Soalan Lazim (FAQ) Perdagangan Binance P2P

Soalan Lazim (FAQ) Perdagangan Binance P2P


1. Apa itu perdagangan P2P?

Perdagangan P2P (Peer to Peer) juga dikenal sebagai perdagangan P2P (pelanggan ke pelanggan) di beberapa wilayah. Dalam pengguna perdagangan P2P secara langsung berurusan dengan rakannya, menukar aset fiat di luar talian dan mengesahkan transaksi dalam talian. Setelah pertukaran aset fiat luar talian disahkan oleh kedua-dua pihak, aset digital tersebut akan dilepaskan kepada pembeli.

Platform P2P berfungsi sebagai fasilitator perdagangan dengan menyediakan platform bagi pembeli dan penjual untuk menyiarkan tawaran mereka. Pada masa yang sama, perkhidmatan escrow aset digital dalam talian memastikan keselamatan dan penghantaran aset digital tepat pada masanya semasa pelaksanaan perdagangan


2. Adakah tawaran yang saya lihat di pertukaran P2P diberikan oleh Binance?

Tawaran yang anda lihat di halaman senarai tawaran P2P tidak ditawarkan oleh Binance. Binance berfungsi sebagai platform untuk memudahkan perdagangan, tetapi tawaran diberikan oleh pengguna secara individu.


3. Sebagai peniaga P2P, bagaimana saya dilindungi?

Semua perdagangan dalam talian dilindungi oleh escrow. Apabila iklan disiarkan, jumlah crypto untuk iklan tersebut secara automatik disimpan dari dompet p2p penjual. Ini bermaksud bahawa jika penjual melarikan diri dengan wang anda dan tidak melepaskan crypto anda, sokongan pelanggan kami dapat melepaskan crypto kepada anda dari dana simpanan.

Sekiranya anda menjual, jangan sekali-kali melepaskan dana sebelum anda mengesahkan bahawa anda telah menerima wang daripada pembeli. Ketahuilah bahawa beberapa kaedah pembayaran yang digunakan pembeli tidak segera, dan mungkin menghadapi risiko panggilan balik.


4. Bolehkah saya berniaga tanpa KYC, apa yang perlu saya lakukan sebelum berdagang di P2P

Langkah 1: Pengguna mesti mengaktifkan pengesahan 2FA di Pusat Akaun mereka (iaitu pautan pengesahan SMS atau Google Authenticator), dan kemudian melengkapkan pengesahan identiti peribadi (maklumat asas + pengecaman wajah).
Soalan Lazim (FAQ) Perdagangan Binance P2P
Langkah 2: Tambahkan kaedah pilihan anda untuk menerima / mengirim pembayaran pada aplikasi Binance: Klik tab Trade, dan kemudian klik P2P di bahagian atas. Klik pada ikon “···” di kanan atas dan pilih “Tetapan Pembayaran”
Soalan Lazim (FAQ) Perdagangan Binance P2P
Soalan Lazim (FAQ) Perdagangan Binance P2P
Soalan Lazim (FAQ) Perdagangan Binance P2P
Kemudian klik pada “Semua Kaedah Pembayaran” dan pilih yang anda sukai:
Soalan Lazim (FAQ) Perdagangan Binance P2P
Soalan Lazim (FAQ) Perdagangan Binance P2P
Soalan Lazim (FAQ) Perdagangan Binance P2P

* Mengapa saya perlu menambahkan kaedah pembayaran pilihan?

Transaksi P2P adalah perdagangan yang dilakukan secara langsung antara dua pengguna. Ini bermaksud bahawa euro hanya dapat dipindahkan antara kedua pengguna tanpa masalah jika kaedah pembayaran pembeli dan penjual sesuai. Sebagai contoh, Pengguna A mempunyai kad debit dari ING Bank dan akan menggunakan euro yang didepositkan ke platform untuk membeli crypto. Pada masa ini, Pengguna B juga mesti memiliki kad debit ING Bank untuk dapat menerima euro yang dipindahkan dari pengguna lain untuk menyelesaikan transaksi.


