Panduan Pilihan Binance untuk iOS dan Android

Panduan Pilihan Binance untuk iOS dan Android

Pengenalan

Binance ingin membawa anda pelbagai produk yang boleh anda gunakan untuk mengambil bahagian dalam revolusi crypto. Anda boleh memilih untuk berdagang di bursa spot , margin , atau Binance DEX . Sekiranya anda mencari cara yang lebih pasif untuk meningkatkan pegangan anda, anda juga boleh meminjamkan aset anda menggunakan Binance Savings , mempertaruhkan crypto anda , dan banyak lagi.

Sejauh derivatif, anda boleh berdagang di Binance Futures . Tetapi, sekarang anda juga boleh membuat pilihan perdagangan! Artikel ini akan membimbing anda bagaimana anda boleh berdagang pilihan dalam aplikasi mudah alih kami, yang tersedia untuk kedua-dua peranti iOS dan Android.

Baiklah bincangkan secara ringkas apakah kontrak pilihan dan bagaimana ia berfungsi. Tetapi jika anda ingin menyelami lebih mendalam terlebih dahulu, lihat Apa itu Kontrak Pilihan? .

Apakah kontrak opsyen?

Kontrak pilihan adalah sejenis produk derivatif yang memberi anda hak, tetapi bukan kewajiban, untuk membeli atau menjual aset pada harga tertentu.

Apabila anda membeli kontrak opsyen, anda membuat spekulasi mengenai harga yang akan menuju ke arah. Terdapat dua jenis kontrak pilihan: pilihan panggilan dan pilihan put . Sekiranya terdapat pilihan panggilan, anda menjangkakan harganya akan naik. Walaupun dalam pilihan put, anda menjangkakan harganya akan turun.

Dengan kata lain, pilihan panggilan memberi anda hak, tetapi bukan kewajiban, untuk membeli aset yang mendasari pada harga tertentu. Pilihan meletakkan memberi anda hak, tetapi bukan kewajiban, untuk menjual aset pendasar pada harga tertentu.

Apakah Pilihan Amerika?

Binance membolehkan anda memperdagangkan apa yang dipanggil Pilihan Amerika. Ini bermaksud bahawa anda boleh menggunakan pilihan anda pada bila-bila masa sebelum tarikh luput.

Satu lagi jenis kontrak pilihan yang popular dipanggil Pilihan Eropah. Perkara ini hanya dapat dilaksanakan pada hari tamat tempoh yang sama, atau dalam jangka waktu pendek dari tarikh luput.

Untuk apa kontrak pilihan digunakan?

Pilihan boleh digunakan untuk spekulasi tetapi lebih biasanya ia digunakan untuk lindung nilai, strategi pengurusan risiko . Apabila peniaga atau pelabur melakukan lindung nilai, mereka berusaha melindungi pelaburan mereka dari peristiwa yang boleh memberi kesan negatif terhadapnya.

Di pasaran cryptocurrency , pilihan boleh berguna bagi pelombong untuk melindung nilai pegangan cryptocurrency mereka. Bagaimana ia berfungsi? Contohnya, mereka boleh membeli pilihan put. Dengan cara ini, jika nilai pegangan mereka turun, mereka masih akan mendapat keuntungan dari pilihan yang ada dan mengurangkan sebahagian kerugian mereka.

Sekarang anda mempunyai pemahaman ringkas mengenai kontrak pilihan apa. Walau bagaimanapun, ia boleh menjadi sangat rumit untuk digunakan. Pastikan anda memahami implikasi tindakan anda sebelum anda mula memperdagangkannya. Ia bernilai bermula dengan jumlah yang lebih kecil untuk menguji perairan.

Perkara yang perlu diketahui sebelum berdagang di Binance Options

Perkara penting yang perlu diperhatikan sebelum anda memulakan ialah aktiviti perdagangan pilihan anda terikat dengan akaun Binance Futures anda . Ini bermaksud bahawa apa yang anda lakukan dengan kontrak opsyen boleh mempengaruhi kedudukan niaga hadapan terbuka anda. Berhati-hatilah ketika membuat pilihan perdagangan untuk mengelakkan akibat yang tidak diingini terhadap kedudukan hadapan anda.

Harap maklum bahawa tidak ada buku pesanan mengenai Pilihan Binance. Sekiranya anda membeli opsyen, ia akan tetap berlaku sehingga anda menggunakannya pada bila-bila masa sebelum tarikh luput, atau apabila opsyen tersebut tamat.

