidak mempunyai dana yang disimpan ke Binance, kami mengesyorkan membaca Cara Deposit di Binance.

Untuk memindahkan dana ke Dompet Niaga Hadapan anda, klik pada Transfer di sebelah kanan halaman Binance Futures.
Panduan Lengkap mengenai Dagangan Niaga Hadapan Binance untuk Pemula
Tetapkan jumlah yang ingin anda pindahkan dan klik pada Sahkan pemindahan. Anda akan dapat melihat baki yang ditambahkan ke Dompet Niaga Hadapan anda tidak lama lagi. Anda dapat mengubah arah pemindahan menggunakan ikon anak panah dua seperti yang terlihat di bawah.
Panduan Lengkap mengenai Dagangan Niaga Hadapan Binance untuk Pemula
Ini bukan satu-satunya cara untuk membiayai Dompet Niaga Hadapan anda. Anda juga boleh menggunakan dana di Exchange Wallet anda sebagai cagaran dan meminjam USDT untuk perdagangan niaga hadapan dari halaman Baki Dompet Niaga Hadapan anda. Dengan cara ini, anda tidak perlu memindahkan dana terus ke Dompet Niaga Hadapan anda. Anda pasti akan membayar balik USDT yang anda pinjam.
Panduan Lengkap mengenai Dagangan Niaga Hadapan Binance untuk Pemula

Panduan antara muka Binance Futures

Panduan Lengkap mengenai Dagangan Niaga Hadapan Binance untuk Pemula
1. Di kawasan ini, anda dapat mencari pautan ke halaman Binance lain, seperti COIN-M Futures (kontrak suku tahunan), Akses API, Spot, dan Aktiviti. Di bawah tab Maklumat, anda dapat mencari pautan ke FAQ Niaga Hadapan, kadar pendanaan, harga indeks, dan data pasaran lain.

Di sebelah kanan bar atas adalah tempat anda boleh mengakses akaun Binance anda, termasuk Dashboard anda. Anda boleh memeriksa baki dan pesanan dompet dengan mudah di seluruh ekosistem Binance.2. Di sinilah anda dapat:
 • Pilih kontrak dengan menuding di atas nama kontrak semasa (BTCUSDT secara lalai).
 • Periksa Harga Mark (penting untuk diperhatikan, kerana pembubaran berlaku berdasarkan Harga Markah).
 • Periksa kadar Pembiayaan yang diharapkan dan undur sehingga pusingan pendanaan seterusnya.
 • Lihat carta semasa anda. Anda boleh beralih antara carta TradingView yang Asal atau yang bersepadu. Anda akan mendapat paparan masa nyata kedalaman buku pesanan semasa dengan mengklik Kedalaman.
Panduan Lengkap mengenai Dagangan Niaga Hadapan Binance untuk Pemula
 • Lihat data buku pesanan langsung. Anda boleh menyesuaikan ketepatan buku pesanan di menu lungsur di sudut kanan atas kawasan ini (0,01 secara lalai).
 • Lihat siaran langsung perdagangan yang telah dilaksanakan sebelumnya di platform.
Panduan Lengkap mengenai Dagangan Niaga Hadapan Binance untuk Pemula
Setiap kali anda melihat anak panah di sudut kanan bawah modul, itu bermakna anda boleh memindahkan dan mengubah ukuran elemen tersebut. Dengan cara ini, anda boleh membuat susun atur antara muka tersuai anda dengan mudah!
Panduan Lengkap mengenai Dagangan Niaga Hadapan Binance untuk Pemula
3. Di sinilah anda dapat memantau aktiviti perdagangan anda sendiri. Anda boleh beralih antara tab untuk memeriksa status terkini kedudukan anda dan pesanan anda yang sedang dibuka dan yang sebelumnya telah dilaksanakan. Anda juga dapat memperoleh sejarah perdagangan dan transaksi penuh untuk jangka masa tertentu.

Di sinilah anda dapat memantau kedudukan anda dalam barisan auto-deleverage di bawah ADL (penting untuk diperhatikan semasa tempoh turun naik yang tinggi).4. Di sinilah anda dapat memeriksa aset yang ada, deposit, dan membeli lebih banyak crypto. Di sinilah anda dapat melihat maklumat yang berkaitan dengan kontrak semasa dan kedudukan anda. Pastikan anda memerhatikan Margin Ratio untuk mengelakkan pembubaran.

