Petua Perdagangan Cryptocurrency di Binance

Petua Perdagangan Cryptocurrency di Binance


Bagaimana saya memulakan perdagangan cryptocurrency?

Sekiranya anda memutuskan untuk memulakan perdagangan, berikut adalah beberapa perkara yang perlu dipertimbangkan.

Pertama, anda tentu memerlukan modal untuk berdagang. Sekiranya anda tidak mempunyai simpanan dan mula berniaga dengan wang yang tidak boleh anda rugi, ia boleh memberi kesan buruk kepada kehidupan anda. Berniaga bukanlah satu pencapaian yang mudah - sebahagian besar peniaga pemula kehilangan wang. Anda perlu menjangkakan bahawa wang yang anda ketepikan untuk diperdagangkan dapat hilang dengan cepat, dan anda mungkin tidak akan dapat mengembalikan kerugian anda. Inilah sebabnya mengapa disarankan untuk memulakan dengan jumlah yang lebih kecil untuk menguji perairan.

Perkara lain yang perlu anda fikirkan ialah strategi perdagangan keseluruhan anda. Ada banyak kemungkinan jalan untuk menghasilkan wang di pasaran kewangan. Bergantung pada masa dan usaha yang dapat anda lakukan dalam usaha ini, anda dapat memilih antara banyak strategi yang berbeza untuk mencapai tujuan kewangan anda.

Terakhir, inilah titik tambahan. Banyak peniaga berada di tahap terbaik apabila berniaga bukanlah sumber pendapatan utama mereka. Dengan cara ini, beban emosi lebih mudah ditanggung daripada jika kehidupan seharian mereka bergantung padanya. Menghilangkan emosi adalah sifat utama peniaga yang berjaya, dan jauh lebih sukar dilakukan ketika penghidupan seseorang dipertaruhkan. Oleh itu, terutamanya semasa anda memulakan, anda boleh memikirkan perdagangan dan pelaburan sebagai usaha sampingan. Dan ingatlah untuk memulakan dengan jumlah yang kecil untuk belajar dan berlatih. Mungkin juga bermanfaat untuk mencari cara menjana pendapatan pasif dengan cryptocurrency.

Sekiranya anda ingin mengetahui tentang kesilapan sederhana yang harus dielakkan ketika berkaitan dengan perdagangan dan analisis teknikal, lihat 7 Kesalahan Umum dalam Analisis Teknikal (TA).
 


Cara perdagangan cryptocurrency di Binance

Oleh itu, anda telah memutuskan untuk memasuki dunia perdagangan cryptocurrency. Apa yang perlu anda buat?

Pertama, anda perlu menukar mata wang fiat anda menjadi cryptocurrency. Cara termudah untuk melakukannya adalah dengan pergi ke halaman Buy Crypto di Binance, di mana anda akan mempunyai banyak pilihan. Anda boleh membeli crypto dengan kad debit dan kredit, menggunakan akaun bank anda di bursa P2P, dan melalui penyelesaian pihak ketiga seperti Simplex, Paxful, atau Koinax. Setelah selesai, anda akan menjadi sebahagian daripada sistem kewangan baru!

Setelah anda mendapat cryptocurrency, pilihan berpotensi banyak. Anda boleh pergi ke tempat pertukaran mata wang dan perdagangan syiling Binance. Sekiranya anda mempunyai pengalaman dalam perdagangan sebelumnya, anda juga boleh melihat platform perdagangan margin Binance atau Binance Futures. Terdapat juga peluang pendapatan pasif yang tersedia, termasuk mempertaruhkan, meminjamkan aset anda dalam Tabungan Binance, menyertai kolam perlombongan Binance, dan banyak lagi.

Setakat ini, semua ini merangkumi apa yang disebut pertukaran terpusat - seperti Binance. Ini adalah pertukaran di mana anda menyimpan kripto anda dan melakukan aktiviti kewangan anda dalam sistem dalaman bursa. Namun, berkat keajaiban teknologi blockchain, ada pilihan lain di luar sana yang disebut pertukaran terdesentralisasi (DEX). Di tempat-tempat ini, dana anda tidak pernah meninggalkan dompet cryptocurrency anda sendiri, jadi anda akan sentiasa menjaga mereka setiap masa. Anda juga boleh menyambungkan dompet perkakasan anda dan berdagang terus daripadanya.

Pertukaran berpusat dominan di ruang cryptocurrency. Tetapi ramai peniaga dan peminat blockchain percaya bahawa sebahagian besar jumlah dagangan cryptocurrency akan berlaku pada DEX pada masa akan datang. Pergi ke Binance DEX dan cuba sendiri pengalaman perdagangan!Apa itu jurnal perdagangan, dan haruskah saya menggunakannya?