* Mengapa saya perlu memautkan 2FA?

Selain masalah keselamatan semasa log masuk, semua pengguna yang melakukan perdagangan P2P harus menerima pembayaran, melepaskan duit syiling, dan melakukan operasi lain selama proses jual beli. Operasi ini memerlukan pengguna memasukkan kod pengesahan dua faktor untuk memastikan bahawa pengguna itu sendiri melakukan transaksi.


* Mengapa saya perlu melengkapkan pengesahan identiti peribadi?

Transaksi P2P adalah perdagangan yang dilakukan secara langsung antara dua pengguna. Setelah pesanan pembeli dan penjual dipadankan, kedua-dua pihak mesti mengesahkan identiti mereka melalui nama sebenar "KYC", iaitu mesti disahkan bahawa orang yang menghantar euro ke akaun anda sebenarnya adalah orang yang sama dengan anda di platform.


5. Adakah P2P tersedia di web atau aplikasi?

Pengguna kini boleh membeli dan menjual USDT, BTC, ETH, BNB, BUSD dan DAI melalui Binance P2P di Binance.com dan Aplikasi mudah alih Binance. Fungsi perdagangan P2P tersedia pada versi 1.17.0 (Android) / 2.6.0 (iOS) atau lebih tinggi.

IOS: https://apps.apple.com/hk/app/binance/id1436799971?l=en

Android: https://ftp.binance.com/pack/Binance.apk


6. Apakah komisen Binance P2P?

Bayaran komisen untuk Binance P2P adalah 0 sekarang. Tetapi beberapa kaedah pembayaran pihak ketiga mungkin mengenakan bayaran tambahan.

* Kecuali dinyatakan lain dalam syarat perdagangan, peniaga harus bertanggungjawab atas yuran yang dikenakan oleh penyedia perkhidmatan pembayaran masing-masing. Juga, Pembeli harus memastikan bahawa penjual menerima jumlah yang dipersetujui dalam pesanan. Contohnya, Sekiranya jumlah pesanan adalah 10,000 USD intotal, sementara penyedia perkhidmatan pembayaran cenderung mengenakan bayaran 5 USD dari pembeli. Maka pembeli sebenarnya harus membayar 10,005 USD dan bukannya 10,000 USD. Namun, penjual dalam hal ini juga mungkin akan dikenakan biaya X% tambahan yang dikenakan oleh penyedia perkhidmatan pembayaran, maka penjual harus membayar sendiri biaya transaksi.


Menyiarkan iklan

1. Berapakah bilangan bitcoin minimum bagi setiap iklan yang boleh saya jual?

Pengguna dapat menjual dari minimum 0,01 BTC, hingga maksimum 5 BTC (200 BTC untuk pedagang).

Selanjutnya, mengenai cryptos lain:
Kripto
Untuk pengguna
Untuk peniaga
lebih rendah
bahagian atas
lebih rendah
bahagian atas
USDT
100
50,000
100
2,000,000
PERNIAGAAN
100
50,000
100
2,000,000
BNB
5
2,500
5
50,000
ETH
0.5
250
0.5
5,000
DAI
100
50000
100
2,000,000

2. Bolehkah saya melakukan transaksi dengan pengguna dari negara lain?

Ya, set mata wang fiat yang dapat anda jual ditentukan oleh wilayah KYC pengguna. Contohnya, jika anda dan pengguna asing berada di Asia Tenggara, maka kemungkinan VND dan MYR semuanya tersedia untuk anda berdua.

3. Adakah terdapat sekatan dalam menetapkan harga iklan?

Semasa anda menyiarkan iklan harga terapung, julat harga adalah (+ 80% hingga + 300%); Apabila anda menyiarkan iklan harga tetap, julatnya (-20% hingga + 200%) dibandingkan dengan "Harga Pasaran".