Dengan mengklik Transfer, anda boleh memindahkan dana antara Dompet Niaga Hadapan anda dan ekosistem Binance yang lain.5. Ini adalah medan kemasukan pesanan anda. Lihat penjelasan terperinci kami mengenai jenis pesanan yang tersedia lebih lanjut dalam artikel ini. Di sinilah anda boleh bertukar antara Cross Margin dan Isolated Margin. Selaraskan leverage anda dengan mengklik jumlah leverage semasa anda (20x secara lalai).

Cara menyesuaikan leverage anda

Binance Futures membolehkan anda menyesuaikan leverage secara manual untuk setiap kontrak. Untuk memilih kontrak, pergi ke kiri atas halaman dan arahkan kursor ke atas kontrak semasa (BTCUSDT secara lalai).

Untuk menyesuaikan leverage, pergi ke medan entri pesanan dan klik pada jumlah leverage semasa anda (20x secara lalai). Tentukan jumlah leverage dengan menyesuaikan slider, atau dengan mengetiknya, dan klik Confirm.
Panduan Lengkap mengenai Dagangan Niaga Hadapan Binance untuk Pemula
Perlu diingat bahawa semakin besar ukuran kedudukannya, semakin kecil jumlah leverage yang dapat anda gunakan. Begitu juga, semakin kecil ukuran kedudukan, semakin besar leverage yang dapat anda gunakan.

Harap maklum bahawa penggunaan leverage yang lebih tinggi membawa risiko pembubaran yang lebih tinggi. Pedagang pemula harus mempertimbangkan dengan teliti jumlah leverage yang mereka gunakan.


Apakah perbezaan antara Harga Mark dan Harga Terakhir?

Untuk mengelakkan lonjakan dan pembubaran yang tidak perlu semasa tempoh turun naik yang tinggi, Binance Futures menggunakan Harga Terakhir dan Harga Markah.

Harga Terakhir mudah difahami. Ini bermaksud Harga Terakhir kontrak itu diperdagangkan. Dengan kata lain, perdagangan terakhir dalam sejarah perdagangan menentukan Harga Terakhir. Ia digunakan untuk mengira PnL (Untung Rugi) yang anda sedar.

Mark Price dirancang untuk mengelakkan manipulasi harga. Ia dikira dengan menggunakan gabungan data pendanaan dan sekumpulan data harga dari pelbagai pertukaran tempat. Harga pembubaran anda dan PnL yang tidak direalisasikan dikira berdasarkan Harga Markah.
Panduan Lengkap mengenai Dagangan Niaga Hadapan Binance untuk Pemula
Harap maklum bahawa Harga Tanda dan Harga Terakhir mungkin berbeza.

Apabila anda menetapkan jenis pesanan yang menggunakan harga berhenti sebagai pemicu, anda boleh memilih harga mana yang ingin anda gunakan sebagai pemicu - Harga Terakhir atau Harga Tanda. Untuk melakukan ini, pilih harga yang ingin anda gunakan di menu dropdown Trigger di bahagian bawah bidang entri pesanan.


Jenis pesanan apa yang ada dan kapan menggunakannya?

Terdapat banyak jenis pesanan yang boleh anda gunakan di Binance Futures:

Limit Order Pesanan
had adalah pesanan yang anda buat pada buku pesanan dengan harga had tertentu. Apabila anda membuat pesanan had, perdagangan hanya akan dilaksanakan jika harga pasaran mencapai harga had anda (atau lebih baik). Oleh itu, anda boleh menggunakan pesanan had untuk membeli pada harga yang lebih rendah, atau menjual pada harga yang lebih tinggi daripada harga pasaran semasa.


Pesanan Pasar Pesanan
pasaran adalah pesanan untuk membeli atau menjual pada harga semasa yang terbaik. Ia dilaksanakan berdasarkan pesanan had yang sebelumnya ditempatkan di buku pesanan. Semasa membuat pesanan pasaran, anda akan membayar yuran sebagai pengambil pasaran.


Hentikan Pesanan Had
Cara termudah untuk memahami perintah had had adalah memecahnya menjadi harga berhenti, dan had harga. Harga berhenti hanyalah harga yang mencetuskan pesanan had, dan harga had adalah harga pesanan had yang dipicu. Ini bermaksud bahawa setelah harga berhenti anda tercapai, pesanan had anda akan segera ditempatkan di buku pesanan.

