Siapa yang mendapat Crypto ketika Bitcoin adalah $ 10

Siapa yang mendapat Crypto ketika Bitcoin adalah $ 10
Kami meminta penggiat crypto, pedagang veteran, pengasas dana VC, dan banyak lagi untuk berkongsi petua teratas mereka, ikuti Twitter penting, dan kisah di sebalik perdagangan terbaik mereka yang pernah ada. Dalam edisi ini, kami bercakap dengan peniaga lama, Tong Tong, yang penuh dengan nasihat praktikal untuk pelabur baru dan berpengalaman.

Ray Tong sengaja menemui Bitcoin sebelum kebanyakan orang pernah mendengarnya, ketika mengerjakan projek kuliah pada tahun 2011. Dia mendapat bitcoin pertamanya ketika mereka hanya $ 10, yang memerlukan perjalanan ke Walgreens untuk menghantar pembayaran Western Union kepada orang asing di seberang planet ini. (Syukurlah, ini menjadi lebih mudah.) Apabila harga Bitcoin meningkat dengan cepat hingga $ 30, dia terpikat. Dia semakin mendalam dalam perdagangan selama bertahun-tahun selepas kuliah bekerja di Facebook, di mana dia adalah ahli aktif saluran crypto dalaman yang popular. Hari-hari ini dia membelah hidupnya antara pekerjaannya sehari-hari - dia adalah pengurus produk di laman web fesyen dalam talian Farfetch, di mana dia membina alat dalaman yang tidak ada kaitan dengan crypto - dan menguruskan portfolio cryptocurrencynya. Dia penuh dengan nasihat praktikal, setiap hari untuk peniaga baru dan berpengalaman.


Perdagangan kegemaran Ray Tong

Dia tahu itu terdengar gila bagi sesetengah orang, tetapi Tong tidak menjual Bitcoin sejak 2014. Pada mulanya ia hanya kerana dia tidak tahu bagaimana menangani implikasi cukai dari mengambil keuntungan, tetapi sebagai potensi Bitcoin sebagai simpanan kekayaan muncul selama bertahun-tahun, ia menjadi strategi. "Saya terus membeli dan menahan penjualan," katanya sambil tertawa. "Yang jelas sangat membantu dengan gelembung 2017. Jadi perdagangan terbaik yang saya lakukan mungkin secara harfiah tidak melakukan apa-apa. "


Tahan FOMO

Tidak kira seberapa baik masa anda, anda tidak akan pernah sempurna. Anda akan menyesal masuk ke syiling yang semakin meningkat dan tidak meninggalkan yang lebih cepat (atau meninggalkan kedudukan yang kemudiannya melantun atau sejumlah senario lain). Bahkan Tong, yang masuk ke Bitcoin ketika itu kurang dari sepersepuluh dari nilai semasa, ingat akan merasa seperti dia ketinggalan kerana dia tidak membeli lebih awal. "Satu perkara yang membantu adalah menetapkan sasaran," katanya. "Katakan Ethereum sekarang $ 500. Tetapkan sasaran untuk menjual mungkin 10 peratus daripadanya apabila mencecah $ 1000. Dan 10 peratus lagi apabila mencecah $ 1500. Mempunyai kerangka seperti itu sangat berguna. "


Tetapkan sempadan

Kadang-kadang rakan meminta Tong untuk mencadangkan sejumlah wang yang baik untuk mereka masukkan ke dalam cryptocurrency, tetapi dia fikir mereka mengemukakan soalan yang salah. Sebaliknya, mereka harus memikirkan dari segi peratusan portfolio pelaburan mereka sendiri (dan akhirnya nilai bersih) yang ingin mereka curahkan. "Sebaik sahaja anda memperoleh nombor itu, anda boleh membahagikannya lebih jauh kepada tiga baldi - peratusan yang anda mahukan dalam Bitcoin, peratusan yang anda mahukan di Ethereum, dan peratusan yang anda mahukan dalam semua syiling yang lain."


Jejaki pegangan anda

Tong mencadangkan untuk membuat hamparan atau menggunakan salah satu alat percuma yang ada dalam talian untuk mengawasi pegangan anda dan membuat keputusan strategik. Dia menggunakan aplikasi web dan mudah alih yang ditawarkan oleh laman web maklumat pasaran kripto CoinGecko. "Mereka memberikan harfiah setiap duit syiling dan setiap simbol ticker," katanya. "Dan anda hanya boleh memasukkan berapa banyak duit syiling yang anda miliki secara manual dan dengan cepat melihat bagaimana koin mereka saling berlawanan."


Penyelidikan, penyelidikan, penyelidikan

Tong membaca penerbitan cryptocurrency dalam talian utama seperti Coindesk dan Mercari, tetapi mengatakan satu-satunya sumber yang bergerak dengan pantas crypo adalah Twitter. Antara kegemarannya adalah orang dari dana utama yang mempunyai akses ke sumber analitik yang jauh lebih besar daripada mana-mana peniaga individu. Beberapa cadangannya termasuk pengasas Three Arrows Capital Su Zhu dan Kyle Davies dan Kumpulan Spartan. "Saya juga mengikuti keseluruhan pasukan di Paradigm - mereka cemerlang dan perkara yang mereka hantar adalah sangat teknikal," katanya. "Sekiranya saya membaca catatan mereka dan tidak tahu apa yang mereka bicarakan, itu memaksa saya untuk menggali."


Fikirkan Bitcoin, bukan dolar

Ia tidak mudah dilakukan, tetapi Tong menyarankan untuk mengubah pemikiran anda agar Bitcoin atau Ethereum menjadi mata wang asas portfolio crypto anda, berbanding dengan selalu memikirkan nilainya dalam dolar AS (atau apa sahaja mata wang fiat utama anda). "Cuba cari mata wang yang paling anda percayai dan jadikan mata wang asas anda, ā€¯katanya. "Jadi jangan terlalu khawatir tentang nilai pegangan Anda dalam dolar [dari hari ke hari], bimbang untuk membuat perdagangan yang akhirnya menghasilkan anda mendapat lebih banyak duit syiling. Banyak syarikat besar sebenarnya mula melakukan ini. "
Thank you for rating.
JAWAB KOMEN Batalkan Balasan
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!
Tinggalkan komen
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!