Panduan Pemula untuk Token Leveraged Binance (BLVT)

Panduan Pemula untuk Token Leveraged Binance (BLVT)

Pengenalan

Token leveraged memberi anda pendedahan memanfaatkan harga cryptocurrency tanpa risiko pembubaran . Dengan cara ini, anda dapat menikmati keuntungan yang ditingkatkan yang dapat diberikan oleh produk leveraged sambil tidak perlu risau untuk menguruskan kedudukan yang dikuasai. Ini bermakna anda tidak perlu menguruskan cagaran , menjaga syarat margin, dan tentu saja, tidak ada risiko pembubaran.

Reka bentuk awal token leveraged diperkenalkan oleh pertukaran derivatif FTX. Token ini telah menjadi topik yang sangat diperdebatkan, terutamanya kerana tidak menunjukkan prestasi seperti yang anda jangkakan dalam jangka masa panjang. Token Binance Leveraged (BLVT) mencadangkan reka bentuk alternatif.

Apakah Token Binance Leveraged (BLVT)?

Binance Leveraged Tokens (BLVT) adalah aset yang boleh diperdagangkan di pasaran spot Binance . Setiap BLVT mewakili sekumpulan kedudukan terbuka di pasaran niaga hadapan abadi . Oleh itu, BLVT pada dasarnya adalah versi tokenized kedudukan niaga hadapan leveraged.

BLVT pertama yang tersedia adalah BTCUP dan BTCDOWN . BTCUP bertujuan untuk menjana keuntungan leveraged apabila harga Bitcoin naik , sementara BTCDOWN bertujuan untuk menjana keuntungan leverage antara ketika harga Bitcoin turun . Keuntungan leveraj ini antara 1.25x dan 4x. Bincangkan dengan baik mengapa ini berlaku dan bagaimana mereka menargetkan pengaruh ini di bab seterusnya.

Pada masa ini, Token Binance Leveraged hanya disenaraikan dan boleh diperdagangkan secara langsung di Binance , dan anda tidak dapat menariknya ke dompet anda sendiri. Harap maklum bahawa Token Binance Leveraged tidak dikeluarkan dalam talian.

Bagaimanakah Token Binance Leveraged berfungsi?

Salah satu perbezaan utama antara BLVT dan jenis token leveraged yang lain ialah BLVT tidak cuba mengekalkan leverage berterusan. Sebaliknya, mereka bertujuan untuk mendapatkan sasaran leverage yang berubah - ubah . Dalam kes BTCUP dan BTCDOWN, ini adalah antara 1,25x dan 4x, yang bertindak sebagai sasaran leverage yang berterusan untuk token. Ideanya adalah untuk memaksimumkan potensi keuntungan ketika harga naik dan meminimumkan risiko pembubaran ketika harga turun.

Sasaran leverage ini tidak berterusan, dan tidak dapat dilihat secara terbuka. Kenapa begitu? Matlamat utama adalah untuk mengelakkan berlari ke depan Sekiranya token ini mengimbangi pada selang waktu yang telah ditentukan, mungkin ada cara bagi peniaga lain untuk memanfaatkan peristiwa yang diketahui ini. Oleh kerana leverage sasaran tidak tetap, token tidak perlu mengimbangi semula kecuali keadaan pasaran yang diperlukan. Oleh itu, menyembunyikan leverage sasaran mengurangkan strategi ini kerana peniaga tidak dapat menjangkakan peristiwa pengimbangan semula.

Token leveraged diperdagangkan di pasaran spot Binance . Di samping itu, mereka juga dapat ditebus dengan nilai yang mereka wakili. Dalam kes ini, anda perlu membayar yuran penebusan. Namun, dalam kebanyakan kes, anda lebih baik keluar dari kedudukan anda di pasaran spot daripada melalui proses penebusan. Keluar melalui penebusan biasanya akan lebih mahal daripada keluar di pasaran spot melainkan berlaku seperti kejadian angsa hitam . Inilah sebabnya mengapa selalu disarankan untuk keluar dari kedudukan BLVT anda di pasaran spot.

Anda akan melihat istilah di halaman token leveraged yang disebut Nilai Aset Bersih (NAB). Ini merujuk kepada nilai token leveraged anda dalam USDT. Apabila anda menebus token anda, USDT yang anda dapat akan ditentukan oleh NAB.

Mengapa menggunakan Token Binance Leveraged?

Salah satu sumber kekeliruan utama mengenai token leverage adalah berkat konsep yang disebut drag volatility . Secara sederhana, daya tarikan turun naik adalah kesan buruk yang turun naik terhadap pelaburan anda dari masa ke masa. Semakin besar volatiliti dan semakin besar cakrawala waktu, semakin ketara kesan drag volatility pada prestasi token leverage.

