Soalan Lazim 6 CZ - Perkara yang Membuatkan Binance Berjaya

Soalan Lazim 6 CZ - Perkara yang Membuatkan Binance Berjaya

Artikel ini adalah sebahagian daripada siri "Soalan Lazim CZ". Pendapat yang dinyatakan di sini adalah pendapat peribadi dan tidak mewakili pendirian rasmi Binance. Ia bukan nasihat kewangan. Dan boleh jadi salah sama sekali.

Kini Covid sedikit berundur, saya dapat keluar lebih banyak dan bertemu orang secara bersemuka, yang saya suka lakukan. Saya ditanya banyak soalan, tetapi salah satu soalan sopan yang sering orang tanya saya semasa perbualan ialah apakah yang membuatkan Binance begitu berjaya?

Sudah tentu, terdapat banyak yang perlu dibongkar, jadi saya menulisnya.

Mari kita mulakan dengan menyingkirkan beberapa salah tanggapan biasa.

"Anda menjadi besar dengan menjadi gila atau barat liar." Saya sering mendengar ini, tetapi tidak ada yang lebih jauh dari kebenaran.

Apabila anda akan mendepositkan wang titik peluh anda dengan pertukaran, perkara terakhir yang anda mahukan ialah platform gila, bukan? Apa yang awak buat? Anda meneliti dan mencari pertukaran yang boleh dipercayai oleh orang lain (dan diri anda sendiri). Dipercayai oleh pengguna adalah cara terbaik dan satu-satunya untuk berkembang.

Pandangan lain yang terlalu ringkas termasuk "anda menjadi besar kerana X", biasanya hanya satu perkara. Walaupun satu perkara itu mungkin menyumbang kepada pertumbuhan, biasanya terdapat banyak faktor lain juga. Tiada pil ajaib untuk kejayaan. Walaupun dalam artikel ini, saya hanya akan dapat merujuk kepada sebilangan kecil faktor kejayaan kita.

Untuk sesuatu untuk berjaya, anda perlu melakukan 1000 perkara dengan agak baik, kemudian ditambah dengan banyak nasib. Untuk sesuatu yang gagal, anda hanya perlu melakukan satu perkara dengan teruk, walaupun selepas anda melakukan 1000 perkara lain dengan agak baik.

Setelah berkata demikian, dunia tidaklah begitu rumit. Saya percaya 1000 perkara itu sebahagian besarnya boleh dikumpulkan kepada tiga kategori: Pengguna, Perkhidmatan, Produk. Walaupun ini tidak unik untuk Binance, ia sudah tentu menambah kepada USP kami.

Pertama, nilai.

Melindungi Pengguna

Kebanyakan platform mengatakan mereka melindungi pengguna. Tetapi nilai bukanlah sesuatu yang anda katakan, ia sesuatu yang anda lakukan. Pengguna bijak. Mereka memikirkannya. Jadi, mari kita mulakan dengan beberapa contoh perkara yang Binance lakukan (yang tidak dilakukan oleh orang lain)?

Selepas mengumpulkan kira-kira $15j USD bersamaan dalam ICO di Shanghai, Binance dilancarkan pada 14 Julai 2017. Hanya sebulan setengah kemudian, pada 4 Sept 2017, kerajaan China mengumumkan tiada lagi pertukaran kripto atau ICO dibenarkan di China, dan projek selanjutnya yang melakukan ICO mesti mengembalikan jumlah asal yang dilaburkan kepada pengguna. Nasib baik, BNB berada pada 600% daripada harga ICOnya. Tiada siapa yang mahu memulangkan enam dolar untuk pulangan satu dolar. Walau bagaimanapun, Binance telah memudahkan empat ICO lain pada platform kami, dan keempat-empatnya berada di bawah harga ICO mereka.

Pasukan projek tersebut tidak mempunyai rizab yang mencukupi untuk menjadikan pengguna mereka sepenuhnya. Pasukan kami membuat beberapa pengiraan. Jurang itu adalah kira-kira $6 juta USD. Kami mempunyai panggilan pasukan yang cepat. Saya berada di atas kereta api yang sedang bergerak. Dalam masa 10 minit, kami semua bersetuju bahawa Binance akan menggunakan rizab tunainya sendiri untuk menjadikan pengguna kami keseluruhannya, walaupun untuk projek lain tersebut.

Sehingga hari ini, ini mewakili satu-satunya perbelanjaan mengikut peratusan terbesar untuk Binance. Ia adalah lebih daripada 40% daripada semua rizab tunai kami. Kami adalah syarikat permulaan berusia lapan minggu. Tidak menguntungkan, membakar wang dengan cepat, mengupah, dan berkembang. Ia mahal, tetapi kami berpegang pada etos kami untuk melindungi pengguna. Tiada pertukaran lain yang pernah melakukannya sebelum ini (atau selepas, sepanjang pengetahuan saya). Sebaik sahaja kami mengumumkannya, kami mendapat maklum balas yang sangat positif daripada komuniti. Pengguna berpusu-pusu kepada kami. Kami melindungi pengguna untuk mendapatkan pengguna.

