Panduan untuk Kontrak Niaga Hadapan Suku Tahunan Binance Perdagangan

Panduan untuk Kontrak Niaga Hadapan Suku Tahunan Binance Perdagangan

Pengenalan

Berdagang kontrak niaga hadapan adalah cara mudah untuk membuat spekulasi mengenai harga aset kewangan. Dalam perdagangan cryptocurrency, Binance Futures adalah salah satu pertukaran niaga hadapan terbesar di luar sana. Binance menawarkan enjin perdagangan yang kuat yang membolehkan pedagang dan lindung nilai membuat spekulasi mengenai banyak cryptocurrency yang berbeza. Ia juga menawarkan perdagangan leverage tinggi dan pelbagai pilihan cagaran .

Sebilangan besar produk niaga hadapan yang disenaraikan di Binance Futures adalah kontrak niaga hadapan yang kekal , yang bermaksud kontrak tersebut tidak mempunyai tarikh luput. Walau bagaimanapun, terdapat banyak cara untuk membuat spekulasi mengenai harga instrumen kewangan menggunakan kontrak niaga hadapan, dan salah satunya adalah niaga hadapan suku tahunan.

Dalam artikel ini, perhatikan bagaimana niaga hadapan suku tahunan berfungsi dan apa yang perlu anda ketahui jika anda ingin memperdagangkannya di Binance .

Apakah kontrak niaga hadapan suku tahunan?

Kontrak niaga hadapan adalah perjanjian untuk membeli atau menjual aset pada harga yang telah ditentukan pada tarikh yang akan datang. Tarikh ini disebut luput ini adalah ketika kontrak selesai dan aset dihantar.

Niaga hadapan suku tahunan Binance diselesaikan secara tunai. Apakah maksud ini? Penyelesaian tunai bermaksud aset pendasar dihantar dalam bentuk mata wang. Dalam kes niaga hadapan suku tahunan Binance , aset ini adalah BTC .

Kontrak niaga hadapan suku tahunan pada Binance tamat pada hari Jumaat terakhir setiap suku tahun. Sebagai contoh, kontrak BTCUSD 0925 akan berakhir pada hari Jumaat terakhir tahun 2020 Q3 25 September 2020. Ini juga boleh disebut tarikh penghantaran kerana ini adalah ketika aset pendasar (BTC) dihantar.

Di pasaran kewangan tradisional seperti pasaran saham, produk derivatif menarik jumlah dagangan yang jauh lebih tinggi daripada pasaran spot. Kami juga melihatnya di pasaran cryptocurrency . Terdapat jumlah yang lebih tinggi dan kecairan yang lebih dalam di pasaran hadapan jika dibandingkan dengan pasaran spot. Oleh itu, jika peniaga berpendapat aset tertentu akan berprestasi baik, niaga hadapan perdagangan boleh menjadi cara yang baik untuk membuat spekulasi mengenai pergerakan harga di masa depan.

Bagaimana kontrak niaga hadapan suku tahunan berfungsi?

Margin yang digunakan untuk niaga hadapan suku tahunan Binance adalah BTC, kontrak diselesaikan dalam BTC, dan yuran perdagangan juga dibayar dalam BTC.

Sama seperti produk Binance yang lain, kontrak niaga hadapan suku tahunan mengikuti sistem yuran pelbagai peringkat. Namun, ada faedah tambahan. Beberapa peringkat juga menawarkan bayaran negatif (atau rebat yuran) untuk pembuat . Ini bermaksud bahawa peniaga yang memberikan kecairan ke pasaran pada dasarnya dibayar untuknya.

Sekiranya anda mempunyai kedudukan terbuka semasa tamat tempoh, anda perlu membayar yuran penghantaran sebanyak 0,015%. Harap maklum bahawa anda tidak akan dapat membuka kedudukan niaga hadapan suku tahunan 10 minit sebelum tamat.

Saiz kutu pada produk niaga hadapan suku tahunan ialah $ 0.10. Ini bermaksud bahawa perubahan harga dalam kontrak berlaku dengan kenaikan $ 0.10. Sebaliknya, ukuran centang produk niaga hadapan Binance kekal ialah $ 0.01.

Begitu juga dengan produk niaga hadapan abadi di Binance , leverage maksimum yang tersedia ialah 125x. Walau bagaimanapun, anda semestinya peka dengan pembubaran . Perhatikan syarat margin penyelenggaraan dan pastikan anda menjalankan pengurusan risiko yang betul .

Niaga hadapan suku tahunan berbanding niaga hadapan kekal apa bezanya?

Oleh itu, kita sudah tahu perbezaan utama niaga hadapan suku tahunan berakhir, niaga hadapan kekal tidak. Tetapi apa lagi yang berbeza dengan mereka?