4. Bolehkah buat sementara waktu iklan saya tidak tersedia?

Ya, pada Tab "Iklan saya", Anda dapat membawanya ke luar talian, atau bahkan "Tutup" iklan (klik pada 3 titik di tab "Pengelolaan Iklan", kemudian tekan "Tutup").
Soalan Lazim (FAQ) Perdagangan Binance P2P
Soalan Lazim (FAQ) Perdagangan Binance P2P

5. Bagaimana saya akan diberitahu mengenai pesanan baru?

Anda akan menerima pemberitahuan push SMS, e-mel dan Aplikasi jika anda mengaktifkannya sebelumnya.

6. Saya ingin membuat cadangan / melaporkan penipuan. Di mana untuk dihubungi?

Sila hantarkan e-mel ke [email protected]. Sertakan nombor pesanan, UID anda dan berikan penerangan untuk keseluruhan proses yang terperinci mungkin.


Pembayaran

1. Bagaimana saya membayar penjual?

Anda harus mengikuti arahan yang diberikan di halaman perincian pesanan dan melakukan pemindahan ke akaun penjual dengan kaedah pembayaran pihak ketiga atau pindahan bank yang ditunjukkan. Selepas itu sila klik pada butang "Tandai sebagai dibayar" atau "Dipindahkan, seterusnya". Perhatikan, baki fiat anda tidak akan dipotong secara automatik dengan mengklik "Tandai sebagai dibayar".


2. Berapa banyak kaedah pembayaran yang boleh saya pautkan ke akaun saya?

Anda dapat mengaktifkan 20 kaedah pembayaran di bahagian penetapan pembayaran, a Anda harus mengaktifkan kaedah pembayaran sebelum dapat menggunakannya untuk mengepos iklan atau mengambil pesanan. Perhatikan, jika anda mengeposkan iklan, Anda hanya dapat memiliki 3 kaedah pembayaran yang berbeda dengan satu iklan disiarkan.
Soalan Lazim (FAQ) Perdagangan Binance P2P

3. Bolehkah saya menggunakan akaun orang lain sebagai kaedah pembayaran?

Tidak, atas alasan keselamatan, ketika menambahkan kaedah pembayaran baru, kami hanya membenarkan menggunakan nama dari maklumat KYC yang disahkan sebagai nama pemilik akaun. Sekiranya terdapat kesilapan pada nama yang disahkan, anda perlu menghubungi sokongan pelanggan untuk membetulkannya sebelum dapat menambahkan kaedah pembayaran dengan betul.
Sekiranya anda menggunakan akaun bank / pembayaran orang lain untuk membayar penjual, aktiviti P2P anda mungkin menghadapi tempoh sanksi 7 hari.

4. Apa itu "tetingkap pembayaran"?

Tetingkap pembayaran biasanya ditetapkan oleh Maker. Semasa menyiarkan iklan, Pembuat dapat memilih berapa lama mereka ingin menerima / melakukan pembayaran, antara 15 menit - 6 jam.


Akaun

1. Bagaimana saya menetapkan / menukar nama panggilan saya?

Pengguna tidak dapat menukar nama panggilan di Aplikasi setelah ditetapkan.

2. Apakah maksud lencana kuning berhampiran nama samaran pengguna?

Lencana kuning membezakan Pedagang dari Pengguna Biasa.

3. Apakah maksud status "Pedagang"? Apakah perbezaan antara pedagang dan pengguna biasa?

Pedagang adalah peniaga yang berpengalaman dan kerap yang menikmati had perdagangan tahap tinggi dan lebih banyak fungsi. Untuk menjadi Pedagang, anda perlu melamar Program Pedagang di sini. Binance P2P akan mengkaji kelayakan setiap calon dan memberi jawapan.
Thank you for rating.
JAWAB KOMEN Batalkan Balasan
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!
Tinggalkan komen
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!