Petua Pakar Crypto Pengasas Dana

Petua Pakar Crypto Pengasas Dana
Kami meminta penggiat crypto, pedagang veteran, pengasas dana VC, dan banyak lagi untuk berkongsi petua teratas mereka, ikuti Twitter penting, dan kisah di sebalik perdagangan terbaik mereka yang pernah ada. Dalam artikel ini, kami bercakap dengan pengasas Scalar Capital - dan bekas pengurus produk syarikat - Linda Xie.

Apabila anda meminta senarai pakar kripto untuk orang-orang paling pintar dan bermata jernih di ruang itu, pengasas dana teroka Linda Xie adalah nama yang muncul lebih dari sekadar orang lain. Xie (disebut "shay") berminat dengan Bitcoin di kuliah, tetapi tidak sampai Overstock.com mula menerimanya sebagai pembayaran pada tahun 2014, dia merasa cukup optimis mengenai masa depan wang digital untuk meninggalkan pekerjaan kewangan. Dia mengambil peranan sebagai salah satu daripada tiga puluh pekerja pertama Syarikat dan akhirnya menjadi pengurus produk yang fokus pada peraturan dan pematuhan. Sejak 2017, dia menerajui firma pengurusan pelaburan crypto, Scalar Capital, yang memfokuskan diri pada permulaan cryptoasset. "Kami berorientasi jangka panjang," katanya. "Oleh itu, kami ingin terlibat dan membantu pengasas dan mengambil bahagian dalam komuniti."

Fahami pilihan anda

Sukar bagi pemula untuk mengetahui di mana hendak memulakan dengan crypto. Sebagai tambahan kepada titik permulaan Bitcoin yang jelas, Xie menyarankan untuk melihat peluang yang ditawarkan Ethereum. "Kami melihat sejumlah besar modal di sana," katanya. "Jadi saya rasa patut melihat Ethereum dan ekosistemnya dengan serius."


Gali Ethereum

Menurut Xie, satu alasan besar untuk bersikap optimis terhadap Ethereum adalah kerana ia adalah teknologi utama yang menyokong dunia DeFi yang berkembang pesat (kewangan terdesentralisasi): “Apa yang menarik? Untuk apa orang sanggup membayar yuran? Apakah jumlah kenderaan? Adakah aktiviti pemaju? "


Jangan terlalu banyak masa

Apabila harga meningkat dengan pantas, wajar jika anda terlepas sekiranya anda tidak membeli lebih awal. Xie mengatakan untuk tidak terlalu banyak masa, terutama jika anda membeli dengan mempertimbangkan jangka panjang. "Sekiranya anda melihat aset dan mengatakan, Ini awal dan inilah sebenarnya saya sangat percaya ia boleh menuju," tidak penting untuk menentukan harga dengan tepat, "katanya." Ia masuk akal untuk dolar- kos purata untuk pembelian dengan jumlah yang anda rasa rugi. Kerana jika anda melihat perspektif jangka panjang, banyak perkara ini masih ada pada awal masa. "


Mula kecil

Peraturan pertama Xie bagi sesiapa sahaja yang baru menggunakan crypto adalah hanya melaburkan apa yang anda mampu kehilangan. Terutama ketika datang ke DeFi - yang sukar difahami tanpa mencuba dan paling baik diserahkan kepada peniaga yang lebih berpengalaman. Walaupun begitu, dia menyarankan untuk melambatkannya dengan perlahan dan bermula dengan protokol terbesar yang paling mapan: “Mungkin hanya bermain dengan sejumlah kecil modal pada [protokol pinjaman dan peminjaman yang terdesentralisasi] Kompaun, meminjamkan sebahagian daripada kripto anda dan memperoleh hasil. Atau tukar sejumlah kecil pada pertukaran yang terdesentralisasi. Tetapi saya benar-benar ingin menekankan bahawa saya tahu orang yang telah terbakar di DeFi - ini sangat berisiko. "

Perdagangan kegemaran Linda Xies

Xie "benar-benar mendalam" ke Bitcoin ketika Ethereum muncul pada tahun 2015. Dia ingat banyak keraguan pada masa itu, tetapi dia yakin bahawa ia mempunyai potensi besar - jadi dia bertaruh padanya yang berfungsi dengan baik . "Ketika saya melabur, saya mencari perkara yang sangat berbeza daripada yang sudah ada," katanya. "Saya tidak berminat dengan penyalin ringkas. Ethereum adalah perkara pertama yang berlaku selepas Bitcoin yang saya rasa benar-benar mendorong perkara ke hadapan. "


Pergi ke sumber

Oleh kerana dunia crypto sangat baru, anda biasanya dapat mengumpulkan banyak maklumat bahawa pasukan di belakang (atau komuniti di sekitar) banyak projek telah menulis sendiri di Medium atau Twitter. "Dan anda harus menyertai kumpulan Discord atau Telegram atau apa sahaja yang mereka gunakan untuk menguruskan komuniti," tambah Xie. "Sangat bagus untuk benar-benar memasuki rumpai dan memahami projek dan masyarakat."


Cari trend

Beberapa sumber maklumat kegemaran Xie, terutamanya mengenai projek DeFi, adalah EthHub, Defiant, Coin Metrics, dan DeFi Pulse. Dia juga membaca buletin yang disebut Our Network oleh Spencer Noon, pelabur lain di ruang itu. "Apabila saya melihat banyak orang yang saya hormati bercakap tentang sesuatu, itu pasti patut dilihat," katanya. "Ini tidak semestinya bermaksud pelaburan yang baik, tetapi ini merupakan petunjuk kuat bahawa saya sekurang-kurangnya perlu memahami apa itu."


Beri crypto kepada rakan dan keluarga

Xie telah memberikan crypto sebagai hadiah ulang tahun selama bertahun-tahun, tetapi dia baru-baru ini mula menghadiahkan Bitcoin dan Ethereum kepada anak-anak rakan dan meminta ibu bapa mereka memegangnya sehingga mereka cukup tua untuk menggunakannya. "Pada masa itu, pada pendapat saya, ia harus bernilai sejumlah besar," katanya. "Tetapi sebahagian daripada idea menarik tentang idea ini adalah melihat apa yang berlaku apabila orang menyimpan crypto dalam jangka masa yang lama."
Thank you for rating.
JAWAB KOMEN Batalkan Balasan
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!
Tinggalkan komen
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!