perdagangan cryptocurrency

Cara Menggunakan Awan Ichimoku dalam Perdagangan Binance
Strategi

Cara Menggunakan Awan Ichimoku dalam Perdagangan Binance

Awan Ichimoku adalah kaedah untuk analisis teknikal yang menggabungkan pelbagai petunjuk dalam satu carta. Ini digunakan pada carta candlestick sebagai alat perdagangan yang memberikan pandangan mengenai potensi zon sokongan dan rintangan. Alat ini juga digunakan sebagai alat peramalan, dan banyak pedagang menggunakannya ketika berusaha menentukan arah aliran masa depan dan momentum pasaran. Awan Ichimoku dikonseptualisasikan pada akhir 1930-an oleh seorang wartawan Jepun bernama Goichi Hosada. Namun, strategi perdagangannya yang inovatif hanya diterbitkan pada tahun 1969, setelah puluhan tahun melakukan kajian dan peningkatan teknikal. Hosada menyebutnya Ichimoku Kinko Hyo, yang diterjemahkan dari bahasa Jepun sebagai "carta keseimbangan sekilas."
Menguasai Strategi Perdagangan Fibonacci Retracement Binance
Strategi

Menguasai Strategi Perdagangan Fibonacci Retracement Binance

Terdapat pelbagai alat dan petunjuk analisis teknikal (TA) yang mungkin digunakan oleh peniaga untuk mencuba dan meramalkan tindakan harga di masa hadapan. Ini mungkin merangkumi kerangka analisis pasaran yang lengkap, seperti Kaedah Wyckoff, Teori Elliott Wave, atau Teori Dow. Mereka juga boleh menjadi petunjuk, seperti Purata Pergerakan, Indeks Kekuatan Relatif (RSI), Roch Stochastic, Bollinger Bands, Ichimoku Clouds, Parabolic SAR, atau MACD. Alat Fibonacci retracement adalah petunjuk popular yang digunakan oleh ribuan pedagang di pasaran saham, forex, dan cryptocurrency. Menariknya, ia berdasarkan urutan Fibonacci yang ditemui lebih dari 700 tahun yang lalu. Artikel ini akan membahas apa itu alat retracement Fibonacci dan bagaimana anda boleh menggunakannya untuk mencari tahap penting pada carta.
Bagaimana Menguji Strategi Perdagangan di Binance
Strategi

Bagaimana Menguji Strategi Perdagangan di Binance

Adakah anda fikir anda mempunyai idea hebat tentang pasaran tetapi tidak tahu bagaimana menguji mereka tanpa mempertaruhkan dana anda? Belajar bagaimana menguji idea perdagangan adalah roti dan mentega peniaga sistematik yang baik. Premis pengujian semula yang mendasari adalah bahawa apa yang dilakukan pada masa lalu mungkin berfungsi pada masa akan datang. Tetapi bagaimana anda melakukannya sendiri? Dan bagaimana anda harus menilai hasilnya? Mari melalui proses pengujian semula yang mudah.
Berapa Banyak Kaedah untuk Berdagang Crypto di Binance? Apa perbezaannya
Blog

Berapa Banyak Kaedah untuk Berdagang Crypto di Binance? Apa perbezaannya

Membeli bitcoin pertama anda mungkin kelihatan seperti tugas yang sukar, tetapi anda tidak perlu risau; mudah, selamat dan pantas. Tetapi sebelum anda melakukan pembelian pertama, anda perlu memilih platform. Sebaiknya, mudah digunakan dan dilengkapi dengan pelbagai pilihan pembayaran, aset, dan produk kewangan. Ia mesti mempunyai reputasi yang baik, rekod prestasi keselamatan yang kukuh, dan beberapa yang lain di sana sini. Kami sebelum ini menulis mengenai cara memilih pertukaran yang boleh anda percayai, dan itu mesti dibaca jika anda ingin mengelakkan melakukan kesilapan semasa memilih pertukaran crypto pertama (atau seterusnya) anda. Terdapat pelbagai cara untuk membeli atau memperdagangkan bitcoin dan cryptos lain, masing-masing mempunyai kelebihan dan kekurangannya. Beberapa yang paling popular adalah pertukaran terpusat tradisional (CEX), platform P2P, ATM bitcoin, dan pertukaran terdesentralisasi (DEX). Dalam artikel ini, kita akan memberi tumpuan kepada dua yang pertama.
Cara melakukan Analisis Fundamental Crypto on Binance
Blog

Cara melakukan Analisis Fundamental Crypto on Binance

Analisis asas kripto melibatkan menyelami maklumat yang tersedia mengenai aset kewangan. Sebagai contoh, anda mungkin melihat kes penggunaannya, jumlah orang yang menggunakannya, atau pasukan di belakang projek tersebut. Matlamat anda adalah untuk membuat kesimpulan sama ada aset tersebut dinilai terlalu tinggi atau tidak dinilai. Pada tahap itu, anda boleh menggunakan pandangan anda untuk memberitahu kedudukan perdagangan anda.