Panduan Pemula untuk Cryptocurrency Perdagangan Swing

Panduan Pemula untuk Cryptocurrency Perdagangan Swing

Pengenalan

Swing trading adalah strategi perdagangan yang biasa digunakan dan sesuai untuk pedagang pemula. Ini adalah kaedah yang agak mudah untuk mengemukakan pendapat mengenai pasaran kerana jangka masa yang terkawal yang terlibat. Pedagang swing aktif di kebanyakan pasaran kewangan, seperti forex, saham, dan cryptocurrency. Tetapi adakah swing swing merupakan strategi yang sesuai untuk anda? Sekiranya anda memulakan perdagangan hari atau perdagangan swing?

Dalam artikel ini, jelaskan apa yang perlu anda ketahui mengenai cryptocurrency swing trading dan bantu anda membuat keputusan sama ada pilihan yang tepat untuk anda.

Apa itu swing swing?

Swing trading adalah strategi perdagangan yang melibatkan usaha menangkap pergerakan harga yang berlaku dalam jangka waktu pendek hingga sederhana. Idea di sebalik perdagangan swing adalah untuk menangkap perubahan pasaran yang berlaku selama beberapa hari hingga beberapa minggu.

Strategi perdagangan swing berfungsi paling baik dalam pasaran yang sedang tren. Sekiranya terdapat tren yang kuat pada kerangka waktu yang lebih tinggi, peluang perdagangan swing dapat banyak, dan pedagang swing dapat memanfaatkan perubahan harga yang lebih besar. Sebaliknya, perdagangan swing boleh menjadi lebih sukar di pasaran penyatuan. Lagipun, jika pasaran bergerak ke samping, lebih sukar untuk menangkap perubahan harga yang besar.

Bagaimana peniaga swing menghasilkan wang?

Seperti disebutkan, peniaga swing bertujuan untuk menangkap perubahan harga yang berlaku dari beberapa hari hingga beberapa minggu. Oleh itu, peniaga swing akan memegang posisi lebih banyak daripada peniaga hari, tetapi kurang daripada membeli dan memegang pelabur.

Pedagang swing biasanya akan menggunakan analisis teknikal untuk menghasilkan idea perdagangan, walaupun tidak semestinya sama seperti yang dilakukan peniaga hari ini. Oleh kerana peristiwa mendasar dapat dimainkan selama beberapa minggu, peniaga swing juga dapat menggunakan analisis fundamental dalam kerangka perdagangan mereka.

Walaupun begitu, tindakan harga, corak carta candlestick, tahap sokongan dan rintangan, dan petunjuk teknikal sangat biasa digunakan untuk mengenal pasti pengaturan perdagangan. Beberapa petunjuk yang paling biasa digunakan oleh swing trader adalah rata-rata bergerak, Relative Strength Index (RSI), Bollinger Bands, dan Fibonacci retracement tool.

Pedagang swing biasanya akan melihat carta jangka masa sederhana hingga tinggi. Kenapa? Trend aliran menaik atau aliran menurun yang kuat mesti disahkan pada jangka masa yang lebih tinggi. Tetapi, mereka juga dapat melihat kerangka waktu intraday, seperti carta 1 jam, 4 jam, 12 jam, untuk mencari titik masuk dan keluar tertentu. Pencetus ini boleh menjadi penembusan atau penurunan pada jangka masa yang lebih rendah, misalnya.

Walau bagaimanapun, jangka masa yang paling penting untuk perdagangan swing adalah carta harian. Walaupun begitu, strategi perdagangan dan pelaburan boleh berbeza antara peniaga yang berbeza. Perhatikan bahawa apa yang telah kita bincangkan di sini bukanlah peraturan yang ketat, tetapi hanya contoh biasa.

Perdagangan hari berbanding perdagangan swing apa perbezaannya?

Pedagang harian bertujuan memanfaatkan pergerakan harga jangka pendek, sementara peniaga swing mencari pergerakan yang lebih besar. Akibatnya, perdagangan hari adalah strategi yang lebih aktif, di mana peniaga perlu kerap memantau pasaran, dan mereka tidak membiarkan kedudukan terbuka lebih dari satu hari.