Walaupun harga berhenti dan had boleh sama, ini bukan syarat. Sebenarnya, adalah lebih selamat bagi anda untuk menetapkan harga berhenti (harga pencetus) sedikit lebih tinggi daripada harga had pesanan jual, atau sedikit lebih rendah daripada harga had pesanan beli. Ini meningkatkan kemungkinan pesanan had anda dipenuhi setelah harga berhenti tercapai.

Hentikan Pesanan Pasaran
Begitu juga dengan pesanan had berhenti, pesanan pasaran berhenti menggunakan harga berhenti sebagai pencetus. Namun, ketika harga berhenti dicapai, ia akan mencetuskan pesanan pasaran.


Ambil Perintah Had Untung
Sekiranya anda memahami apa itu pesanan had had, anda akan mudah memahami apa itu pesanan had ambil untung. Begitu juga dengan pesanan had had, ia melibatkan harga pemicu, harga yang memicu pesanan, dan harga had, harga pesanan had yang kemudian ditambahkan ke buku pesanan. Perbezaan utama antara perintah had had dan pesanan had ambil untung adalah bahawa pesanan had ambil untung hanya dapat digunakan untuk mengurangkan kedudukan terbuka.

Pesanan had ambil untung boleh menjadi alat yang berguna untuk menguruskan risiko dan mengunci keuntungan pada tahap harga yang ditentukan. Ini juga dapat digunakan bersama dengan jenis pesanan lain, seperti pesanan had had, yang memungkinkan anda untuk memiliki lebih banyak kawalan terhadap posisi Anda.

Harap maklum bahawa ini bukan pesanan OCO. Sebagai contoh, jika pesanan had berhenti anda dipukul sementara anda juga mempunyai pesanan had ambil untung aktif, pesanan had ambil untung tetap aktif sehingga anda membatalkannya secara manual.
Anda boleh menetapkan pesanan had ambil untung di bawah pilihan Berhenti Had di medan kemasukan pesanan.


Ambil Pesanan Keuntungan Pasaran
Sama seperti pesanan had ambil untung, pesanan pasaran ambil untung menggunakan harga berhenti sebagai pencetus. Namun, ketika harga berhenti dicapai, ia akan mencetuskan pesanan pasaran.
Anda boleh menetapkan pesanan pasaran ambil untung di bawah pilihan Berhenti Pasaran di medan kemasukan pesanan.


Perintah Berhenti Trailing Pesanan
tertutup membantu anda mengaut keuntungan sambil mengehadkan kemungkinan kerugian pada kedudukan terbuka anda. Untuk kedudukan panjang, ini bermaksud bahawa trailing stop akan naik dengan harga sekiranya harganya naik. Walau bagaimanapun, jika harga bergerak turun, trailing stop berhenti bergerak. Sekiranya harga bergerak peratusan tertentu (disebut Kadar Panggilan Balik) ke arah lain, pesanan jual dikeluarkan. Perkara yang sama berlaku untuk kedudukan pendek, tetapi sebaliknya. Hentian belakang bergerak turun dengan pasaran, tetapi berhenti bergerak jika pasaran mula naik. Sekiranya harga bergerak peratusan tertentu ke arah lain, pesanan beli dikeluarkan.

Harga Pengaktifan adalah harga yang mencetuskan perintah berhenti. Sekiranya anda tidak menentukan Harga Pengaktifan, ini akan menjadi Harga Terakhir atau Harga Markah semasa. Anda boleh menetapkan harga mana yang harus digunakan sebagai pemicu di bahagian bawah bidang entri pesanan.

Kadar Panggilan Balik adalah yang menentukan jumlah peratusan yang akan berhenti "trailing stop" harga. Oleh itu, jika anda menetapkan Kadar Panggilan Balik ke 1%, ketinggian akan terus mengikuti harga dari jarak 1% jika perdagangan berjalan ke arah anda. Sekiranya harga bergerak lebih dari 1% ke arah lawan arah perdagangan anda, pesanan beli atau jual dikeluarkan (bergantung pada arah perdagangan anda).

Cara menggunakan kalkulator Niaga Hadapan Binance

Anda boleh menemui kalkulator di bahagian atas medan kemasukan pesanan. Ini membolehkan anda mengira nilai sebelum memasukkan kedudukan panjang atau pendek. Anda boleh menyesuaikan slider leverage di setiap tab untuk menggunakannya sebagai asas pengiraan anda.

