Surat dari Ketua Pegawai Eksekutif Kami: Meraikan Perjalanan 4 Tahun Kami Bersama

Surat dari Ketua Pegawai Eksekutif Kami: Meraikan Perjalanan 4 Tahun Kami Bersama

Binance CEO CZ berkongsi sepucuk surat kepada pengguna dari seluruh dunia pada ulang tahun ke-4 Binance ketika dia merenungkan perjalanan bersama sejauh ini dan juga langkah-langkah seterusnya untuk syarikat itu.

Binancians yang dihormati,

Hari ini menandakan hari istimewa untuk Binance ketika kita menyambut ulang tahun ke-4 kita. Tetapi yang lebih penting, hari ini adalah hari saya ingin mengucapkan "terima kasih" yang besar kepada semua komuniti kami kerana memilih untuk berkongsi perjalanan crypto anda dengan kami. Sejauh ini merupakan pengembaraan yang luar biasa, dan sebenarnya, Binance yang kita kenal dan sayangi tidak akan berada di sini tanpamu. Itulah sebabnya saya merasa terhormat dan rendah hati untuk menulis kepada anda hari ini.

Walaupun hanya beberapa tahun, Binance telah berkembang menjadi ekosistem blockchain terkemuka di dunia hanya dengan pertukaran crypto. Pada masa yang sama, industri crypto dan blockchain telah berkembang dengan cara baru dan menarik, mengubah segalanya dari bagaimana orang terlibat dengan seni hingga bagaimana orang mengakses penjagaan kesihatan, dan kadar inovasi ini hanya meningkat sejak setahun yang lalu.

Saya ingin mengambil kesempatan ini untuk berkongsi beberapa kemas kini penting dengan pengguna kami, termasuk kemajuan dan pertumbuhan kami setakat ini, komitmen berterusan kami untuk melayani komuniti Binance dan visi kami untuk masa depan.

Berkembang Bersama: Kisahnya Sejauh ini

In 2017, we launched Binance.com, a cryptocurrency exchange that brought together users from around the world. Since then, the Binance brand has evolved from a simple crypto exchange into a vibrant crypto and blockchain ecosystem designed to meet the needs of our community. In many ways, Binance’s rapid growth from an exchange to an ecosystem can be attributed to this commitment to our users, who continue to guide us at every step by sharing valuable opinions and feedback that we take to heart.

Selama empat tahun terakhir, kami bangga telah mengembangkan ekosistem blockchain yang saling berkaitan yang merangkumi tiang infrastruktur utama seperti Trust Wallet , CoinMarketCap , pasaran NFT dan banyak lagi. Kami juga telah melabur dalam projek dan organisasi yang menjanjikan, terutamanya Binance Smart Chain yang didorong oleh komuniti yang kini mempunyai jumlah transaksi terbesar di dunia di ruang DeFi.

Sebilangan besar ekosistem Binance dikuasakan oleh BNB , token utiliti dengan pelbagai kes penggunaan yang merangkumi potongan harga yuran perdagangan dan transaksi di Binance.com, akses ke penjualan token eksklusif, peluang pengagihan unik dan banyak lagi. Komuniti Binance Smart Chain juga menggunakan BNB untuk menyelesaikan yuran transaksi di rangkaian, sementara kes penggunaan lain di luar ekosistem Binance merangkumi pembayaran , perjalanan , hiburan dan banyak lagi.

Berikut adalah beberapa sorotan untuk Binance dari tahun lalu:

 • Pasar NFT. Binance NFT telah terbukti popular di kalangan pengumpul dan peminat NFT, dengan banyak penurunan NFT dalam beberapa saat dan menjadi platform NFT terbesar di dunia oleh lalu lintas sejak platform dilancarkan bulan lalu. Pada masa yang sama, Ditampilkan oleh Binance , sebuah pasar NFT di Binance Smart Chain dan menuju ke destinasi untuk pengguna yang mencari platform NFT yang terdesentralisasi, tanpa kustodian, telah memberi kuasa kepada lebih daripada 2,000 pencipta bakat untuk mencetak NFT-banyak buat pertama kalinya .

