Refleksi Perlindungan Pengguna dan Pendidikan Perdagangan yang Bertanggungjawab

Refleksi Perlindungan Pengguna dan Pendidikan Perdagangan yang Bertanggungjawab

Ketika Binance berusia empat tahun, kami sangat berterima kasih atas sokongan dan maklum balas komuniti untuk membantu kami berkembang. Dengan penggunaan yang dipercepat di seluruh dunia, kami melibatkan semakin banyak pengguna dan kami sedar bahawa kami mempunyai peranan yang lebih besar dalam melindungi mereka.

Kami adalah pertukaran cryptocurrency pertama dengan program Perdagangan Bertanggungjawab , mendedikasikan sumber untuk mendidik pengguna lebih lanjut mengenai risiko perdagangan dan melaksanakan langkah-langkah keselamatan seperti sekatan anti-ketagihan dan ciri penggantungan "penyejukan" . Kami ingin memberi peringatan bahawa pasaran kripto berisiko dan semua pengguna mesti berhati-hati dan menilai sendiri jika mereka ingin turut serta. Pengguna yang baru dan tidak berpengalaman harus berhati-hati dan mengamalkan amalan perdagangan yang bertanggungjawab. Inilah sebabnya mengapa kami menghendaki pengguna mengambil kuiz wajib dan melengkapkan video latihan ketika pengguna mendaftar untuk perdagangan niaga hadapan.

Kami baru-baru ini mengetahui beberapa pengguna yang secara terbuka mengaku terkena dampak semasa pemadaman pasaran pada 19 Mei. Sistem platform kami mencatat aktiviti pengguna kami, termasuk percubaan yang tidak berjaya untuk log masuk atau membuat pesanan, jadi kami menyiasat kes mereka tetapi tidak dapat mengenal pasti masalah teknikal atau sistem yang relevan yang mempengaruhi perdagangan mereka. Kami ingin mengambil kesempatan ini untuk menggambarkan bagaimana pengguna harus menjalankan Perdagangan Bertanggungjawab dengan tiga kajian kes.

Tiga Kajian Kes untuk Perdagangan Bertanggungjawab

Sebelum kita masuk ke dalamnya, kita harus perhatikan bahawa berdasarkan aktiviti akaun, kita telah memperhatikan bahawa dalam ketiga-tiga kes tersebut, pengguna sebelumnya memperoleh keuntungan semasa pasaran bull. Ini selalunya merupakan tanda bahawa pengguna telah mula menganggap mereka akan selalu berada dalam kemenangan dan mengabaikan risiko yang wujud dalam semua aktiviti perdagangan.

Dalam kes pertama, log sistem menunjukkan pengguna tidak berada dalam talian ketika pasaran mula bergerak melawan kedudukan terbuka pada 19 Mei. Kami tidak menemui sebarang rekod pengguna yang cuba log masuk untuk menutup kedudukan pengguna dan pengguna juga mempunyai tidak diambil tindakan pencegahan, misalnya menggunakan fitur Take Profit / Stop Loss kami untuk menetapkan harga pelaksanaan yang telah ditentukan dan meminimumkan pendedahannya. Penting untuk menekankan bahawa prestasi masa lalu tidak menunjukkan hasil yang akan datang dan kami menasihatkan semua pengguna untuk secara aktif memantau akaun mereka ketika mereka memiliki posisi perdagangan terbuka, tanpa mengira pengalaman perdagangan mereka sebelumnya, sehingga mereka dapat membuat keputusan yang tepat, terutama dalam keadaan tidak stabil pasaran crypto.

Dalam kes lain, pengguna telah mengumpulkan kedudukan besar dan aktif menggunakan aplikasi kami pada 19 Mei. Rekod sistem kami menunjukkan pengguna log masuk beberapa minit sebelum kedudukan dilikuidasi, dan berjaya membuat sejumlah pesanan jual. Ini menunjukkan pengguna tidak terpengaruh oleh masalah sistem dan dapat mengoperasikan aplikasi secara normal. Secara umum, pengguna harus berhati-hati bahawa kedudukan yang besar menanggung risiko yang lebih tinggi kerana memerlukan masa yang agak lama untuk keluar dari posisi tersebut. Kerana besarnya kedudukan terbuka pengguna, masih ada perdagangan yang dilikuidasi ketika pasar bergerak cepat terhadap mereka sebelum mereka dapat dilaksanakan.