Kalkulator mempunyai tiga tab:
 • PNL - Gunakan tab ini untuk mengira Margin Permulaan, Untung Rugi (PnL), dan Pulangan Ekuiti (ROE) berdasarkan harga masuk dan keluar yang dimaksudkan, dan ukuran kedudukan.
 • Harga Sasaran - Gunakan tab ini untuk mengira harga yang anda perlukan untuk keluar dari kedudukan anda untuk mencapai peratusan pulangan yang diinginkan.
 • Harga Likuidasi - Gunakan tab ini untuk mengira anggaran harga pembubaran anda berdasarkan baki dompet anda, harga masuk yang anda inginkan, dan ukuran kedudukan.

Cara menggunakan Hedge Mode

Dalam Mod Hedge, anda boleh memegang kedua posisi panjang dan pendek pada satu masa untuk satu kontrak. Mengapa anda mahu berbuat demikian? Baiklah, katakan anda menaikkan harga Bitcoin dalam jangka masa panjang, jadi anda mempunyai kedudukan panjang yang terbuka. Pada masa yang sama, anda mungkin ingin mengambil posisi pendek cepat pada jangka masa yang lebih rendah. Mod Hedge membolehkan anda melakukan begitu sahaja - dalam kes ini, kedudukan pendek cepat anda tidak akan mempengaruhi kedudukan panjang anda.

Mod kedudukan lalai adalah Mod Sehala. Ini bermaksud bahawa anda tidak dapat membuka kedudukan panjang dan pendek pada satu masa yang sama untuk satu kontrak. Sekiranya anda berjaya melakukannya, kedudukan akan saling membatalkan. Oleh itu, jika anda mahu menggunakan Hedge Mode, anda perlu mengaktifkannya secara manual. Inilah cara anda melakukannya.
 • Pergi ke kanan atas skrin anda dan pilih Keutamaan.
Panduan Lengkap mengenai Dagangan Niaga Hadapan Binance untuk Pemula
 • Pergi ke tab Position Mode dan pilih Hedge Mode.
Panduan Lengkap mengenai Dagangan Niaga Hadapan Binance untuk Pemula
Harap maklum bahawa jika anda mempunyai pesanan atau posisi terbuka, anda tidak akan dapat menyesuaikan mod kedudukan anda.

Apakah Kadar Pembiayaan dan bagaimana memeriksanya?

Kadar Pendanaan memastikan bahawa harga kontrak niaga hadapan kekal sedekat mungkin dengan harga (spot) aset pendasar. Pada dasarnya, peniaga saling membayar bergantung pada kedudukan terbuka mereka. Apa yang menentukan pihak mana yang akan dibayar ditentukan oleh perbezaan antara harga niaga hadapan berterusan dan harga spot.

Apabila Kadar Pendanaan positif, rindu membayar pendek. Apabila Kadar Pendanaan negatif, seluar pendek membayar lama.

Sekiranya anda ingin membaca lebih lanjut mengenai bagaimana proses ini berfungsi, periksa Apakah Kontrak Niaga Hadapan Kekal ?.

Jadi apa maksudnya untuk anda? Nah, bergantung pada kedudukan terbuka anda dan Kadar Pendanaan, anda akan membayar atau menerima pembayaran dana. Pada Binance Futures, pembayaran dana ini dibayar setiap 8 jam. Anda boleh menyemak masa dan anggaran Kadar Pendanaan tempoh pendanaan seterusnya di bahagian atas halaman, di sebelah Mark Price.

Sekiranya anda ingin memeriksa Kadar Pendanaan sebelumnya untuk setiap kontrak, arahkan kursor ke Maklumat dan pilih Sejarah Kadar Pembiayaan.

Apa itu Post-Only, Time in Force, and Reduce-Only?

Panduan Lengkap mengenai Dagangan Niaga Hadapan Binance untuk Pemula
Apabila anda menggunakan pesanan had, anda boleh menetapkan arahan tambahan bersama dengan pesanan anda. Pada Binance Futures, ini boleh menjadi arahan Post-Only atau Time in Force (TIF), dan mereka menentukan ciri tambahan pesanan had anda. Anda boleh mengaksesnya di bahagian bawah medan kemasukan pesanan.

Pasca Sahaja bermaksud bahawa pesanan anda akan selalu ditambahkan ke buku pesanan terlebih dahulu dan tidak akan pernah dilakukan terhadap pesanan yang ada dalam buku pesanan. Ini berguna sekiranya anda hanya ingin membayar yuran pembuat.