 • Pertumbuhan BUSD. Penerapan BUSD berada pada tahap tertinggi sepanjang masa, dengan jumlah capaian pasaran mencecah $ 10B pada awal bulan ini, meningkat dari $ 1B pada Januari 2021. Hari ini, BUSD adalah stablecoin terkawal 3 teratas yang mengikuti standard pematuhan ketat, termasuk disenaraikan hijau oleh Jabatan Perkhidmatan Kewangan New York (NYDFS).

 • Binance P2P. Setiap minggu, berjuta-juta pengguna membeli, menjual dan memperdagangkan kripto di pertukaran kripto peer-to-peer kami, dengan jumlah mingguan meningkat 10X sejak 2020. Hari ini, Binance P2P menyokong lebih daripada 350 kaedah pembayaran, memberi pengguna lebih banyak pilihan dan akses ketika datang ke crypto.

 • Perolehan Binance. Kami melancarkan Binance Earn untuk membantu pengguna mengembangkan aset crypto yang ada, dan sejak Januari 2021 sahaja, jumlah nilai terkunci (TVL) pada Binance Earn telah meningkat 5X menjadi $ 20B.

 • Pasar Binance. Binance Marketplace membolehkan pengguna membeli produk dan perkhidmatan kegemaran mereka dengan crypto. Binance Pay, ciri yang membolehkan pengguna membayar dan dibayar dengan crypto, mencatatkan lebih daripada 1.8 juta pengguna dalam lima bulan pertama pelancaran, dan mereka secara kolektif melakukan transaksi $ 13.5 juta. Sementara itu, Binance Card , kad debit visa dari Binance, mencatatkan transaksi melebihi $ 388 juta.

 • Binance Institutional. Binance terus menarik pedagang VIP, firma perdagangan, dana lindung nilai, pembuat pasaran, broker dan peserta pasaran lain. Bilangan pengguna institusi meningkat 1.4X sepanjang tahun lalu, sementara Program Broker kami telah mengalami peningkatan dalam jumlah dagangan 21.4X dan pertumbuhan 46X pada pengguna aktif dalam tempoh yang sama.

 • Amal Binance. Secara keseluruhan, Binance Charity telah mengagihkan lebih daripada $ 15 juta sumbangan daripada 2.300+ penderma kepada 70+ rakan kongsi di 20+ projek, sebagai sebahagian daripada usaha berterusan untuk menggunakan teknologi blockchain dan crypto untuk membantu mereka yang sangat memerlukannya. Tahun ini, Binance Charity secara rasmi mencapai tanda penerima manfaat akhir 1M, terima kasih kepada para penderma dan rakan kongsi dari seluruh dunia.

Sentiasa Pengguna-Pertama: Komitmen Kami Kepada Anda

Sejak awal, kami membanggakan diri sebagai organisasi "pengguna pertama". Semua yang kami lakukan adalah dengan tujuan untuk mencipta pengalaman yang lebih baik untuk pengguna kami. Ini bukan rahsia kita, rahsia kejayaan kita. Dan kami berhutang kepada anda kerana menyuarakan keperluan anda, menunjukkan jalan ke depan dan mempercayai kami untuk memberikan pengalaman yang anda layak.

Dari menggunakan lebih banyak ejen sokongan pelanggan hingga melancarkan kemas kini terbesar ke sistem Sembang Dalam Talian kami, kami telah berusaha untuk memperbaiki cara kami melayani anda, dalam tahun industri kripto mengalami pertumbuhan yang luar biasa.

Saya ingin meluangkan masa sebentar di sini untuk mengucapkan terima kasih kepada semua Binance Angels dan ahli pasukan di Binance. Anda semua telah memberikan sumbangan yang besar terhadap pertumbuhan kami selama empat tahun kebelakangan ini, dan dedikasi dan kerja keras anda telah membentuk Binance menjadi syarikat yang fokus kepada pengguna seperti sekarang ini.

Fokus utama kami tetap konsisten sejak awal: untuk memberi pengguna pengalaman sokongan pelanggan terbaik di platform crypto paling selamat di industri. Kami cuba menjaga pengguna kami dengan banyak cara, tetapi berikut adalah beberapa langkah terpenting yang kami ambil untuk memastikan anda mempunyai pengalaman crypto terbaik:

 • Melindungi Dana Anda. Kami berusaha sedaya upaya untuk melindungi dana pengguna kami, termasuk membantu pengguna Binance dan anggota komuniti Binance Smart Chain mengesan dan memulihkan dana yang hilang . Di samping itu, kami mempunyai Dana Aset Selamat untuk Pengguna (SAFU) untuk memastikan aset pengguna dilindungi, walaupun dalam keadaan kecemasan.

