Cara Membaca
Petua Perdagangan

Cara Membaca "satu isyarat lilin" Carta Candlestick

Tertanya-tanya cryptocurrency apa yang hendak dibeli, dan bila? Semasa anda meneliti aset crypto, anda mungkin menemui jenis grafik harga khas yang disebut carta candlestick. Oleh itu, ada baiknya meluangkan sedikit masa untuk mengetahui cara kerjanya. Sama seperti grafik garis dan bar yang lebih dikenali, candlestick menunjukkan masa melintasi paksi mendatar, dan data harga pada paksi menegak. Tetapi tidak seperti grafik yang lebih sederhana, candlestick mempunyai lebih banyak maklumat. Sekali pandang, anda dapat melihat harga tertinggi dan terendah yang dilanda aset dalam jangka waktu tertentu - serta harga pembukaan dan penutupannya.
Bilakah Waktu Terbaik untuk Membeli Crypto
Petua Perdagangan

Bilakah Waktu Terbaik untuk Membeli Crypto

Cryptocurrencies seperti Bitcoin dapat mengalami turun naik harga setiap hari (atau bahkan setiap jam). Seperti mana-mana jenis pelaburan, turun naik boleh menyebabkan ketidakpastian, takut hilang, atau takut mengambil bahagian sama sekali. Apabila harga berubah-ubah, bagaimana anda tahu bila hendak membeli? Dalam dunia yang ideal, mudah: beli rendah, jual tinggi. Pada hakikatnya, ini lebih mudah diucapkan daripada dilakukan, bahkan untuk pakar. Alih-alih berusaha “menetap pasaran,” banyak pelabur menggunakan strategi yang disebut rata-rata harga dolar (atau “DCA”) untuk mengurangkan kesan turun naik pasaran dengan melaburkan jumlah yang lebih kecil ke dalam aset - seperti kripto, saham, atau emas - mengikut jadual biasa. DCA mungkin merupakan pilihan yang tepat apabila seseorang yakin pelaburan mereka akan meningkat (atau meningkat nilainya) dalam jangka panjang dan mengalami turun naik harga dalam perjalanan ke sana.
Petua Pakar Crypto Pengasas Dana
Petua Perdagangan

Petua Pakar Crypto Pengasas Dana

Kami meminta penggiat crypto, pedagang veteran, pengasas dana VC, dan banyak lagi untuk berkongsi petua teratas mereka, ikuti Twitter penting, dan kisah di sebalik perdagangan terbaik mereka yang pernah ada. Dalam artikel ini, kami bercakap dengan pengasas Scalar Capital - dan bekas pengurus produk syarikat - Linda Xie. Apabila anda meminta senarai pakar kripto untuk orang-orang paling pintar dan bermata jernih di ruang itu, pengasas dana teroka Linda Xie adalah nama yang muncul lebih dari sekadar orang lain. Xie (disebut "shay") berminat dengan Bitcoin di kuliah, tetapi tidak sampai Overstock.com mula menerimanya sebagai pembayaran pada tahun 2014, dia merasa cukup optimis mengenai masa depan wang digital untuk meninggalkan pekerjaan kewangan. Dia mengambil peranan sebagai salah satu daripada tiga puluh pekerja pertama Syarikat dan akhirnya menjadi pengurus produk yang fokus pada peraturan dan pematuhan. Sejak 2017, dia menerajui firma pengurusan pelaburan crypto, Scalar Capital, yang memfokuskan diri pada permulaan cryptoasset. "Kami berorientasi jangka panjang," katanya. "Oleh itu, kami ingin terlibat dan membantu pengasas dan mengambil bahagian dalam komuniti."
Petua Pro Pengurus yang kini Membiayai teknologi DeFi
Petua Perdagangan

Petua Pro Pengurus yang kini Membiayai teknologi DeFi

Kami meminta penggiat crypto, pedagang veteran, dan pengasas dana VC untuk berkongsi petua utama mereka, strategi penyelidikan penting dan banyak lagi. Dalam artikel ini, kami bercakap dengan rakan pengurusan ParaFi Capital, Ben Forman. Ben Forman adalah rakan pengurus ParaFi Capital yang berpusat di San Francisco, dana yang melabur dalam teknologi blockchain dan pasaran kewangan terdesentralisasi (atau DeFi). Dia mengasaskan ParaFi pada tahun 2018 setelah satu dekad bekerja dalam kewangan tradisional - dengan fokus pada pasaran ekuiti dan kredit swasta - di firma-firma utama seperti KKR dan TPG. "Di luar Bitcoin sebagai simpanan nilai yang tidak berdaulat, DeFi adalah kawasan utama ruang blockchain yang sesuai dengan pasaran produk, pengguna sebenar, dan daya tarikan yang nyata," katanya. "Perkhidmatan kewangan yang tidak berdaulat dan tidak terkira adalah tempat kami fokus."
Siapa yang mendapat Crypto ketika Bitcoin adalah $ 10
Petua Perdagangan

Siapa yang mendapat Crypto ketika Bitcoin adalah $ 10

Kami meminta penggiat crypto, pedagang veteran, pengasas dana VC, dan banyak lagi untuk berkongsi petua teratas mereka, ikuti Twitter penting, dan kisah di sebalik perdagangan terbaik mereka yang pernah ada. Dalam edisi ini, kami bercakap dengan peniaga lama, Tong Tong, yang penuh dengan nasihat praktikal untuk pelabur baru dan berpengalaman. Ray Tong sengaja menemui Bitcoin sebelum kebanyakan orang pernah mendengarnya, ketika mengerjakan projek kuliah pada tahun 2011. Dia mendapat bitcoin pertamanya ketika mereka hanya $ 10, yang memerlukan perjalanan ke Walgreens untuk menghantar pembayaran Western Union kepada orang asing di seberang planet ini. (Syukurlah, ini menjadi lebih mudah.) Apabila harga Bitcoin meningkat dengan cepat hingga $ 30, dia terpikat. Dia semakin mendalam dalam perdagangan selama bertahun-tahun selepas kuliah bekerja di Facebook, di mana dia adalah ahli aktif saluran crypto dalaman yang popular. Hari-hari ini dia membelah hidupnya antara pekerjaannya sehari-hari - dia adalah pengurus produk di laman web fesyen dalam talian Farfetch, di mana dia membina alat dalaman yang tidak ada kaitan dengan crypto - dan menguruskan portfolio cryptocurrencynya. Dia penuh dengan nasihat praktikal, setiap hari untuk peniaga baru dan berpengalaman.