Web 3.0 dan Cara Melaburnya Melalui Crypto

Web 3.0 dan Cara Melaburnya Melalui Crypto

Pengambilan Utama

  • Peluang terbesar sering dijumpai dalam munculnya teknologi baru dan mengganggu.

  • Paralel dibuat antara blockchain dan ledakan pertama internet, dengan blockchain dan teknologinya yang mendasari menjadi pendorong kepada generasi berikutnya dari World Wide Web, yang dikenali sebagai Web 3.0.

  • Pelaburan langsung dalam protokol blockchain, melalui crypto, adalah tempat yang tepat untuk mula mengambil bahagian dalam pertumbuhan Web 3.0. Di Binance, kami menawarkan gateway fiat ke dunia crypto, termasuk projek yang memajukan Web 3.0.

Tanpa diragukan lagi, kelahiran Internet telah menimbulkan revolusi teknologi paling ketara yang pernah diketahui oleh manusia. Internet telah memecahkan halangan geografi, menjadikan maklumat lebih mudah diakses, dan menghubungkan manusia dengan cara yang sebelumnya tidak dapat dibayangkan. Sekarang, ketika kita menemukan diri kita pada awal dari apa yang kelihatan sebagai "Roaring 20-an," kita kembali pada awal era baru. Selama dekad yang lalu, syarikat lama dan baru telah meletakkan asas untuk generasi Internet seterusnya. Dari blockchain hingga kepintaran buatan, manusia akan memasuki tahap seterusnya dalam evolusi World Wide Web.

Tetapi Pertama - Apa itu Web 3.0, dan Bagaimana Kita Ke Sini?

Pada mulanya, hanya ada Web 1.0. Ini adalah lelaran awal web apabila laman web statik dan pengguna tidak dapat berinteraksi secara aktif antara satu sama lain melalui Internet. Terhad dengan apa yang dapat dilakukannya, pengguna Web 1.0 dibatasi untuk membaca laman web HTML - terutamanya terdiri dari artikel berita atau kandungan lain yang tidak interaktif.

Pada akhir tahun 1990-an, iterasi baru internet mula terbentuk, yang membolehkan individu berpartisipasi dalam web yang lebih interaktif. Lahirnya laman sosial ini, yang akhirnya menimbulkan juggernaut korporat Web 2.0 seperti Facebook, Twitter, dan YouTube, meningkatkan penekanan pada kandungan yang dihasilkan pengguna dan interoperabilitas antara laman web dan aplikasi. Dengan kenaikan ini, perniagaan dan model perniagaan baru lahir - dari rangkaian sosial hingga aplikasi mudah alih, Web 2.0 telah memperkenalkan aliran pendapatan baru yang tidak mungkin dilakukan pada zaman Web 1.0.

Kini, setelah lebih dari dua dekad kewujudan, versi Internet yang lebih hebat nampaknya akan mengambil alih.

Walaupun definisi yang jelas tentang Web 3.0 belum ditulis (bagaimanapun, belum sepenuhnya tiba), terdapat ciri-ciri yang biasanya disetujui oleh orang ramai. Secara umum, ciri Web 3 merangkumi web semantik, kecerdasan buatan, grafik 3D, dan keberadaan. Web 3 juga akan terdesentralisasi - menghilangkan pihak tengah di mana-mana sahaja dan memungkinkan keupayaan untuk melakukan transaksi P2P yang tidak amanah dan selamat di seluruh dunia. Keupayaan sedemikian akan menjadi kelebihan bagi Ekonomi Pencipta yang semakin berkembang, kerana peserta di seluruh dunia akan dapat bertransaksi dengan selamat di seluruh web tanpa memerlukan pihak ketiga perantara.

Web 3, Blockchain, dan Web Desentralisasi

Kecerdasan Buatan dan grafik 3D selain itu, blockchain dan teknologinya yang mendasari adalah kekuatan pendorong generasi seterusnya World Wide Web. Buat pertama kalinya dalam sejarah Internet, Web 3 menyediakan platform demokratik dan berpusatkan pengguna tanpa pusat kawalan. Walaupun Web 2.0 membenarkan perkongsian maklumat melintasi sempadan, maklumat ini sering dikendalikan oleh pihak ketiga yang berpusat. Dalam dunia Web 3.0, pengguna akan dapat berinteraksi satu sama lain tanpa campur tangan orang tengah ini, yang membolehkan maklumat dapat dibagikan secara bebas sambil mengurangkan risiko penapisan dari pemerintah dan syarikat.

Apa Makna Web 3.0 Untuk Anda?

Di sebalik cryptocurrency (contohnya Bitcoin, Ether), adalah rangkaian desentralisasi sepenuhnya yang ditadbir oleh protokol asas masing-masing. Seiring bertambahnya penggunaan blockchain ini, melalui penggunaan rangkaian yang lebih besar, peningkatan aplikasi terdesentralisasi (dApps), pertumbuhan pembiayaan terdesentralisasi (DeFi), dan penerimaan Token Non-Fungible (NFT), begitu juga penerapan Web 3.0 dan teknologinya .