 • Melawan Pelakon Buruk. Kami juga bekerjasama secara aktif dan kolaboratif dengan agensi penguatkuasaan undang-undang untuk memerangi jenayah kewangan, menangkap pelaku buruk dan menyelesaikan jenayah siber . Dengan berbuat demikian, kita dapat membantu membersihkan industri kripto dan mencegah tingkah laku buruk, memberi manfaat kepada pengguna kripto di seluruh industri.

 • Melindungi Platform Kami. Kami sering menghantar ganjaran untuk program bug bounty untuk meningkatkan keselamatan ekosistem Binance.

 • Menggalakkan Perdagangan Bertanggungjawab. Binance adalah pertukaran cryptocurrency utama pertama yang memulakan Program Perdagangan Bertanggungjawab yang menampilkan inisiatif produk seperti langkah kawalan risiko yang ketat dan tempoh bertenang, selain inisiatif pendidikan seperti kuiz produk dan video tutorial, artikel sokongan komprehensif, Soalan Lazim dan banyak lagi.

Kepada pengguna yang telah bersama kami sejak awal, saya ingin mengucapkan terima kasih atas sokongan dan kepercayaan anda. Kepada pengguna baru yang telah bergabung dengan kami dalam beberapa bulan kebelakangan ini, saya tahu bahawa saya bercakap untuk pihak seluruh pasukan apabila saya mengucapkan "Selamat datang ke komuniti Binance". Tahun ini, komuniti Binance global telah berkembang pesat. Secara peribadi, ini adalah beberapa tonggak yang paling saya banggakan untuk berkongsi:

 • 180+ Kawasan Negara. Pengguna Binance berasal dari hampir setiap pelosok dunia.

 • 30+ Bahasa Disokong. Untuk melayani pengguna kami dengan lebih baik, Binance.com kini menyokong lebih dari 30 bahasa, sementara platform pendidikan percuma kami, Binance Academy menyokong 21 bahasa. Kami juga telah bekerja keras tahun ini untuk meningkatkan bahasa Sokongan Pelanggan kepada 12, dan masih banyak lagi yang akan datang.

 • Ahli Komuniti 10M +! Komuniti Binance telah secara rasmi mencapai 8 digit ahli komuniti dari seluruh dunia yang bergabung dengan media sosial dan komuniti Telegram kami.

 • Rangkaian Malaikat Global. Dari membina komuniti pengguna dan memberi maklum balas produk hingga membuat kandungan yang mendidik dan memberi maklumat kepada pengguna, Binance Angels menjadi nadi komuniti kami. Hari ini, terdapat lebih daripada 300 Binance Angels yang membantu memimpin 50+ komuniti tempatan.

Melihat Ke Depan: "Kebebasan Wang" Untuk Semua

Kami bangga berada di barisan hadapan revolusi kewangan ini dan menghargai bahawa banyak daripada anda berkongsi visi kami untuk meningkatkan "kebebasan wang".

Peraturan yang jelas sangat penting untuk pertumbuhan berterusan. Untuk menjadikan crypto selamat dan berkelanjutan untuk semua, pasukan Binance berusaha untuk 1) Kembangkan pasukan pematuhan antarabangsa kami, 2) Luaskan perkongsian pematuhan kami yang sudah mantap dan 3) Lokalkan operasi dan perniagaan kami untuk mematuhi peraturan tempatan.

Untuk itu, kami berkomitmen untuk terus bekerja dengan pengawal selia dan pembuat kebijakan untuk membentuk dasar yang melindungi pengguna kami, mendorong inovasi dan memajukan masyarakat kami ke depan. Tetapi untuk hari ini, saya ingin meluangkan masa untuk mundur dan mengucapkan "terima kasih" sekali lagi kerana menyertai kami dalam perjalanan bersama ini. Bersama-sama, kita dapat meningkatkan kebebasan wang untuk orang di seluruh dunia, dengan cara yang selamat dan patuh.

Thank you for rating.
JAWAB KOMEN Batalkan Balasan
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!
Tinggalkan komen
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!