Jurnal perdagangan adalah dokumentasi aktiviti perdagangan anda. Sekiranya anda menyimpannya? Mungkin! Anda boleh menggunakan hamparan Excel sederhana, atau melanggan perkhidmatan khusus.

Terutama ketika berkaitan dengan perdagangan yang lebih aktif, sebilangan pedagang menganggap menyimpan jurnal perdagangan penting untuk terus menguntungkan. Bagaimanapun, jika anda tidak mendokumentasikan aktiviti perdagangan anda, bagaimana anda akan mengenal pasti kekuatan dan kelemahan anda? Tanpa jurnal perdagangan, anda tidak akan mempunyai idea yang jelas mengenai prestasi anda.

Ingatlah bahawa berat sebelah dapat memainkan peranan penting dalam keputusan perdagangan anda, dan jurnal perdagangan dapat membantu mengurangkan sebahagian daripadanya. Bagaimana? Anda tidak boleh membantah data! Prestasi perdagangan semuanya turun ke angka, dan jika anda tidak melakukan sesuatu dengan baik, itu akan ditunjukkan dalam prestasi anda. Dengan menyimpan jurnal perdagangan dengan teliti, anda juga dapat memantau strategi apa yang paling baik.
 


Bagaimana saya harus mengira ukuran kedudukan saya dalam perdagangan?

Salah satu aspek perdagangan yang paling penting adalah pengurusan risiko. Sebenarnya, sebilangan peniaga berpendapat ia adalah perkara yang paling penting. Inilah sebabnya mengapa sangat penting untuk mengira ukuran kedudukan anda dengan formula standard. Inilah cara pengiraannya.

Pertama, anda perlu menentukan berapa banyak akaun anda yang sanggup anda ambil risiko pada perdagangan individu. Katakan ini adalah 1%. Adakah ini bermaksud anda memasuki kedudukan dengan 1% dari akaun anda? Tidak, ini bermaksud bahawa jika stop-loss anda berjaya, anda tidak akan kehilangan lebih dari 1% dari akaun anda.

Itu mungkin kelihatan terlalu sedikit, tetapi ini untuk memastikan bahawa beberapa perdagangan buruk yang tidak dapat dielakkan tidak akan meletupkan akaun anda. Oleh itu, setelah anda menentukannya, anda perlu menentukan di mana tempat berhenti-rugi anda. Anda melakukan ini untuk setiap perdagangan individu, berdasarkan spesifik idea perdagangan. Katakan anda telah menentukan bahawa anda akan meletakkan kerugian anda 5% dari catatan awal anda. Ini bermaksud bahawa apabila stop-loss anda dipukul, dan anda keluar 5% dari entri anda, anda akan kehilangan 1% dari akaun anda.

Oleh itu, katakan saiz akaun kami adalah 1000 USDT. Kami mempertaruhkan 1% untuk setiap perdagangan. Stop-loss kami adalah 5% dari kemasukan kami. Apakah ukuran kedudukan yang harus kita gunakan?
 

1000 * 0.01 / 0.05 = 200

Sekiranya kita hanya ingin kehilangan 10 USDT, yang merupakan 1% dari akaun kita, kita harus memasukkan posisi 200 USDT.

Proses ini nampaknya agak panjang pada mulanya, tetapi penting untuk menguruskan risiko dengan betul. Berita baik, kami mempunyai keseluruhan artikel mengenainya: Cara Mengira Ukuran Kedudukan dalam Perdagangan.


Perisian perdagangan dalam talian apa yang harus saya gunakan?

Analisis carta adalah bahagian inti dari setiap alat perdagangan penganalisis teknikal. Tetapi di manakah kaedah terbaik untuk melakukannya? Binance telah menyatukan carta TradingView, jadi anda dapat melakukan analisis anda secara langsung di platform - di antara muka web dan di aplikasi mudah alih. Anda juga boleh membuat akaun TradingView dan memeriksa semua pasaran Binance melalui platform mereka.

Terdapat banyak penyedia perisian grafik dalam talian lain di pasaran, masing-masing memberikan faedah yang berbeza. Namun, biasanya anda perlu membayar yuran langganan bulanan. Beberapa yang lain yang fokus pada perdagangan crypto adalah Coinigy, TradingLite, Exocharts, dan Tensorcharts.
 


Sekiranya saya menyertai kumpulan berbayar untuk berdagang?

Kemungkinan besar tidak. Maklumat percuma mengenai perdagangan banyak terdapat di luar sana, jadi mengapa tidak belajar dari itu? Ia juga berguna untuk mempraktikkan perdagangan anda sendiri, jadi anda dapat belajar dari kesilapan anda dan mencari yang paling sesuai untuk anda dan gaya perdagangan anda.