Dalam kes ketiga, pengguna mengadu kepada kami bahawa aplikasi mudah alih kami tidak berfungsi dengan baik dan tidak dapat menutup kedudukan. Kami menyemak kes tersebut dan log sistem kami menunjukkan pengguna berada di aplikasi kami dan dapat mengendalikan dan menggunakan aplikasi kami secara normal. Ia juga diduga bahawa kelewatan sistem mempengaruhi kemampuan untuk membiayai akaun dan kedudukannya dibubarkan. Kami meneliti masalah tersebut dan mendapati bahawa ciri deposit dan pemindahan dana kami juga berfungsi seperti biasa. Pengguna tidak boleh bergantung pada deposit dan pemindahan pada saat terakhir kerana turun naik pasaran. Ia juga diberitahu bahawa pengguna tersebut bertujuan untuk menampung keperluan kewangannya melalui pasaran crypto. Dalam panduan dan bahan komunikasi kami, kami sangat menyarankan pengguna kami untuk hanya berdagang dengan cara mereka dan jangan sekali-kali menggunakan dana yang mereka tidak mampu.

Perdagangan Bertanggungjawab sebagai Asas untuk Kelestarian

Pertumbuhan cryptocurrency yang eksponensial dapat menimbulkan kekacauan teknikal untuk pertukaran kerana turun naik pasaran masa nyata yang datang dengan jangka masa jumlah perdagangan yang tinggi. Tidak dapat tidak, semua pertukaran crypto utama akan menghadapi tekanan sistem kerana turun naik pasaran dan walaupun usaha terbaik kami, kami tidak terkecuali dan tidak dapat menjamin kestabilan sistem 100% sepanjang masa. Di mana pengguna kami mengalami kerugian perdagangan yang sebenarnya kerana masalah sistem kami, kami akan menawarkan pampasan, dan kami terus melabur untuk meningkatkan kestabilan platform kami.

Sebagai peneraju pasaran, pasukan sokongan pelanggan kami menerima permintaan pengguna dalam jumlah yang tinggi dan bekerja sangat keras untuk menangani sebarang masalah dengan adil dan secepat mungkin. Pasukan ini menghadapi tuntutan yang tidak masuk akal secara berkala, dan dalam beberapa kes, tingkah laku kasar atau paksaan. Walaupun dikesali, detik-detik ini menguatkan komitmen kami untuk menyediakan persekitaran yang kondusif dan selamat untuk masyarakat.

Dasar kami adalah untuk melindungi pengguna kami sehingga di mana mereka mengalami kerugian perdagangan yang sebenarnya kerana masalah sistem kami, kami akan menawarkan pampasan. Tetapi kita tidak menyetujui tuntutan yang tidak masuk akal untuk senario hipotetis apa yang boleh ”. Menerima tuntutan tersebut akan memungkinkan penyalahgunaan meluas terhadap semua pertukaran dan membahayakan pembangunan ekosistem kita. Oleh itu, kami tidak memberi ganti rugi kepada pengguna untuk apa yang disebut sebagai "keuntungan berpotensi" di mana pengguna tidak dapat menunjukkan bahawa dia sebenarnya telah berusaha menutup kedudukan terbuka. Juga, ketika menghadapi ancaman dan pengawasan, kita yakin lebih-lebih lagi kita harus konsisten dalam menolak tingkah laku buruk dan memeras ugut untuk melindungi persaingan yang adil bagi sebilangan besar pengguna yang merupakan peniaga yang bertanggungjawab.

Binance akan terus melaburkan usaha dan sumber daya ke dalam kedua-dua perkakasan teknologi dan "perisian" komuniti. Walaupun kami terus membina lebih banyak alat dan produk, kami juga melancarkan kempen sosial untuk masyarakat dari sekarang hingga akhir bulan untuk mempromosikan program Perdagangan Bertanggungjawab kami lebih jauh. Kami mendorong pengguna kami untuk berkongsi apa yang mereka fahami dengan perdagangan yang bertanggungjawab untuk membantu meningkatkan kesedaran kepada pengguna lain. Kami harap anda akan menyertai kami dalam perjalanan yang bermakna ini.

Sebagai kerangka peraturan untuk industri crypto muda kami terus terbentuk di seluruh dunia, Binance mengambil langkah konkrit dalam komitmen kami untuk mematuhi dan bekerja dengan pengawal selia untuk melindungi pengguna, mendorong inovasi, dan membangun industri yang adil dan lestari.

Thank you for rating.
JAWAB KOMEN Batalkan Balasan
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!

Tinggalkan komen

Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!