Sebaliknya, peniaga swing boleh mengambil pendekatan yang lebih pasif. Mereka dapat mengawasi kedudukan mereka lebih jarang, kerana tujuan mereka adalah untuk mendapatkan keuntungan dari pergerakan harga yang memerlukan waktu lebih lama untuk dimainkan. Oleh kerana pergerakan ini cenderung lebih besar, pedagang swing dapat memperoleh pulangan yang cukup besar dari hanya beberapa perdagangan yang menang.

Peniaga sehari hampir menggunakan analisis teknikal secara eksklusif. Pedagang swing biasanya akan menggunakan kombinasi analisis teknikal dan analisis fundamental, biasanya dengan penekanan lebih kuat pada teknikal. Di hujung spektrum yang lain, pelabur mungkin tidak mempertimbangkan teknikal sama sekali dan melabur hanya berdasarkan asas.

Mana yang lebih baik untuk anda, perdagangan hari atau perdagangan swing? Nah, di mana anda melihat diri anda dalam spektrum jangka masa yang lebih kecil hingga lebih besar, dan teknikal dan asas? Menjawab soalan-soalan ini akan membantu anda mengetahui strategi perdagangan apa yang paling sesuai dengan keperibadian, gaya perdagangan, dan matlamat pelaburan anda.

Anda boleh mempertimbangkan apa kelebihan anda dan memilih gaya perdagangan yang terbaik untuk memperkuat kekuatan tersebut. Ada yang lebih suka masuk dan keluar dari posisi dengan pantas dan tidak perlu risau tentang kedudukan terbuka ketika mereka sedang tidur. Yang lain membuat keputusan yang lebih baik apabila mereka mempunyai lebih banyak masa untuk mempertimbangkan semua hasil yang mungkin dan menghuraikan rancangan perdagangan mereka.

Secara semula jadi, anda boleh beralih antara strategi yang berbeza untuk melihat mana yang menghasilkan hasil terbaik. Anda juga boleh melakukan perdagangan kertas (misalnya, berdagang dengan wang palsu) sebelum menerapkan strategi ke dalam rancangan perdagangan sebenar anda.

Bagaimana untuk memulakan dengan cryptocurrency swing trading

Perdagangan swing boleh menjadi kaedah yang ideal untuk memulakan perdagangan. Macam mana boleh jadi? Kerana cakrawala waktu yang lebih lama (yang masih belum terlalu lama), keputusan dapat dibuat dengan tenang, dan perdagangan dapat dipantau dengan mudah.

Sekiranya anda benar-benar baru dalam perdagangan, anda boleh melihat Panduan Lengkap untuk Perdagangan Cryptocurrency untuk Pemula . Dalam artikel itu, kami menerangkan apa yang perlu anda ketahui mengenai perdagangan, bersama dengan beberapa petua yang dapat membantu anda mencari gaya perdagangan anda. Sekiranya anda selesa dengan pengetahuan anda, anda boleh mencuba perdagangan kertas di testnet Binance Futures. Dengan cara ini, anda dapat menguji kemahiran swing trading anda tanpa mempertaruhkan wang sebenar.

Oleh itu, setelah anda merasa bersedia, anda boleh mula berniaga di bursa cryptocurrency. Manakah platform perdagangan dalam talian terbaik untuk cryptocurrency swing trading? Terdapat banyak pilihan, tetapi ekosistem Binance menawarkan beratus-ratus pasangan pasaran, niaga hadapan suku tahunan dan kekal, perdagangan margin, token leverage, dan banyak lagi. Banyak produk ini sesuai untuk peluang perdagangan swing.

Menutup fikiran

Swing trading adalah strategi perdagangan yang biasa digunakan di pasaran saham, begitu juga dengan cryptocurrency. Pedagang swing biasanya akan berada dalam posisi selama beberapa hari atau minggu, bergantung pada persediaan perdagangan individu.

Sekiranya anda memulakan perdagangan swing atau perdagangan hari? Cara termudah untuk mengetahui adalah mencuba kedua-duanya dan melihat mana yang paling sesuai dengan gaya perdagangan anda. Juga berguna untuk belajar tentang prinsip-prinsip pengurusan risiko sebelum anda memulakan, seperti menggunakan stop loss dan kaedah ukuran kedudukan yang tepat.

Thank you for rating.
JAWAB KOMEN Batalkan Balasan
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!
Tinggalkan komen
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!