Contoh kedua. Melalui penyelarasan baki kami, kami mendapati kami mendapat token GAS tambahan dalam dompet kami. Kami risau. Adakah terdapat pepijat di suatu tempat? Selepas beberapa pemeriksaan menyeluruh, kami mengetahui bahawa jika anda menyimpan NEO dalam dompet anda, ia menjana GAS, yang merupakan satu lagi token yang juga mempunyai nilai. Pada masa itu, jika anda memegang NEO anda pada pertukaran, tiada satu pun daripada mereka memberikan anda token GAS yang dijananya, sehingga Binance. Kami berkata, mari kita mengira pegangan NEO pengguna setiap hari, dan kemudian mengedarkan token GAS yang dijana, dan memberikannya semula kepada mereka. Ia bukan wang kami, ia adalah pengguna kami. Tahu tak? Kebanyakan pengguna NEO memindahkan dana mereka ke Binance.

Dalam nada yang sama, Binance ialah platform pertama yang menyokong titisan udara dan garpu berasaskan pertukaran. Sebelum itu, anda perlu mengeluarkan syiling anda kembali ke dompet anda sendiri, tunggu airdrop atau fork berlaku, dan kemudian dapatkan syiling kedua sebelum anda mendepositkan semula syiling anda ke pertukaran. Di Binance, kami berkata, kami akan menyelamatkan anda semua masalah itu. Kami akan mengendalikan garpu atau airdrop dan hanya mengkreditkannya ke akaun anda. Ini bukan sahaja menjimatkan masalah bagi sesetengah orang, tetapi ia juga membenarkan ramai pengguna yang tidak mahir berteknologi menikmati titisan udara dan garpu. Ini mengekalkan pengguna dengan baik sehingga bursa lain menyalin kami tidak lama kemudian, menjadikan industri lebih berorientasikan perlindungan pengguna.

Terdapat banyak lagi contoh. Binance ialah pertukaran pertama untuk membantu pengguna mendapatkan semula token tidak disokong yang mereka hantar secara tidak sengaja (yang merupakan operasi yang sangat mahal untuk melakukan usaha yang bijak). Binance membantu pengguna menjejaki dana walaupun mereka tidak menggunakan pertukaran Binance seperti DeFi. Dan yang terbaru, Binance melindungi kerugian pengguna akibat gangguan teknikal di pusat data. Senarai itu berterusan dan seterusnya. Tetapi anda faham maksudnya. Melindungi pengguna memerlukan wang, tetapi ia adalah cara terbaik untuk menarik dan mengekalkan pengguna. Kami menggalakkan pertukaran lain untuk melakukannya juga.

Perkhidmatan

Sebaik sahaja anda telah menarik pengguna ke perniagaan anda, anda perlu mengekalkan mereka dan saya percaya bahawa Perkhidmatan ialah alat pengekalan yang terbaik

Sebelum Binance, jika anda menyerahkan tiket sokongan pada pertukaran, anda bertuah untuk mendapat respons dalam dua minggu. Tempoh menunggu selama dua bulan bukanlah sesuatu yang luar biasa. Dan ini sementara wang anda (bitcoin atau crypto lain) mungkin tersekat pada pengeluaran atau yang serupa. Untuk Binance, kami berhasrat untuk mengubahnya. Kami berkata, masa tindak balas maksimum 24 jam. Sebaik-baiknya dalam masa sejam. Tahu tak? Pengguna kami menyukainya dan berpusu-pusu kepada kami. Kemudian industri dipaksa untuk mengikuti, jadi kami suka berfikir kami membantu meningkatkan standard perkhidmatan dalam industri crypto.

Hari ini, Binance menyokong sembang langsung dan biasanya boleh mendapat respons pertama dalam beberapa minit, dalam tidak kurang daripada 12 bahasa. Namun, masih banyak lagi yang perlu dibincangkan, dan kami sedang mengusahakannya.

Selain membantu pengguna dengan Binance, meja bantuan kami juga membantu pengguna dengan isu bukan berkaitan Binance, setakat yang kami mampu.

Binance ialah pertukaran pertama untuk membantu pengguna memulihkan syiling yang mereka hantar secara tidak sengaja. Ini secara operasi adalah tugas yang sangat mahal, dari segi waktu kerja yang perlu dilakukan di bahagian pertukaran. Ia biasanya melibatkan mengekstrak kunci persendirian daripada persekitaran yang selamat dan melaksanakan beberapa operasi tersuai padanya. Sangat memakan masa, tetapi pelaburan itu berbaloi untuk kami.