Token leveraged biasanya berfungsi seperti yang anda jangkakan apabila terdapat trend yang kuat, dan momentum pasaran tinggi. Namun, hal yang sama tidak berlaku di pasar samping. Binance mencipta leverage berubah sebagai penyelesaian untuk masalah ini. BLVT hanya mengimbangi semasa turun naik yang sangat tinggi dan tidak terpaksa mengimbangi secara berkala sebaliknya. Walaupun ini tidak dapat mengurangkan masalah sepenuhnya, ini akan mengurangkan kesan jangka panjang turun naik terhadap prestasi BLVT.

Berapakah yuran penggunaan Token Binance Leveraged (BLVT)?

Semasa anda berniaga BLVT, anda perlu ingat yuran yang akan anda bayar.

Pertama, anda perlu membayar yuran perdagangan . Oleh kerana BLVT diperdagangkan di pasaran spot seperti syiling lain seperti BTC, ETH, atau BNB, yuran perdagangan yang sama dikenakan. Anda boleh menyemak tahap yuran semasa anda di sini .

Anda juga perlu membayar yuran pengurusan . Perlu diingat, token ini mewakili kedudukan terbuka di pasaran niaga hadapan. Anda pada dasarnya membeli versi token dari kedudukan ini semasa anda membeli token leveraged. Oleh itu, untuk memastikan kedudukan ini tetap terbuka, anda perlu membayar yuran pengurusan sebanyak 0.01% setiap hari. Ini bermaksud kadar tahunan sebanyak 3.5%.

Di samping itu, ada dua cara untuk keluar dari kedudukan anda jika anda memegang BLVT. Salah satu cara adalah menjual token di pasaran spot. Cukup mudah. Namun, anda juga mempunyai pilihan untuk menebus mereka dengan nilai yang mereka wakili. Apabila anda menebus BLVT melalui proses ini, anda akan mendapat nilai token anda yang dibayar dalam USDT. Dalam kes ini, anda perlu membayar yuran penebusan sebanyak 0.1% dari nilai token anda.

Namun, perlu diingat bahawa dalam keadaan pasaran biasa, anda lebih baik keluar dari kedudukan anda di pasaran spot. Mekanisme penebusan ini ada untuk menyediakan cara tambahan untuk keluar dari kedudukan anda dalam keadaan pasaran yang luar biasa.

Perkara lain yang perlu dipertimbangkan adalah pembiayaan. Seperti yang anda ketahui sekarang, BLVT mewakili kedudukan niaga hadapan terbuka . Ini bermaksud bahawa bayaran pembiayaan dikenakan untuk jawatan tersebut. Walau bagaimanapun, anda tidak perlu bimbang tentang mereka, seperti yang dibayar antara pemegang token leveraged, tetapi antara peniaga di pasaran niaga hadapan. Namun, ia masih perlu diingat, kerana yuran pendanaan yang dibayar ke akaun niaga hadapan ditunjukkan dalam nilai BLVT.

Cara membeli dan menebus Token Binance Leveraged

BLVT disenaraikan di pasaran spot Binance seperti syiling dan token lain. Walau bagaimanapun, anda akan menjumpainya di tempat yang berbeza: di bawah tab ETF di antara muka perdagangan Lanjutan . Ini untuk mengelakkan kekeliruan dan membantu anda membezakan token ini dari jenis aset yang boleh diperdagangkan yang lain.

Panduan Pemula untuk Token Leveraged Binance (BLVT)

Anda juga boleh mendapatkan halaman Token Leveraged di bar atas halaman utama Binance. Langkah-langkah berikut menerangkan cara membeli Token Binance Leveraged (BLVT).

  1. Log masuk ke Binance .
  2. Arahkan Derivatif di bar atas dan pilih Token Leveraged .
  3. Pilih pasangan perdagangan BLVT yang anda ingin berdagang.
  4. Ini akan membawa anda ke halaman arahan BLVT.
  5. Klik Beli, dan itu akan membawa anda ke antara muka perdagangan Lanjutan.
  6. Sebelum memulakan, baca Penafian Risiko . Sekiranya anda berumur lebih dari 18 tahun dan bersetuju dengan pernyataan tersebut, tandai kotak dan klik Sahkan untuk meneruskan.
  7. Pada ketika ini, anda seharusnya dapat memperdagangkan BLVT sama seperti cara anda menjual syiling dan token lain.

Menutup fikiran

BLVT memberi anda pendedahan leveraj terhadap harga cryptocurrency tanpa perlu mengurus kedudukan leveraged.

Berkat leverage target yang berubah-ubah, BLVT harus berfungsi dengan lebih konsisten dalam jangka masa panjang. Walaupun memegang BLVT tidak setara dengan memegang posisi leveraged, BLVT dapat digunakan untuk memperluas toolkit perdagangan anda dan mengoptimumkan strategi perdagangan anda.

Thank you for rating.
JAWAB KOMEN Batalkan Balasan
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!

Tinggalkan komen

Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!