Mari kita teliti beberapa konsep paling asas yang perlu anda fahami sebelum berniaga:

  • Premium Inilah yang anda akan bayar untuk membeli kontrak opsyen. Ia dipotong dari Baki Dompet Niaga Hadapan Binance anda.
  • Tarikh Luput Tempoh masa sehingga pilihan tamat. Anda boleh memilih antara pilihan 10 minit, 30 minit, 1 jam, 8 jam, dan 1 hari. Oleh itu, jika anda membeli pilihan 30 minit, anda akan mempunyai masa 30 minit untuk melaksanakannya. Sekiranya tamat tempoh, anda hanya akan kehilangan Premium yang anda bayar.
  • Harga Teguran Harga di mana anda membeli opsyen.
  • Harga Tutup Harga di mana anda menggunakan opsyen. Ini juga dikenali sebagai Harga Penyelesaian.

Cara memperdagangkan kontrak pilihan pada aplikasi mudah alih Binance

1. Muat turun aplikasi Binance

Sekiranya anda belum melakukannya, muat turun aplikasi mudah alih Binance dari halaman ini . Perdagangan pilihan tersedia untuk iOS dan Android.

Log masuk ke akaun Binance anda dalam aplikasi. Sekiranya anda tidak mempunyai akaun, daftar dan buat satu dalam beberapa minit.

2. Aktifkan akaun Niaga Hadapan anda

Akaun Pilihan Binance anda terikat dengan akaun Binance Futures anda. Oleh itu, jika anda tidak mempunyai akaun Niaga Hadapan, aktifkannya , dan anda sudah bersedia untuk berdagang pilihan!

3. Mulakan kontrak opsyen perdagangan

Navigasi ke tab Perdagangan, dan klik pada Pilihan di bahagian atas.

Panduan Pilihan Binance untuk iOS dan Android

Pastikan anda mempunyai dana di Futures Wallet anda. Sekiranya anda tidak, klik pada ikon anak panah di kanan atas untuk memindahkan dana dari Exchange Wallet ke Futures Wallet anda.

Anda boleh memilih antara pilihan dengan tamat tempoh 10 minit, 30 minit, 1 jam, 8 jam, dan 1 hari. Pilih mana yang anda mahu beli. Dalam contoh ini, akan membeli pilihan panggilan 1 jam, jadi kami menjangkakan harganya akan naik dalam satu jam berikutnya.

Seterusnya, tentukan ukuran kontrak dalam bidang Kuantiti.

Panduan Pilihan Binance untuk iOS dan Android

Perhatikan bahawa anda menentukannya dalam aset asas kontrak yang, dalam kes ini, adalah BTC. Walau bagaimanapun, anda akan membayar Premium dalam USDT.

Apabila anda sudah bersedia, klik Beli Panggilan.

Panduan Pilihan Binance untuk iOS dan Android

Seterusnya, anda akan melihat tetingkap pengesahan. Sekiranya semuanya kelihatan baik, klik Sahkan.

Jadi, apa yang berlaku di sini? Adakah membeli pilihan panggilan 1 jam untuk BTCUSDT dengan kuantiti 0.1 BTC pada harga 7069.75. Premium 2.18 USDT akan ditolak dari dompet Niaga Hadapan kami. Jika harga Bitcoin naik ke 7091,58, baik pulang modal .

4. Memantau dan menutup kedudukan

Anda boleh memantau kedudukan terbuka anda di bawah tab Posisi. Di antara perkara yang telah kita bincangkan sebelumnya, anda boleh memeriksa berapa banyak masa yang anda ada sehingga pilihan tamat, dan anggaran terkini PnL (untung dan rugi) yang belum direalisasikan.

Panduan Pilihan Binance untuk iOS dan Android

Sekiranya anda ingin menutup kedudukan (gunakan opsyen), klik Settle di sebelah kanan tab Positions.

Panduan Pilihan Binance untuk iOS dan Android

Pilihan akan digunakan setelah anda mengklik Confirm.

Anda boleh memeriksa perdagangan pilihan sebelumnya di bawah tab Sejarah.

Panduan Pilihan Binance untuk iOS dan Android

Menutup fikiran

Kontrak pilihan adalah derivatif yang memberi pilihan kepada peniaga untuk membeli atau menjual aset pada masa akan datang, tanpa mengira harga pasaran. Tetapi tidak seperti kontrak Niaga Hadapan , peniaga mempunyai pilihan untuk tidak melaksanakan kontrak tersebut.

Walaupun mereka dapat digunakan untuk perdagangan spekulatif, kontrak Opsi Binance sangat berguna dalam strategi pengurusan risiko, seperti lindung nilai. Namun, kontrak opsyen mungkin membingungkan bagi peniaga yang tidak berpengalaman, jadi penting untuk memahami mekanisme mereka sebelum mengambil risiko kewangan .

Thank you for rating.
JAWAB KOMEN Batalkan Balasan
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!
Tinggalkan komen
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!