Walaupun untuk permaidani DeFi di Ethereum, Binance akan membantu menjejaki dana untuk pengguna , walaupun mereka tidak mengalir ke Binance. Ini bermakna kadangkala orang menulis tajuk berita - seperti permaidani Squid Coin tarik pada Binance , walaupun kita tidak terlibat. Ini boleh menjejaskan reputasi kami, tetapi kami melakukannya untuk pengguna yang telah terjejas.

Walaupun apabila pengguna mengalami pertukaran SIM digodam, pasukan Binance dapat membantu pengguna melindungi kripto mereka dalam banyak keadaan.

Senarai itu berterusan dan seterusnya. Tidak setiap pengguna tahu segala-galanya, tetapi perkara-perkara kecil yang mereka tahu bertambah.

produk

Apabila kami akan memulakan Binance, ramai orang memberitahu saya "jangan lakukan pertukaran, ia dilakukan hingga mati, pasaran sudah tepu, anda tidak akan menggantikan pemain sedia ada..." senarai itu diteruskan.

Tetapi apabila kami melihat pasaran, kami fikir terdapat banyak ruang untuk penambahbaikan.

Perkara asas, pada tahun 2017, kebanyakan pertukaran menawarkan "antara muka baru". Anda perlu menatal ke atas untuk melihat carta (biasanya yang sangat asas) dan tatal ke bawah untuk membuat pesanan. Memandangkan pengalaman kami dalam dunia perdagangan, ini bukan cara pedagang berdagang. Kami fikir kami boleh melakukan yang lebih baik. Jadi, Binance mereka bentuk dua versi skrin dagangan satu halaman. Semua yang anda perlukan pada satu skrin, carta, buku pesanan, pesanan, klik untuk berdagang, dll, semuanya di satu tempat. Kedua-dua reka bentuk telah disalin secara meluas oleh pemain lain dalam industri selepas itu.

Kelajuan. Prestasi adalah ciri produk. Padanan Binance lebih pantas daripada pertukaran lain, malah hari ini. Apabila anda membuat pesanan pada Binance, anda boleh melihat tindak balas yang lebih pantas walaupun hanya dengan mata manusia. Apabila bercakap tentang prestasi API, API Binance adalah yang terpantas dan paling stabil dalam industri.

syiling. Pertukaran crypto yang wujud pada tahun 2017 kebanyakannya adalah "pertukaran bitcoin". Mereka memberi tumpuan kepada menukar mata wang fiat tempatan kepada bitcoin. Malah beberapa bursa utama tidak menyenaraikan ETH. Sangat sedikit pertukaran yang menyenaraikan lebih daripada sedozen syiling. Dan ICO sangat popular pada tahun 2017. Banyak syiling baharu telah dicipta. Orang ramai mahukan akses kepada mereka. Terdapat sangat sedikit pasaran cair untuk mereka. Binance menyokong banyak syiling dan memenuhi permintaan itu.

Yuran. Binance mengenakan bayaran 10x lebih rendah daripada pertukaran lain semasa kami mula. Hari ini, kami masih merupakan pertukaran yuran terendah di dunia. Banyak bursa lain membelanjakan lebih banyak wang untuk pemasaran. Mereka menarik pelanggan baharu, tetapi akhirnya, pengguna baharu tersebut belajar dan datang kepada kami.

antarabangsa. Terdapat dua bursa besar yang menyokong jumlah syiling yang lumayan pada tahun 2017, Poloniex dan Bittrex. Kedua-duanya berada pada kedudukan tinggi dalam volum dagangan apabila kami memulakan pada 2017. Apabila kami melihat kedua-dua bursa, mereka sangat memenuhi keperluan pengguna AS. Mereka hanya menawarkan antara muka bahasa Inggeris, tiada bahasa lain disokong. Kedua-dua syarikat itu berpangkalan di AS. Kami mahu berkhidmat kepada seluruh dunia. Binance menyokong sembilan bahasa dalam bulan pertama dan berkembang kepada 31 bahasa hari ini. Sokongan Pelanggan kami menyokong 12 bahasa hari ini, jauh lebih banyak daripada mana-mana platform lain.

Kesimpulan

Ringkasnya, tidak ada sos rahsia untuk membina pertukaran yang berjaya. Anda perlu mematuhi nilai anda, membina produk dan perkhidmatan yang baik kepada pengguna anda. Untuk itu, saya ingin mengucapkan terima kasih kepada semua pasukan Binance, termasuk Binance Angels atas kerja keras, dedikasi dan sumbangan yang telah mereka lakukan. Akhir sekali, kita sama sekali tidak sempurna. Kami berusaha keras untuk mematuhi nilai kami dan sentiasa meningkatkan produk dan perkhidmatan kami. Sila jangan teragak-agak untuk memberikan maklum balas anda kepada kami. Dan kami berterima kasih atas sokongan anda yang tidak berbelah bahagi dan syarikat anda dalam perjalanan kami ke arah dunia dengan wang yang lebih baik.

Thank you for rating.
JAWAB KOMEN Batalkan Balasan
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!

Tinggalkan komen

Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!