Memasuki kumpulan berbayar boleh menjadi alat pembelajaran yang sah, tetapi berhati-hatilah dengan penipuan dan iklan palsu. Bagaimanapun, keputusan perdagangan palsu adalah mudah untuk mendapatkan pengikut untuk perkhidmatan berbayar.

Perlu juga difikirkan mengapa peniaga yang berjaya mungkin mahu memulakan kumpulan berbayar di tempat pertama. Pasti, sedikit pendapatan sampingan selalu dialu-alukan, tetapi mengapa melakukannya dengan bayaran yang besar jika mereka sudah melakukannya dengan baik?

Dengan itu, beberapa peniaga yang berjaya menjalankan komuniti berbayar berkualiti tinggi dengan perkhidmatan tambahan seperti data pasaran khas. Berhati-hatilah dengan siapa anda memberikan wang anda, kerana kebanyakan kumpulan berbayar untuk berdagang ada untuk memanfaatkan peniaga pemula.

 

Apakah pam dan dump (PD)?

Pump and dump adalah skema yang melibatkan kenaikan harga aset melalui maklumat palsu. Apabila harganya naik dengan banyak ("dipompa"), pelaku menjual ("membuang") beg mereka yang dibeli dengan harga murah.
Petua Perdagangan Cryptocurrency di Binance
Corak harga biasa skema pam dan pembuangan.


Skim pump dan dump berleluasa di pasaran cryptocurrency, terutamanya di pasaran bull. Selama ini, banyak pelabur yang tidak berpengalaman memasuki pasaran, dan mereka lebih mudah memanfaatkannya. Jenis penipuan ini paling biasa berlaku dengan cryptocurrency cap pasaran kecil, kerana harganya pada umumnya lebih mudah melambung kerana kecairan pasaran ini rendah.

Skema pump dan dump sering diatur oleh "kumpulan pam dan dump" swasta yang menjanjikan pulangan yang mudah untuk joiners (biasanya sebagai pertukaran dengan bayaran). Namun, apa yang biasanya berlaku ialah para penyertaan tersebut dimanfaatkan oleh kumpulan yang lebih kecil lagi yang telah membina kedudukan mereka.

Di pasar warisan, orang yang didapati bersalah kerana memudahkan skim pam dan pembuangan dikenakan denda yang besar.

 

Sekiranya saya mendaftar untuk mendapatkan cryptocurrency airdrops?

Mungkin, tetapi berhati-hati! Airdrops adalah cara baru untuk menyebarkan cryptocurrency kepada khalayak ramai. Tangkapan udara boleh menjadi kaedah terbaik untuk memastikan bahawa cryptocurrency tidak terpusat di tangan hanya beberapa pemegang. Kumpulan pemegang yang pelbagai adalah yang terpenting untuk rangkaian yang sihat dan terdesentralisasi.

Walau bagaimanapun, tidak ada perkara seperti makan tengah hari percuma. Kadang-kadang, mungkin ada, jika anda bernasib baik! Namun, biasanya yang berlaku ialah penganjur saluran udara akan terus berusaha memanfaatkan anda, atau menginginkan sesuatu sebagai balasannya.

Apa yang akan mereka minta? Salah satu "aset" yang paling umum yang diminta sebagai balasannya adalah maklumat peribadi anda. Adakah data peribadi anda bernilai cryptocurrency bernilai $ 10-50 yang sangat spekulatif? Itu adalah pilihan anda untuk membuat, tetapi mungkin ada cara yang lebih baik untuk mendapatkan sedikit pendapatan sampingan, tanpa membahayakan privasi dan data peribadi anda. Inilah sebabnya mengapa anda perlu berhati-hati ketika memikirkan untuk mendaftar ke cryptocurrency airdrops.
 


Menutup fikiran

Jadi, kami banyak melalui, bukan? Memulakan perdagangan cryptocurrency boleh menjadi tugas yang menakutkan - terdapat banyak konsep untuk dipelajari. Mudah-mudahan, panduan ini telah membantu anda merasa lebih selesa dengan perdagangan cryptocurrency.

Walau bagaimanapun, selalu ada lebih banyak yang perlu dipelajari! Inilah sebabnya mengapa kami membuat platform QA khusus untuk cryptocurrency: Ask Academy. Sekiranya anda mempunyai pertanyaan lebih lanjut mengenai perdagangan cryptocurrency, teknologi blockchain, kriptografi, atau topik lain yang berkaitan, sila hantarkan satu dan komuniti akan menjawabnya untuk anda! Jumpa awak di sana.
Thank you for rating.
JAWAB KOMEN Batalkan Balasan
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!
Tinggalkan komen
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!