Sebilangan kontrak niaga hadapan akan secara automatik digulung ke kontrak berikutnya setelah tamat tempoh. Ini bermaksud bahawa apabila kontrak semasa tamat, kedudukan terbuka pada dasarnya dipindahkan ke kontrak berikutnya. Sebenarnya, ini adalah asasnya bagaimana kontrak niaga hadapan kekal berfungsi, bukan pada setiap suku tahun. Walau bagaimanapun, ini tidak berlaku dengan niaga hadapan suku tahunan Binance. Setelah tarikh luput tiba, kontrak suku tahunan berakhir dengan harga purata jam terakhir dan diselesaikan dalam BTC.

Berbanding dengan niaga hadapan yang kekal, indeks harga untuk niaga hadapan suku tahunan didasarkan pada pasaran BTC / USD, dan bukan pasaran BTC / USDT. Ini membolehkan peniaga melindung nilai daripada risiko pemutusan USDT dari USD.

Harga indeks terdiri dari rata - rata bergerak dari harga pasar BTC / USD di bursa berikut : Bitstamp, Coinbase Pro, Kraken, Bittrex, dan Binance . Pasaran-pasaran ini sama rata dalam indeks. Indeks ini digunakan untuk mengira Harga Markah, yang digunakan untuk pembubaran. Tidak pasti apa itu Mark Mark? Lihat bab kami mengenainya dalam panduan niaga hadapan kami .

Perbezaan utama lain adalah yuran yang harus anda bayar. Sekiranya anda berniaga berjangka, anda mesti membayar yuran pendanaan setiap 8 jam. Pembayaran pembiayaan ini dibayar antara pelaku pasar untuk menjaga harga pasar niaga hadapan tetap dekat dengan harga spot. Anda boleh menganggapnya sebagai sesuatu yang serupa dengan kadar faedah, tetapi dibayar antara peniaga.

Apabila pendanaan positif, kedudukan panjang membayar posisi pendek, apabila pendanaan negatif, seluar pendek membayar panjang. Walau bagaimanapun, niaga hadapan suku tahunan tidak mempunyai yuran pendanaan yang berkaitan dengannya. Ini menjadikan mereka sesuai untuk pemegangan jangka panjang kerana yuran pendanaan tidak akan secara beransur-ansur mengurangkan kedudukan dalam ketulan kecil seiring dengan berjalannya waktu. Pada masa yang sama, niaga hadapan yang berkekalan mungkin lebih sesuai untuk anda sekiranya anda mencari perdagangan jangka pendek. Itu semua bergantung pada profil risiko dan gaya perdagangan anda.

Manfaat perdagangan kontrak niaga hadapan suku tahunan Binance

Satu kelebihan kontrak niaga hadapan suku tahunan Binance ialah anda boleh menggunakan BTC sebagai margin dan bahawa ia diselesaikan di BTC. Ini bermaksud bahawa anda juga harus membuat margin awal dalam BTC.

Mengapa ini memberi faedah? Menggunakan BTC membolehkan peniaga besar ( ikan paus ) atau peniaga runcit melindung nilai pegangan BTC mereka. Bagaimana mereka akan melakukannya? Contohnya, mereka boleh membuka posisi pendek. Sekiranya harga BTC turun, mereka dapat mengatasi kerugian USD mereka dengan keuntungan BTC mereka. Dengan kata lain, nilai USD BTC mungkin turun, tetapi mereka akan memperoleh lebih banyak BTC dengan memanfaatkan kedudukan pendek.

Sebagai tambahan, kontrak ini adalah kaedah terbaik untuk meningkatkan pegangan BTC anda. Oleh kerana mereka menetap di BTC, keuntungan dapat meningkatkan timbunan BTC jangka panjang anda.

Niaga hadapan suku tahunan Binance juga dapat membuka peluang arbitraj yang baik untuk peniaga yang lebih besar. Mari belajar bagaimana ia berfungsi.

Terdapat dua konsep yang perlu kita fahami di sini: contango dan mundur . Contango adalah ketika kontrak niaga hadapan diperdagangkan lebih tinggi daripada harga spot aset pendasar. Backwardation adalah ketika kontrak niaga hadapan diperdagangkan lebih rendah daripada pasaran spot.

Dalam kedua kes ini, peniaga besar (seperti ikan paus atau dana lindung nilai) dapat memperoleh keuntungan dari perbezaan antara harga spot dan harga niaga hadapan, seberapa kecil perbezaannya. Mereka melakukannya dengan membeli kontrak niaga hadapan dan menjual pegangan spot pada masa yang sama, atau sebaliknya. Walau bagaimanapun, ini biasanya memerlukan strategi lindung nilai dan pengurusan risiko yang kompleks dan tidak disyorkan untuk peniaga pemula.

Menutup fikiran

Niaga hadapan suku tahunan Binance membolehkan peniaga membuat spekulasi mengenai harga aset kewangan menggunakan bitcoin mereka . Kontrak niaga hadapan suku tahunan diselesaikan dalam BTC dan mungkin sesuai untuk swing swing, kerana tidak ada biaya pendanaan yang berkaitan dengannya.

Thank you for rating.
JAWAB KOMEN Batalkan Balasan
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!
Tinggalkan komen
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!