Arahan TIF membolehkan anda menentukan jumlah masa pesanan anda tetap aktif sebelum ia dilaksanakan atau tamat tempoh. Anda boleh memilih salah satu pilihan ini untuk arahan TIF:
 • GTC (Good Till Cancel): Pesanan akan tetap aktif sehingga diisi atau dibatalkan.
 • IOC (Segera Atau Batal): Pesanan akan segera dilaksanakan (sama ada sepenuhnya atau sebahagian). Sekiranya hanya dilaksanakan sebahagiannya, bahagian pesanan yang tidak diisi akan dibatalkan.
 • FOK (Isi Atau Bunuh): Pesanan mesti diisi dengan segera. Sekiranya tidak, ia tidak akan dilaksanakan sama sekali.

Ketika anda berada dalam Mod Sehala, mencentang Reduce-Only akan memastikan bahawa pesanan baru yang anda tetapkan hanya akan berkurang, dan tidak akan pernah meningkatkan posisi terbuka anda sekarang.


Bilakah kedudukan anda berisiko dilikuidasi?

Pembubaran berlaku apabila Baki Margin anda jatuh di bawah Margin Penyelenggaraan yang diperlukan. Baki Margin adalah baki akaun Binance Futures anda, termasuk PnL (Untung Rugi) yang belum direalisasikan. Jadi, keuntungan dan kerugian anda akan menyebabkan nilai Baki Margin berubah. Sekiranya anda menggunakan mod Cross Margin, baki ini akan dikongsi di semua kedudukan anda. Sekiranya anda menggunakan mod Isolated Margin, baki ini dapat diperuntukkan kepada setiap kedudukan individu.

Margin Penyelenggaraan adalah nilai minimum yang anda perlukan untuk memastikan kedudukan anda tetap terbuka. Ini berbeza mengikut ukuran kedudukan anda. Kedudukan yang lebih besar memerlukan Margin Penyelenggaraan yang lebih tinggi.

Anda boleh menyemak Nisbah Margin semasa anda di sudut kanan bawah. Sekiranya Nisbah Margin anda mencapai 100%, kedudukan anda akan dilikuidasi.

Apabila pembubaran berlaku, semua pesanan terbuka anda dibatalkan. Sebaik-baiknya, anda harus mengawasi kedudukan anda untuk mengelakkan pembubaran automatik, yang disertakan dengan bayaran tambahan. Sekiranya kedudukan anda hampir dilikuidasi, mungkin bermanfaat untuk mempertimbangkan untuk menutup posisi secara manual daripada menunggu pembubaran automatik.


Apa itu auto-deleveraging dan bagaimana ia mempengaruhi anda?

Apabila ukuran akaun peniaga berada di bawah 0, Dana Insurans digunakan untuk menampung kerugian. Namun, dalam beberapa lingkungan pasar yang sangat tidak stabil, Dana Insurans mungkin tidak dapat menangani kerugian, dan posisi terbuka harus dikurangkan untuk menanggungnya. Ini bermakna bahawa pada masa-masa seperti ini, kedudukan terbuka anda juga berisiko dikurangkan.

Urutan pengurangan kedudukan ini ditentukan oleh barisan, di mana pedagang yang paling menguntungkan dan paling tinggi berada di bahagian hadapan barisan. Anda boleh menyemak kedudukan anda sekarang dalam barisan dengan mengarahkan kursor ke ADL di tab Positions.
Panduan Lengkap mengenai Dagangan Niaga Hadapan Binance untuk Pemula


Menutup fikiran

Kontrak niaga hadapan adalah derivatif yang memberi pedagang kewajiban untuk membeli atau menjual aset di masa depan. Tetapi tidak seperti kontrak niaga hadapan tradisional, kontrak niaga hadapan kekal tidak mempunyai tarikh penyelesaian.

Namun, derivatif boleh membingungkan pedagang yang tidak berpengalaman, jadi sangat penting untuk memahami bagaimana kontrak ini berfungsi sebelum mengambil risiko kewangan. Seperti yang telah disebutkan, anda dapat mengakses testnet Binance Futures untuk menguji platform tanpa mempertaruhkan dana sebenar.
Thank you for rating.
JAWAB KOMEN Batalkan Balasan
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!
Tinggalkan komen
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!