Membantu membina protokol ini dan penyelesaiannya adalah salah satu cara paling langsung yang dapat dilibatkan oleh individu dengan lelaran Web seterusnya. Selain membeli cryptocurrency secara langsung, anda boleh melihat projek DeFi seperti Pancake Swap atau Bakery Swap , yang merupakan pertukaran terdesentralisasi (DEXes) yang memudahkan pertukaran token. Selain itu, melalui projek DeFi ini, individu dapat mempertaruhkan token kripto mereka di kumpulan kecairan untuk memperoleh lebih banyak token hasil daripada kecairan yang disumbangkan dan penggunaan dana mereka secara aktif.

Di Binance, kami juga menawarkan produk niaga hadapan dan simpanan crypto , memberikan pendedahan kepada para pelabur mengenai Web 3.0 dan dunia crypto secara menyeluruh melalui penawaran produknya yang inovatif dan unik.

Sejak tahun lalu, pengguna crypto dan crypto kali pertama juga berminat dalam dunia NFT, yang juga dikenali sebagai token yang tidak dapat dijangkiti. Sebenarnya, kami baru sahaja melancarkan Binance NFT Marketplace kami sendiri pada tahun lalu, memberi peluang kepada pengguna kami untuk membeli dan melabur dalam seni digital yang tidak mungkin dapat diperoleh dalam dunia Web 2.0.

Web 3.0 Akan Datang. Adakah Anda Akan Bersedia?

Kemanusiaan berada di puncak revolusi teknologi yang lain. Kedatangan Web 3.0 bukan sahaja akan menjadi acara transformatif untuk manusia tetapi juga boleh menjadi acara transformatif untuk kekayaan masa depan anda. Pelabur dan pembangun yang menggunakan kemungkinan yang boleh ditawarkan oleh Internet generasi akan datang ini akan berada dalam kedudukan yang baik setelah dunia mula menggunakan semua kelebihan yang ditawarkan oleh Web 3.0.

Pelaburan langsung dalam protokol blockchain, melalui crypto, adalah tempat yang baik untuk bermula - terutamanya di Binance , di mana kami menawarkan rangkaian produk kewangan yang lengkap dan pintu masuk fiat yang kuat ke dunia crypto. Produk Web 3.0 yang lain, seperti yang ditawarkan melalui DeFi, DApps, atau NFTs, juga merupakan bidang utama lain yang mesti difokuskan oleh individu.

Pada musim panas 2013, 1 BTC diperdagangkan dengan harga kurang dari $ 100. Lapan tahun kemudian, 1 BTC kini bernilai lebih dari $ 30,000 USD . Bitcoin dan banyak protokol lain yang diilhamkannya berpotensi untuk mengubah keseluruhan landskap digital secara kekal seperti yang kita ketahui. Oleh kerana cadangan nilai dan jumlah kes penggunaan untuk blockchain dan Web 3.0 meningkat, tidak pernah menjadi masa yang lebih kritikal untuk memulakan pembelajaran, pemahaman, penyelidikan dan pelaburan dalam evolusi World Wide Web .

Bersedia untuk membeli cryptocurrency? Mulakan perjalanan cryptocurrency anda dengan Binance

Mulakan dengan mendaftar untuk akaun atau memuat turun aplikasi Binance . Seterusnya, sahkan akaun anda untuk meningkatkan had pembelian crypto anda. Selepas anda mengesahkan akaun anda, terdapat dua cara utama untuk membeli cryptocurrency di Binance menggunakan wang tunai: anda boleh membeli crypto dengan wang tunai dari Binance melalui pindahan bank atau saluran kad, atau membeli crypto dengan wang tunai dari penjual lain di Binance P2P.

Memautkan kad debit, kad kredit, atau akaun bank anda (tersedia di banyak wilayah) adalah salah satu kaedah termudah untuk membeli Bitcoin dan lebih dari 100+ cryptocurrency.

Penafian: Pelaburan cryptocurrency dikenakan risiko pasaran yang tinggi. Binance tidak bertanggungjawab atas kerugian perdagangan anda. Pendapat dan pernyataan yang dibuat di atas tidak boleh dianggap sebagai nasihat kewangan.

Baca artikel berguna berikut untuk maklumat lebih lanjut:

  • (Sokongan) Bagaimana untuk melengkapkan Pengesahan Identiti?

  • (Sokongan) Cara Membeli Crypto dengan Kad Debit / Kredit di Laman Web dan Aplikasi

  • (Sokongan) Cara Membeli Crypto dengan Tunai / Transfer Bank

  • (Blog) Bagaimana Mempelbagaikan Portfolio Crypto Anda?

Thank you for rating.
JAWAB KOMEN Batalkan Balasan
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!
Tinggalkan komen
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!